Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Sunset Beach... ilyen névvel milyen zenére lehetne számítani? A nagy átlag tutti nem találná el. A nagykőrösi srácokkal ezt is kiveséztük.

 

 

 

 

 

A Rock Gyémántok Magazin életében újak vagytok, ezért arra kérlek, mutassátok be a zenekart! Mit érdemes elsőre elmondani?

A Zenekar 2008 őszén alakult a kővetkező felállásban:

Szendi Kristóf ének /basszusgitár
Pap Zorán  gitár
Páhán Sándor gitár
Végh Ferenc dob

Ez a felállás a  zenekar megalakulása óta kisebb nagyobb szünetekkel együtt zenél. Feri kivételével mindannyian játszunk más zenekarokban!

Láttalak Titeket koncerten, hallgattam a dalokat a honlapotokon, de igazából nem tudtam eldönteni, hogy milyen zenei kategóriába is lehetne sorolni a Sunset Beach-et... A zenekar név alapján egy igen könnyed, laza, dallamos, már már rádióbarát zene jut eszembe... ehhez képest akadnak olyan dalok is, aminek abszolút semmi esélye, hogy bármelyik rádió is lejátszaná. (Itt most a kereskedelmi rádiókra gondolok)

Teljesen mi sem tudjuk bekategorizálni a zenekar stílusát. Mi azt szoktuk mondani, hogy könnyed rock zenét játszunk, bár ez nem teljesen igaz mert vannak karcosabb, mocskosabb dalok is.

Szövegeitek miről szólnak?


Csajozás, Rock & Roll életforma, Bulizás, Szerelmi csalódás.  A szövegeket Zorán írja (Őt kell miattuk szidni) A zenei alapokat viszont közösen dolgozzuk ki.

Túl vagytok jó néhány koncerten... hogy érzitek, a koncertlátogatóknak mennyire jön be a zenekar műsora?

A koncertek utáni beszélgetésekből és visszajelzésekből azt szűrjük le, hogy a többségnek tetszik.

Készülnek a lemez felvételei.. mire számíthatunk?

A zeneirány kisebb változáson megy keresztül, mert az új ötletek között van néhány komolyabb hangvételű dal is, ez akár szövegben és zenében is megnyilvánul.

Hol fogjátok felvenni?

Ezek is házi felvételek lesznek, de komolyabb technikai háttérrel fognak készülni, mivel  úgy érezzük, hogy az első demo hangzása nem a legjobbra sikeredett. Az éneket ezúttal stúdióban szeretnénk felvenni, mivel házilag nehéz jó minőségben rögzíteni. Sajnos a teljes demót nem tudjuk profi stúdióban felvenni, mert anyagi lehetőségeink korlátozottak? Ezért van szükség a házi felvételekre.

Hogy érzitek, Nagykőrösről mekkora esélye van egy rockzenekarnak?

Igazából nem érezzük se előnyét se hátrányát annak, hogy nagykőrösiek vagyunk, mert próbálunk minél több városba eljutni és ugyanúgy utaznunk kell, mint például egy nagyobb városban lévő zenekarnak.

Mindig is érdekel, hogy egy zenekar mit tesz meg annak érdekében, hogy minél ismertebb és elismertebb legyen! Ti?

A lehetőségeinkhez képest próbálunk minél több helyen jelen lenni. Fontosnak tartjuk, a reklámot ezért igyekszünk különböző rock zenével foglalkozó internetes oldalakon fent lenni, a bannerünket minél több helyre eljuttatni. Ezért tartjuk fontosnak a saját honlapot is. Az első demó egyik dalát a szolnoki Denevér Hangstúdióba sikerült rögzíteni és ezt próbáljuk rádióállomásokhoz elküldeni és természetesen megpróbálunk minél többet koncertezni az ország különböző pontjain.

A munkátokon kívül mennyi idő jut a zenére?


Szerencsére jut, általában heti két próbánk van, mellette a felvételeken dolgozunk, és hétvégenként koncertezünk.

Hogy viseli el ezt a család? - ha van.:-)

Hála Istennek mindannyiunk családja támogatja a zenekart, néha a szülők még a bulikon is felbukkannak.

Szerintetek melyik Magyarország legjobb rock klubja, a Ti szemszögetekből, ahol eddig felléptetek... és a másik, melyik a legrosszabb?

A nagykőrösi koncerteknek számunkra van egy családias hangulata. De a nagykőrösi bulikon kívül talán a budapesti Big Bike club-ban volt az eddigi legjobb hangulatú koncertünk a Cool Head Klan zenekar vendégeként. Általában a koncertek jó hangulatban zajlanak. Nem nagyon tudnánk negatívumot kiemelni.

Mit mondanátok még el, amit esetleg nem kérdeztem, de szívesen beszélnétek róla?

Köszönjük, úgy érezzük a lényeget elmondtuk, az előző kérdésekben.

www.sunsetbeach.hu

-Rob-

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!