Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Pokolgép, Omen, Ossian dalok női énekkel, mindezt egy magyar heavy metal tribute csapattól... A Siberia zenekar válaszolt a kérdéseinkre.

 

 


Ahogy néztem a zenekar weboldalát, láttam, hogy mindegyikőtök zenélt már másik zenekarban, ahol főleg saját számokat játszottatok. Miért döntötteket úgy, hogy tribute zenekart csináltok, ráadásul magyar zenekarok dalai választva...

Igen, elég sok zenekarban tevékenykedtünk már. A saját dalok szerzése és azok minél szélesebb körű publikálása igen nagy energiával, sok munkával és nem kevés pénzzel jár. Abban az esetben, ha ezekkel a saját szerzeményekkel nem ér el a csapat valamilyen sikert, az eléggé kedvét tudja szegni az embernek és így a kisebb kitartással rendelkező csapattagok általában “elvéreznek”, kilépnek stb. Az említett okok miatti tagcserék, folytonos vesződségek vezettek oda bennünket, hogy feladjuk eredeti álmainkat. De mivel zenélés nélkül egyikünk sem tud élni, így jött az ötlet, hogy érezzük jól magunkat és „örömzenélés” címszóval játsszuk a közös kedvenceinket, amik javarészt magyar metalzenekarok dalaiból tevődnek össze.

Sokan azon a véleményen vannak, hogy sokkal könnyebb más zenekarok dalaival "ékeskedni", mintsem a saját dalokkal sikert elérni... Ti hogy vagytok ezzel?

Saját dalokkal nagyon nehéz egy feltörekvő zenekarnak sikereket elérni, azonban ha ez megvalósul, akkor sokkal tovább is eljuthat, mint egy feldolgozás zenekar. Mi korántsem „ékeskedni” akarunk az általunk játszott dalokkal, sokkal inkább tisztelegni az eredeti szerzők előtt és örömöt okozni azoknak az embereknek, akik velünk együtt nagyon szeretik ezeket a zenéket és velünk együtt szívesen buliznak a koncertjeinken. Fontosnak tartjuk azt is elmondani, hogy nem úgy éljük meg a sikereinket, mint egy saját dalokat játszó zenekar. Tisztában vagyunk azzal, hogy hol a helyünk és mi csak együtt örülünk a közönséggel, amikor velünk tombolnak a koncertjeinken.

Amelyik zenekaroktól játszotok dalokat (Pokolgép, Omen, Akela, Sing Sing..stb), azok közül valamelyik zenész vagy énekes látott már Titeket élőben? És ha igen, milyen véleménnyel vannak Rólatok?

Láttak már minket az általunk becsben tartott zenészek, énekesek, de a véleményükről őket kellene megkérdezni. Rendszeresen vendégül szoktunk látni az eredeti művészektől egyet-kettőt, nekik elég pozitív a véleményük és a hozzáállásuk is.

Gondoltatok e már arra, hogy hangzóanyagot készítsetek?

Mivel időben nem olyan nagy a távolság az eredeti előadók és a Siberia között, így a többségük még létező zenekar. Többek között ezért sem látjuk értelmét hangzóanyag készítésének. Ezzel együtt előfordult már, hogy saját magunk örömére készítettünk egy-két felvételt, amit a közeli barátok és ismerősök unszolására végül kitettünk a honlapunkra, így akit érdekel, az meghallgathatja. Természetesen ezzel semmi célunk nincs, a felvételt nem terjesztjük, nincs kiadva stb.

Egy kedves hölgy énekel Nálatok, talán ebben is kuriózum a Siberia zenekar: érdekes női énekkel hallani mondjuk egy Pokolgép, vagy Omen dalt... A közönség hogy fogad Bennetek?

Általában vegyes érzelmekkel érdeklődőek az emberek, hogy hogyan fogunk szólni női énekkel, de szerencsére markáns női énekhanggal rendelkezik az énekesnőnk. A kedves kinézet mögött ott lapul egy vadul tomboló rockercsaj. Az eddigi tapasztalatok alapján inkább pozitív a vélemény és fogadtatás. Vannak persze negatív vélemények is ezzel kapcsolatban, de olyat nem lehet csinálni, ami mindenkinek tetszik.

Mennyivel könnyebb vagy nehezebb egy feldolgozásokat játszó zenekarnak koncerteket szervezni?

Vannak előnyei és hátrányai is. Akkora hatalmas különbség nincs.

Hosszabb távon milyen terveitek vannak? És mit tesztek Ti azért, hogy ismertebbek legyetek?

Eget rengető terveink nincsenek. Próbálunk minél több helyen, minél többet játszani, valamint a repertoárunkat folyamatosan bővíteni. Továbbá szeretne a zenekar minél több koncertet, amelyeken vendégként közreműködik egy-egy eredeti tag az általunk nagyra tartott magyar metal bandákból.

Azt már tudom, hogy régi nagyok közül, kiket szerettek... de kiket szerettek az új, fiatal magyar zenekarok közül? Kire hívnád fel a figyelmet másoknak?

Természetesen rengeteg tehetséges és figyelemre méltó fiatal magyar zenekar van. Sok ilyen banda a személyes barátunk is.

Mi az, amit nem kérdeztem, és szívesen elmondanál?

Azt, hogy szívesen megyünk bárhova, ahová csak hívnak minket és aki szereti ezeket a zenéket, az mindenképp nézze meg élőben a Siberia-t, nem fog csalódni. És addig is csemegézzen a honlapunkon!!! www.siberia.hu


-Rob-

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!