Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A felvidéki zenekar 15 éve töretlen lendülettel nyomja a rock n' roll-t. Legújabb lemezük 2010 decemberében jelent meg Hadd égjen! címmel. Egyetlen egy tagcsere, turné a Bloody Roots-szal, számtalan koncert, és egy készülő szólóalbum. Kérdésinkre Koppány, a csapat frontembere válaszolt.

 

 

 

2010 végén jelent meg a Hadd égjen lemezetek. Milyen volt a fogadtatása, illetve lehet e tudni valamit arról, hogy a mai letöltős világban, mennyi ment el belőle?

Egyenlőre nem kértük le a kiadótól a pontos adatokat az eladásról, mivel szerintem még korai. Majd nyár folyamán biztosan megkapjuk az aktuális adatokat, de nem fűzök hozzá valami nagy reményeket. Pedig azzal hogy valaki az eredeti Hadd égjen lemezt vásárolja meg, akkor 100 forinttal támogatja az elhunyt motorosok hozzátartozóit. Azért bízom benne, hogy az év végén a budapesti koncertünkön egy szép összeget tudunk átadni valamelyik hozzátartozónak. De visszatérve a fogadtatásra, eddig nagyon jó, sőt mindenki az eddigi legjobb anyagunknak tartja. A tavaszi turné folyamán is észrevettük, hogy komázzák az új dalokat, meg lényegesebben többen voltak a bulijainkon.

Érdemes még lemezt kiadni? Nem lenne egyszerűbb ingyenes letölthetővé tenni?

Hát ez is egy érdekes kérdés. Rockzenét sem érdemes játszani manapság, mégis azt játsszuk. Én személy szerint örülök ha a kedvenc zenekaraim lemezei megvannak eredetiben. Nekem is vannak a gépemben letöltött zenék, de azok inkább az ismeretlen újonnan megtapasztalt zenék, amiket ha később bejön akkor megvásárolok. Valahogy egy dalhoz, egy albumhoz illik a borító a booklet. Így egész egy lemez. A másik dolog, pedig, hogy ha ismét lemezek útján jutnánk csak a zenékhez a kiadók igaz hogy kurva gazdagok lennének, viszont sokkal több pénzt is csurgatnának az egyes produkciókba. Manapság a kiadó csak egy segítő jobb kéz, aki a jobbik esetben a zenekar jogi dolgait elintézi, vagy megír egy két pályázatot amin osztozkodik a zenekarral, tehát nagy értelme nincs.  

Az előző év elég mozgalmas volt a zenekar szempontjából. Milyen volt egy teljesen más stílusú zenekarral turnézni? Gondolok itt a Bloody Roots-ra...

Érdekes és egy örök élmény. Smicivel már régebbi a barátságunk de úgy isten igazából rengeteget tanultam most is tőle.  Egészen máshogyan is álltam a tavaszi turné megszervezéséhez. Rengeteget buliztunk és volt egy pár olyan este amikor rendesen elferdültünk. Hosszú turné volt de nagyon jó, nagyon jó nézőszámokkal. Remélem fogunk még együtt turnézni Smiciékkel.

A két zenekar rajongói mennyire voltak nyitottak a másik zenekar műsorára?

A legnagyobb meglepetésemre fogékony volt mindkét tábor a másik zeneéjére. A legtöbb állomáson azt hiszem a rómeósok voltak többen, de volt olyan állomás ahol a trasherek így volt mit csinálnom, hogy megfogjam őket. De nem volt semmi gond. A lényeg hogy nagyon hangulatos turné volt, amit a közönség is látott.

Nézegetve a honlapotokon lévő koncertek dátumait, igencsak be vagytok táblázva.  Mondhatni, az egyik legtöbbet koncertező zenekar vagytok. Hogy bírjátok ezt? Hogy viseli a család?

Kösz jól! Azt hiszem ebbe szoktak bele. Nagyon sokat harcoltunk azért a helyért, amit most a Rómeó Vérzik elfoglal itt Magyarországon. Meg a másik dolog, hogy szeretünk játszani. Egy nagyon jó összetartó csapat alakult ki, a zenekar mellett a technikusokat is beleértve, ha két hétig nem látjuk egymást már para van. Amúgy mindenkivel kétnaponta beszélek telefonon és mindig átdumáljuk a következő hetet, a koncerteket, a terveket a pólóterveket, stb… Tehát elmondhatom, hogy a feleségemen és a lányomon kívül van egy másik családom is, a rómeó család. Nem tudnék már nélküle élni, nem tudom mi lenne ha egyszer feloszlana a banda.  

15 évét töltötte be a zenekar 2010 decemberében. Röviden, hogy tudnád összefoglalni ezt a 15 évet? Pl egy kellemetlen élményre, és egy nagyon pozitív élményre gondolok.

A negatív élmény egyértelműen Püke kirúgása a zenekarból, a pozitív pedig az egész 15 év és Ermi beszállása a zenekarba.

Az új gitárosotok, Ermi, mennyire tudott beilleszkedni Hozzátok?


Nagyon is!!! Velünk amúgy sem nehéz megtalálni a közös nevezőt, de ő kimondottan hozzánk tartozik. Zeneileg abszolút olyan mintha együtt kezdtük volna ezt az egészet. Emberileg meg egy csodálatos elme, hatalmas szívvel. De amúgy meg őrült, talán még jobban is mint én!

Most 2011 májust írunk.. mik a további tervek a zenekar számára?


Most kezdődik a nyár és az igazi fesztiválszezon. Ősszel mindenképpen lesz egy 12 állomásos turné, szeretnénk még ebben az évben valamikor ősszel egy klippet is leforgatni, aztán ha minden igaz akkor még ebben az évben megjelenik az én szólóalbumom, melyet már régóta írok és teljesen más lesz mint a rómeó. Pár dalt már fel is tettem a youtube-ra és eddig jók a visszajelzések.Van e olyan kérdés, amit eddig senki sem kérdezett, de szívesen válaszolnátok rá? -:)

Hát azt hiszem nincs, legalább is most nem jut eszembe. Olyan sok van, viszont amire ma már nem igazán válaszolunk, például hogy mikor alakult a zenekar és hogy mutassam be a tagokat.:)

http://www.romeoverzik.sk

-Rob-

 

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!