Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A Replika azon zenekarok egyike, akik meghatározó szerepet töltenek be az életemben. Mivel az utóbbi időben csönd van a zenekar körül, valamint hamarosan megjelenik az új lemez is, pár kérdéssel "betámadtam" Csató Pétert, a zenekar frontemberét.

Olvastam Vijaya blogján (http://bhaktijoga.freeblog.hu ), hogy egy kissé átalakultál (már ami a frizurádat illeti). Hogy van most Csató Péter, és hogy van most a Replika zenekar?

Köszönöm a kérdést. Nálam az átalakulás folyamatos. Nem keresek semmi statikusat az életemben. Továbbra is változni szeretnék, ami elsősorban belső változást jelent. Ennek persze néha vannak külső megnyilvánulásai, mint pl. a hajviselet.
Ami a Replikát illeti. A srácokkal megbeszéltünk megállunk egy időre, azután új fejezetet kezdünk a zenekar történetében.

Mivel az utóbbi időben, szinte semmit nem lehetett hallani a zenekarról, kérlek, avass be minket, hogy mi történt veletek, mondjuk az legutóbbi koncert óta?

Egy időre elegünk lett a turnékból. Szerettük volna utolérni magunkat, mert az utóbbi tíz évben szinte csak a zenekar ügyei léteztek. Falatnak és Gergőnek főként a magánéletében voltak lemaradások. Mindkettőjüknek 2-2 gyermeke született az elmúlt három évben. Ezen felül persze valamiből meg is kell élni, hiszen nálunk a zenekar soha nem ezt a célt szolgálta.

Három évvel ezelőtt jelent meg a legutóbbi lemezetek a Nem hiszek. De idén júliusban végre a kezünkben lehet az új Replika lemez, méghozzá a HammerWorld mellékleteként. Először is, tudnál pár adatot mondani, a 2007-es lemezzel kapcsolatban? Fogyás, visszajelzések stb?

A visszajelzések szerint a Nem Hiszek súlyosabbra sikerült, mint amire a közönségünk számított. Az egyhangúan tempós szerzemények és társadalom ill. nyájbíráló szövegek kicsit megosztották a táborunkat.

Térjünk rá az Élvezetek földjén címre keresztelt új lemezre. Mennyire lesz ez másabb, mint az előző anyagok? Miért vártatok ennyit a lemezmegjelenésére?

Ez a lemez pont olyan, amilyenek vagyunk. Nincs semmi póz, cicoma. Szükségünk volt ennyi időre.

Hogyan jött ez az ötlet, hogy a HammerWorld mellékleteként lehessen hozzájutni a lemezhez?

Az olvasóitok előtt sem titok, hogy a magyar lemezeladás tragikus. Különösen egy underground csapatnál nem megengedhető, hogy ne a legjobb csatornákat használja arra, hogy eljusson a műve a közönséghez.

Mennyire zavar titeket a letöltés? Nyilván, nem lehet ezt megúszni, de lehet neki örülni is meg nem is. Te, hogy látod?

Mi ezeket a dolgokat tudomásul vesszük. Mi mást tehetnénk. Valójában nem szerencsés, de a zenélés és a közönségünk szeretete áthidalhatóvá teszi ezt a problémát.

Térjünk rá a koncertekre. Szinte alig, vagy jóformán nem is lehetett veletek találkozni mostanában. Az új lemez mellé terveztek valami turnét? A nyárra mik a tervei a zenekarnak?

Turnét egyenlőre nem tervezünk. A koncepciónk továbbra is az marad, hogy nagyobb megmozdulásokon, fesztiválokon szerepeljünk.

Köszönöm a válaszokat! Remélem mielőbb élőben is láthatunk újra titeket!

www.replikamusic.hu

-Csiga-

[2010 június]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!