Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Monuments I. – The Anxious címmel megjelent a szegedi prog rock/metal Dreamgrave új EP-je, a nemzetközi prog szcénában több sikert is elért 2014-es Presentiment album után. A 3+2 tételes EP végighallgatható, letölthető, megvásárolható a zenekar Bandcamp oldalán, vagy Facebookon keresztül 2.500 forintért.

A teljes produkció ismét a Miracle Soundban, Vári Gábor vezetése alatt készült. A következő két rész (The Mad and The Imperious) átlagosan 9-10 havonta fog érkezni. A borítóterv Tobias Art keze munkáját dícséri, aki a Presentiment digipak 20 oldalas bookletét is illusztrálta.
 
Monuments, an EP series




"A Dreamgrave tehát elhivatott arcokból álló, eddig végtelenül profin felépített brand, akik ezekkel a bika módon megdörrenő és jól felépített dalokkal kiemelkednek a hazai színtérről. Érdemes velük szoros barátságot kötni." - Shock! magazin

"Egyáltalán nem valami súlytalan, mézédes mázzal nyakonöntött progresszív rockba fojtották a dalokat, ugyanis itt az érzelmi kitöréseknek bizony komoly súlyuk van." - Hard Rock Magazin

Mint a Presentimentnél, itt is egy koncepció köré írta (és írja) a dalokat a zenekar.

A Monuments egy kislemezhármas - a zenekar három EP-t tervez kiadni egy közös koncepció mentén: The Anxious, The Mad és a The Imperious alcímekkel, melyek a mai, egyre uniformizálódó világról mesélnek és azt taglalják, hogy ebben az emberek milyen módon adják fel önmaguk identitását.

A dalok a debütalbummal ellentétben nincsenek szorosan összefűzve, és mindegyiknek külön témája van.

A Drop The Curtain azokról az emberekről szól, akik demenciában szenvednek, és azokról is, akik a teljes életüket annak szentelik, hogy róluk gondoskodjanak, az utolsó pillanatig. A következő dal, és egyben címadó dal (a borítóval együtt) a már ismertetett világot festi le, bontja ki. A Passing Faith in Others egy szerelmes dal, de nem a hagyományos fajtából. Az emberek nagy része mohón törekszik arra, hogy irigylésre méltó reputációt építsen maga köré. Bármit megtesznek a legtrendibb cuccokért, tökéletes embereket akarnak maguk köré. Másrészt kidobnak bármit ami elromlik, vagy nem tökéletes a szemükben többé, és meg sem próbálják azokat megjavítani. És ez különösen igaz a kapcsolatokra. Vagy ami még rosszabb: inkább megmaradnak egy komfortos hazugságban...
 
A Dreamgrave-ről

A DREAMGRAVE egy független szegedi progresszív metál zenekar. Zenei világuk a hagyományos progresszív, valamint szimfónikus és gótikus metal házassága, enyhe extreme metál behatással, melyet erős énekszekció koronáz meg, női szoprán, tiszta férfi ének és hörgés együttes alkalmazásával. A zenéjük számos, egymástól távoli világot jár be, kezdve a sötét OPETH-i extremitással, a PARADISE LOST-os gótikán át a HAKEN-i progresszív játékosságig. A 2012 őszén újraindított zenekar 2014-ben jött ki komoly szakmai elismerést szerzett 'Presentiment' című nagylemezével, mely két hétig vezette a Bandcamp bestseller listáit, valamint számos magazin év albumai közé választotta világszerte. Az album digipack kiadását már a rajongóktól befolyt támogatásokból finanszírozták. 2016 közepéig a folyamatos tagcserékkel operáló zenekar végül Gilián Péter basszusgitáros, és Tóth Tamás (ex-Wisdom, K3, Mytra) csatlakozásával számítja magát teljes, ütőképes formációnak és töretlenül koncertezik.



A zenekar így fogalmazta meg ars poeticáját:

"Dreamgrave is about dancing on a blade’s edge. Every human being is driven by high hopes and ambitions: the longer one fights for those dreams, for self-definition, pursuing pure happiness, the more fragile they become, their dreams get vulnerable, and at the end even passionate ones able to give up.

Dreamgrave is the very place where these crystallized and invaluable efforts remain...

...and tempt forever..."

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!