Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon


Freetime Produkció. Sokan ismerik ezt a nevet,de talán kevesen tudják,hogy egy szimpatikus hölgy a főnök.

Karolin. Bemutatnád a céged?

Valójában egy családi vállakozásról van szó, amit a férjemmel közösen viszünk, de a főnök én vagyok... A viccet félre téve mindenben közösen döntünk, mivel támogató nem áll mögöttünk,ezért gondosan ügyelünk a részletekre.
Ő végzi a zenekarokkal, technikával kapcsolatos dolgokat, valamint a plakátok, promóciós anyagok tervezését.
Az én dolgom a helyszínekkel, nyomdákkal való tárgyalás, valamint a média, és ezzel együtt az olyan kapcsolatok kiépítése, ami a jegyek elővételben történő, minnél szélesebb körü árusítását teszi lehetővé.

Sokszor szerepelnek a programodban ismert magyar zenekarok: Pokolgép, Tankcsapda stb.
Felmerül bennem a kérdés, hogy foglalkoztatsz szlovákiai magyar illetve szlovák zenekarokat is?

Igen, foglalkoztatunk szlovákiai magyar zenekarokat. Ilyen pl. az Ayers Rock vagy a Phoenix, de dolgoztunk már a Rómeó Vérzik zenekarral is.
Szlovák zenekarokkal jelenleg nem foglalkozunk, de a későbbiekben az sem kizárt.

Csak a rockzenében utazol? Ha igen, miért?

Mondhatjuk,hogy a rockzenét az anyatejjel együtt szívtuk magunkba és ezáltal az életünk része lett, sőt a kislányunknak is Ossian dalokat énekeltünk altató gyanánt és ennek meg is lett az eredménye, hiszen tíz évesen már nagy Ossian rajongó és egyben rockzene kedvelő. Ezenkívül hatalmas lelkesedéssel segít be a koncerteken a karszalagok felragsztásában illetve a belépők kezelésében. Egyszerűen elképzelhetetlen volt számunkra, hogy más stílusban utazzunk. Mi egy ilyen család vagyunk:)

Ha jól tudom Komáromban is szervezel rendezvényeket. Mekkora a "felségterületed"? Felvidék egészén Te hozod a jó produkciókat?

Nem igazán beszélhetünk "felségterületről", hiszen szerencsére nem csak mi szervezünk koncerteket a Felvidéken és olyan helyek sincsenek, ahová kizárólag csak mi viszünk bulikat.
A rendezvényeink helyszínét rengeteg tényező figyelembe vételével választjuk ki és van úgy, hogy egy-egy döntés meghozatala hónapokig is eltart.
Nagyon sokszor falakba ütközünk, mert a művelődési házak vezetői kizártnak tartják, hogy egy rockzenekari koncert zökkenőmentes lebonyolítása lehetséges, pedig nekünk még komolyabb problémánk nem adódott senkivel.

Milyen tapasztalataid vannak. Könnyű vagy nehéz az embereket becsábítani egy nívós produkcióra?

Mi úgy próbáljuk kivívni ezt a jelzőt és minél több ember becsábítani, hogy a főzenekaron kívül még négy-öt olyan csapatot hívunk, akiket már ismer a nagyérdemű. Így a szimpla koncert helyett egy egész estés, éjszakás műsor kerekedik. Ezen kívül igyekszünk az átlagnál komolyabb fény- és hangtechnikát felvonultatni a színvonal emelésének érdekében, ha ezt az adott létesítmény áramellátása lehetővé teszi. Egyébként úgy gondolom, hogy az elkötelezett rockzene fanatikusokat és azokat, akiket érdekel egy adott zenekar, vagy egy több zenekaros buli felhozatala, azt nem nagyon kell csábítani.
Viszont volt már példa arra is, hogy mindent megtettünk egy produkció reklámozásának érdekében, de hiába, mert a közönség létszáma gyengének is csak jóindulattal volt mondható. Hidd el, nagyon kevés olyan szervező van, aki annyira komolyan veszi a rendezvényeinek reklámozását, mint mi.
Természetesen a hibáinkból és az ilyen bukásokból tanulunk és azzal az előadóval, zenekarral nem dolgozunk tovább. Nehéz ezt megmagyarázni, de a "nagy" zenekarok nem nagyon tudják, vagy csak nem akarják beismerni,
hogy a főzenekarnak annyi embert kell vonzania egy adott koncertre, ami az egész rendezvény költségvetését fedezi és nem csak annyit, ami az ő gázsijukat ...tisztelet a kivételnek. Ameddig ez nem így van addig egy buli alapból mínuszos és nem nívós.

