Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Ki ne ismerné a Kugli zenekar Kispirics dalát, melyet a Blues Company nem éppen rádió barát verzióba írt át. A zenekar a 6 lemezt adott ki, kiadók nélkül. Motoros találkozók rendszeres fellépője, koncertjeiken, vagy ahogy ők mondják, a bulijaikon forró a hangulat. Kérdéseinkre Edit válaszolt.

 A dalszövegek, a zene, a témaválasztás... Nem is tudom másként megfogalmazni, mint az igazi Blues Company stílus. Hogyan alakult ki?

Próbálunk a világban élni, az életérzéseinket fogalmazzuk meg. Dalaink nem a médiának, hanem a közönségnek szólnak, az ő problémáikat, örömeiket próbáljuk megfogalmazni. Velük élünk, mint egy nagy család,a Blues Company család. Bárki hozzátehet gondolatokat, megoszthatja velünk az érzéseit.

Úgy tudom, a lemezeitek közül még egyet sem adtak ki a lemezkiadók. Magatok terjesztitek? Mi ennek az oka? Hogyan lehet hozzájutni a korongokhoz?

Nem kilincselünk a kiadóknál, ha megkeresnek, hogy szeretnék kiadni, akár a legjobb dalainkat, szívesen fogadjuk. Hogy, mi az ok, hogy eddig nem vették észre a Blues Companyt, tőlük kéne megkérdezni. Talán „félnek” a túl őszinte hangvételtől, inkább kiadnak mindenféle szemetet, amit később megvehetsz áruházakban, vagy benzinkúton pár száz forintért, mert senkinek sem kell. Mi sem értjük.  Addig is nálunk lehet beszerezni a cd-ket.

Mi tesz egy zenekart motoros zenekarrá?

Talán az életérzés. Együtt kezdtük a zenekart a motorostalálkozókkal. A motorosok tettek minket ismert zenekarrá. Bárhová megyünk is, a motorosok közt mindig a barátainkat látjuk viszont.

A Blues Company név garancia a jó hangulatra. Bárhová mentek, ott biztosan jó buli lesz. Szerintetek ez minek köszönhető?

Mi nem koncertet adunk, hanem bulit csinálunk, ez azért is van így, mert jól érezzük magunkat a közönségünkkel. A Blues Company nem az a fajta zenekar, aki lenyomja a kötelezőt, felveszi a pénzt, és ennyi. Mi együtt bulizunk a barátainkkal! Hál' Istennek sokan vannak!

Mennyi fellépésetek van egy évben? Vagy inkább szezonban? Motoros találkozókon kívül hol lehet még titeket látni, hallani?

Nehéz megmondani. A nyár nyilván húzósabb, de azért télen sem állunk meg. Ahová meghívnak, oda elmegyünk, így az ország bármely részében hallhatóak vagyunk, télen klubokban, nyáron motoros találkozókon, rockfesztiválokon. Nincs olyan hétvégénk, hogy unatkoznánk!

Hány albumotok jelent meg eddig?

Hat. Várhatóan jövő tavasszal  elkészül a hetedik is.

Egy korábbi interjúban olvastam, hogy szeretnétek "büszke motortulajdonosokká válni". Hogy álltok ezen a fronton?

Sajnos még mindig csak vágy. Régen persze motoroztunk, de akkor még nem pörögtünk ennyire. Akkor szeretnénk motort, ha lesz rá időnk, hogy csak úgy elinduljunk motorral a világba, akkor amikor akarunk.. Nem szeretnénk, hogy csak álljon a garázsba, és nézegessük, hogy milyen szép! A zene egyelőre minden időnket kitölti.

-Szél Attila Gergely-

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!