Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A  zenekar meghatározó volt a hazai rockéletben a 90-es években! Aki annak idején járt koncertekre, tutti találkozott velük! Több lemezt adtak ki, sörkertet, tábort szerveztek. Ám a legutolsó - Sztrájk - lemezük után földbe álltak, és a zenekar feloszlott. Most viszont 4539 nap után újra összeállnak, és július 14-én Budapesten a Zöld Pardonban újra koncerteznek egyet. Kérdéseinkre Hangya válaszolt.


Csak a facebookon látva, sokan örülnek annak, hogy össze áll a Sing Sing. Meghatározói voltatok (vagytok) a hazai rockéletnek, mégis abbahagytátok egy idő után. Miért került sor a "feloszlásra"?

A Sing Sing  zenekar az egyik legtöbbet játszó zenekar volt a maga idejében. A rengeteg koncert alatt elhidegültünk egymástól, nem igazán toleráltuk a másikat. Nem beszélve arról, hogy az utolsó évben már érezhetően csökkent a népszerűségünk. Természetesen mindenki a másikban kereste a hibát, amivel egy életre megutáltuk egymást. A Csabával és az Antival 5 évig köszönő viszonyban sem voltam. Ez olyan volt mint egy rossz válás.

A Sing Sing eltűnése után jóformán mindenki színpad közelben maradt. Minek köszönhető, hogy erre a kiváló lépésre határoztátok el magatokat, miszerint újra színpadon a Sing Sing?

A múltat nem lehet kitörölni az agyunkból. Az idő múlásával már csak a szépre emlékezünk inkább és az egymásnak okozott sebek is begyógyulni látszanak. Öt évvel ezelőtt kiadtam egy DVD-t (SING SING – 10 éve a Sing Singben) majd azt követően egy CD csomagot (SING SING – Összezárva), ezzel is lezárva az elvarratlan szálakat. Emiatt összegyűlt a zenekar és ott játszottunk el először az összeállás gondolatával.

Cerkával - aki a zenekar másik gitárosa - , nincs rajta a fényképen. Ezek szerint nem sikerült megegyezni...  Lehet erről tudni valamit?


Szeretnénk ha ott lenne, dolgozunk rajta. Ő egy más világban él, nem biztos, hogy hiányzik neki az ilyen jellegű megmozdulás. De reménykedünk, hátha.

Cerkát fogja valaki más helyettesíteni, vagy Csarnoki Anti lesz csak egyedül gitárosként?

A Sing Sing dalok két gitárra lettek írva, ill. úgy szólalnak meg jól. Van egy jelöltünk, de még nincs eldöntve 100%-ban.

Zajlanak már a próbák? Milyen a hangulat?


A próbákat május közepén szándékozunk elkezdeni. A dalok azért nagyrészt mindenki kezében van, hiszen az eltelt 12 év óta külön külön játszottuk őket. Ez olyan mint a biciklizés, csak az első 5 méter nehéz, aztán úgy megy mint régen.Július 14. Budapest, Zöld Pardon. Hogyan tovább? Egyszeri buliról van szó, vagy elképzelhető, hogy ezek után ismét lesznek koncertek? Esetleg új lemez? Vagy ha lemez nem is, de új dal íródik-e? Netán egy videoklip?

Csak erre az egy koncertre összpontosítunk. Nem akarunk semmilyen hosszú távú együttműködést. Ez egy kétórás örömzenélés lesz. De mint azt a Cool Head Clan is megírta „ soha ne mond azt, hogy soha”

Ha most ennyi idő után vissza nézünk, Neked melyik a kedvenc lemezed a Sing Singtől?

Minden albumot más és más miatt kedvelek. De talán a „Bűn az élet” és a „ Tettes vagy áldozat” album a szívem csücskei.

Viszonylag hosszú ideig létezett a zenekar... szerinted melyik volt a legsikeresebb korszaka?

Az 1993 – 1997 közötti időszakot nevezném a zenekar virágkorának.

A legutolsó lemez - a Sztrájk - megosztotta a rajongókat. Nézve a zenét, és a tagok külső változásait. Nekem úgy tűnt, mintha kiveszett volna a zenekarból a lendület... Mi a Te véleményed erről?

Tökéletesen látod, nekem is ez a véleményem. Ezt a lemezt nagyon utáltam, már az első akkord megírásától kezdve. Az egész ott kezdődött, amikor a Cerka eladta a Marshall erősítőjét és puha lett a soundunk. Majd a többi albummal ellentétben itt a Cerka írta a szövegek nagy részét, ami  kissé kétértelmű (egy kicsit gyülis lett).
Mentségünkre legyen mondva, akkor a rockzene haldoklott. Próbálkoztunk valami újjal, sajnos nem jött be.

Az internetet böngészve, olvasható, hogy amikor a Sing Sing 20 éves lett volna, 2009-ben, Abaházi Csaba nem kívánt fellépni, így a jubileumi koncert sem lett megtartva. Miért nem?

Ez a Csaba döntése volt.

És végezetül, hány órás koncertre lehet számítani? :-)

Minimum 120 perc lesz a menetidő, de a próbákon kiderül.

-Rob-

Frissítve: 2011.05.09.

Időközben kiderült, mégsem lesz koncert!

Magyarázatként álljon itt Abaházi Csaba levele, melyet a zenekarnak küldött:

"Szevasztok Skacok! Másodszor játszom ezt el, de ígérem, többször nem fogom. Megint vissza kell lépnem. Megöregedtem úgy látszik. Még semmit nem csináltunk, még sehol nem tartunk, én mégis halálra stresszelem magam, nem tudok rendesen aludni, koncentrálni a gyerekekre, a munkában, szarakodik a gyomrom, úgy érzem nagy falat ez nekem, és félek, ha ez fokozódik, az már elviselhetetlen lesz. Könnyebb nekem most visszalépni, mint végig csinálni. Lehet, hogy ezt Nektek nehéz megérteni, mert sosem szálltatok ki ebből a mókuskerékből, de én nem tudok újra belemászni. Elnézést, főleg Antitól.

Csabaházi"

 

 

 

 

 

 

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!