Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

"Arról írok, azt írom ki magamból, amit átélek, átéltem. Nem mindig pozitív. Vagyis benne van sok szomorúság, csalódás, küzdelem, megpróbáltatás, vágyakozás, de a remény , szeretet, hit, odaadás és alázat is. Vegyes, mindenképpen emberi érzelmekről, próbákról, győzelemről szólnak. A hitemből, a szívből merítek és a hitemet Isten erősíti meg." - válaszolta Anita, az egyik kérdésünkre! A most megjelenő lemez kapcsán beszélgettünk vele.Hamarosan megjelenik az Ideas zenekar új lemeze. Viszonylag hosszú idő telt el a legutóbbi album megjelenése óta... mit csináltatok közben?

Dolgoztunk! Na jó  azon kívül újabb tagcserékre került sor sajnos. Kilépet Torma Misi (basszer), Zelizi Laci (gitár) és Gallay Lajos( billentyű). A basszusgitáros posztra Schlick Attila került az új billentyűsünk pedig Molnár Zoltán lett. Sajnos sok probléma megoldásán kellett dolgoznunk ezalatt a három év alatt a munka és család mellett. Ami a legnagyobb érvágás volt az az, hogy egy nagy tatabányai árvíz folytán tönkrement a számítógépünk ami a próbateremben volt és vele együtt elveszett két év billentyűtémájának az anyaga. Laló ekkor lépett ki a zenekarból és sajnos meg voltunk lőve, mert se billentyűs se billentyűtémák. Újra kellett írni az egészet, de billentyűst találni ebben a műfajban nem egyszerű.Próbáltam profi zeneszerzőkkel beszélni, de a profizmusnak is ára van, amit mi nem tudtunk finanszírozni. Próbáltuk mi saját magunk, de senki nem volt jártas ezekben a zeneszerkesztő progikban ilyen mélységekig, ahogyan azt ez a műfaj megköveteli. Régi barátom Molnár Zoltán Zuzu felajánlotta a segítségét Szegedről. Lépésről lépésre haladtunk, míg elérkeztünk  az újra írt, hangszerelt témákig. Közben egy Dalriada turnén is részt vettünk mint előzenekar. 18 állomásból állt ez a koncertkörút..

Fotók alapján új tagokat is vélek felfedezni az Ideasban... a régiek nem bírták a gyűrődést?:-)

Munka, család, iskola, barátnő. Volt, aki a család miatt döntött úgy, hogy ő nem turnézgat, már fárasztó ez neki,inkább a párjával tölti a kis szabadidejét, volt aki inkább stílust váltott. Itt nincs szó pénzről, megélhetésről. Ebben a témában inkább csak a zene szeretetéről szól a történet, nincs más motiváló erő, ez a szint anyagilag szegényes, csak időt, energiát kér és visz, egy idő után mérlegel az ember. Főleg ha már nem egyedülálló és nem a  20 éves korosztályba tartozik.

 Térjünk vissza az új lemezre, melynek címe: Őrizd a szíved (Hide your heart) lesz. Ha jól sejtem, ismét két nyelven fognak megszólalni a dalok?

Igen és meg kell említenem mindenképpen hogy az angol fordításokat Bátky Zoli azaz BZ készítette, akinek nagyon hálásak vagyunk, ő egy nagyon profi zenész ember.

Van e értelme szerintetek angol és magyar nyelven megjelentetni egy lemezt, pontosabban vannak e visszajelzések külföldről, mivel gondolom ez az egyik célja a kétnyelvűségnek.

Tudtommal (ami kiadói válasz volt egykori kérdésemre) külföldön van nagyobb felvevőpiaca ennek a stílusnak, és a mi lemezeinkből is több fogy kint, mint itthon.

Mire számíthat egy Ideas rajongó az új lemez kapcsán?


Hasonlóra mint a Főnixnél. Két egyforma album nem születhet soha (még jó), de az biztos hogy pörgősebb lett ez az album is, mint az Ébredés.

Mennyi idő alatt álltak össze a dalok?

Időbe telt az biztos, nem ebből él a zenekar, és mindenki dolgozik mellette látástól szakadásik, plusz család ne feledjük. Távolság, tagcserék, koncertkörút, árvíz, újra írt témák.....szerinted? Gyorsabban menne minden ha legalább egy városban élnénk, vagy kicsit közelebb egymáshoz. Így is megoldható csak lassabban.

Nálatok mindig is pozitív üzeneti vannak a dalszövegeknek. Honnan merítesz ezekhez erőt?

Emberi. Arról írok, azt írom ki magamból, amit átélek, átéltem. Nem mindig pozitív. Vagyis benne van sok szomorúság, csalódás, küzdelem, megpróbáltatás, vágyakozás, de a remény , szeretet, hit, odaadás és alázat is. Vegyes, mindenképpen emberi érzelmekről, próbákról, győzelemről szólnak. A hitemből, a szívből merítek és a hitemet Isten erősíti meg.

Legutóbbi Ideas interjú nálunk ezt a címet kapta: "Lassan kínos hinni a jóban" ...Belőled valóban árad az optimizmus. Nem "vakság" ez a mai világban?

Vakság? Nem hülye vagyok, hanem optimista, vagy inkább úgy mondanám reményt próbálok adni és a kettő közt hatalmas a különbség. Szerinted ennek a világnak nem kell a remény? Mert szerintem nagyon kell. Nekem is.

Az Ideas rajongókat nem kényeztetitek el nagyon koncertekkel... várható e változás?

Szeretnénk és szeretném azt mondani hogy megint nagy koncertkörútra indulunk, de erre most nincs keret ...lesznek koncertek, de sajnos ehhez is pénzre lenne szükségünk. Minden infó kint lesz itt www.ideasband.com honlapunkon és mindenhol.

-Rob-

 

 

 

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!