Nagyon sok a tehetséges feltörekvő zenekar. Mennyire tudsz számukra is lehetőséget adni?

Nálunk is sok ilyen zenekar jelentkezik fellépési szándékkal, de sajnos csak nagyon kevésnek tudunk lehetőséget adni.
Van néhány olyan feltörekvő banda, akit kiválasztottunk és támogatunk. Ilyen például a már korábban említett Ayers Rock vagy a tatabányai Dirty Dogs.
Nem túlzás, ha azt mondom, hogy ezek a srácok már most lesöpörnének néhány "nagy" magyar csapatot a pódiumról.
Úgy gondolom a Dirty Dogs méltó előzenekara lesz a Tankcsapdának a felvidéki koncerteken és remélem, hogy ez a lehetőség segítségükre lesz az ismeretség felé történő előrelépésben. Az amatőrökön kívül van profi zenészekből álló zenekarunk is. Ilyen például az ex-Lord főnök, Vida Feri zenekara, a Vida Rock Band, de említhetném a Sing Sing pluszt is, amit többek között olyan zenészek alkotnak, mint Csarnoki Antal(Sing Sing) vagy Tobola Csaba(ex-Ossian). Velük éppen a napokban tárgyaltunk az együttműködéssel kapcsolatban.
A feltörekvő és már befutott zenekarok számára van együttműködési lehetőség, minek keretén belül nem a mi rendezvényeinken lépnek fel, hanem ajánlót készítünk róluk és beajánljuk őket különböző rendezvényekre. Ez a lehetőség nem régóta van, de úgy látszik müködik, hiszen júliusban lesz a Felvidéken egy fesztivál jellegű megmozdulás, amit nem mi szervezünk, viszont egy kivételével az összes fellépő zenekart mi "szállítjuk". Így a Generációk Találkozója elnevezésű rendezvény rock napján a Dirty Dogs, a Vida Rock Band és az Ayers Rock is a mi segítségünkkel lép fel.

Ossián, Pokolgép, Kalapács. Visszatérő vendégeid. Az ő esetükben mindig garantált a teltház?

Bárcsak azt mondhatnám, hogy igen, de nem így van.
A tavalyi évhez viszonyítva az idén jelentősen visszaesett a koncertre látogató közönség létszáma.
Gondolom ebben nagy szerepet játszik a hatalmas munkanélküliség és az ebből adódó anyagi helyzet.
Befolyásoló tényező lehet az is, hogy rengeteg a koncert. Volt és gondolom lesz is rá példa, hogy egy városban ugyanazon az estén két ismert együttes lépett fel, két különböző helyen.
Egy másik zenekar rövid 4 hét leforgása alatt 3 koncertet is adott 60 km-es körzeten belül. Érthető okokból sok zenekar minden lehetőséget, köztük a legkissebb rockklubbos fellépést is bevállalja sanyarú körülmények között és ezáltal sztárzenakarból, kocsma bandává vállik és így a rajongók szemében is lecsúszik néhány fokot a kedvencek ranglétráján. Véleményünk szerint ezek a zenekarok lassan, de biztosan sajátmaguk alatt vágják a fát. Így nehéz teltházat produkálni.
Azért vannak olyan ellen példák, mint Paksi Endre barátunk. Szerintem őt semmivel nem tudnád rávenni arra, hogy egy klubban lépjen fel az Ossiannal és ez így van jól. Ennek köszönhetően az Ossian bulikon mindig tömeg és siker van.

Milyen terveid vannak a 2010-es illetve a 2011-es évre?

Ebben az évben már túl vagyunk néhány bulin és jelenleg a Tankcsapda felvidéki koncertjeit szervezzük.
Az első június 12.-én lesz Nádszegen. A lakott területtől kb. 1 km-re található két hektáros tavakkal díszített területen délután 4-kor kezdődnek a koncertek és éjjel 2-ig tartanak.
A rendezvényről részletes infó a Freetime Produkció honlapján található (http://www.wix.com/FreetimePS/Freetime)
Ezenkívűl van egy "elnapolt" Ossian bulink is, amit szeretnénk minnél hamarabb pótolni.
A 2011-es évvel kapcsolatos tervekről még korai lenne beszélni. Annyit azért elárulhatók, hogy ott már külföldi csapat(ok) is szerepelnek.

-Boltsek Andrea-

[2010 május]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!