Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Kecskemét új rock klubja október vége óta üzemel. Ebből az alkalomból faggattuk ki, a klub vezetőjét, Hódi Zsuzsannát.

Téged viszonylag kevesen ismernek rock körökben, mégis Te vállalkoztál arra, hogy Kecskeméten újra rock klubot csinálj. Honnan jött az ötlet? Ráadásul koncerteken sem láttalak korábban...

Valóban nem túl sokat forogtam itthon rock körökben, de ez nem jelent semmit. Aki ismer mindenki tudja, hogy imádom a jó zenét, főleg a rock irányzatot, de természetesen minden mást is, csak legyen igényes.
Mivel Kecskeméten nem volt olyan hely ahol kedvenc bandáim felléptek volna, így rendszeresen Pestre jártam koncertekre. Úgy gondoltam eleget utazgattam én már, megérdemlem, hogy végre a zenekarok jöjjenek hozzám.
Innen már csak egy lépés volt a saját klub megnyitása.
A legfontosabb dolog egy technikus felkutatása volt. A sors kegyes volt hozzám, mert egy olyan emberrel hozott össze, aki mind színpad, fény és hangtechnikában, mind tapasztalatban a legjobbak között van. Ő Kardos Gyula a KK Audio studió tulajdonosa. A gyors és kölcsönös szimpátiának köszönhetően már az első percektől kezdve egyenrangú társként vezetjük a klubot.

Mennyi idő kellett ahhoz, hogy a konkrét tervtől megszülessen a Rock Heart Klub?

A tervek már hosszú évek óta érlelődtek bennem, és a konkrét elhatározás abban a pillanatban életre is hívta a klubot. Mivel Gyulának is régi álma valósult így meg, igen gyorsan követték egymást az események. Az első beszélgetés után ami valamikor szeptemberben volt, már elkezdtem a zenekarok fellépésének szervezését, a nyitó bulira nem is kellett sokat várni, amit 2 nagyszerű tribute zenekarral - Meltdown és az Iron Maidnem - meg is rendeztünk október 29-én.

Milyen zenei stílus képviselői lépnek fel a klubban?

Nem köteleztük el magunkat szigorúan a rock mellett, mindenképpen szeretnénk széles skálán a zenei igényeket kielégíteni. Így hallható és látható nálunk a rock a metál a punk az alternatív az ír kocsma zene és más irányzat is.

Hogy történik egy adott zenekar felléptetése? Mi alapján szűröd ki a jelentkezőket?

Először is, muszáj, hogy nekem tetsszen.  Másodszor, mindenképpen élő zenét kell, hogy szolgáltasson, playback-ről szó sem lehet!
Legyen eredeti, igényes. Szerencsére gyorsan elterjedt klubunk megnyitásának híre, így naponta 5-6 jelentkező zenekarral tudok tárgyalni, levelet váltani.

Mi tartja Benned a hitet, hogy egy ilyen abszolút nem nyereséges dologba belefogj?

A szerelem. Imádom a jó zenét, szervezői vér folyik az ereimben, a klub körüli dolgok nekem nem munka hanem kikapcsolódás. De ami még ennél is jobb érzéssel tölt el az az, amikor látom a vendégek arcán az örömet, hogy jól érzik magukat, önfeledten buliznak, amikor már ismerősként térnek vissza. Örülök annak is amikor a zenekar elégedett. Kell ennél több?

A hangosítás is megfelelő, kinek köszönhető ez?


Megfelelő???? KIVÁLÓ!
Társam, Kardos Gyula (www.kkaudio.shp.hu) nélkül a Rock Heart Club nem jöhetett volna létre. Együtt küzdünk, igaz az ő felszerelését  használva. Hosszú évek tapasztalatai vannak a háta mögött, bevetette már hang-, fény és színpad technikáját különböző fesztiválokon, kisebb nagyobb koncerteken, sport eseményeken, színházi előadásokon, stb.. Saját stúdiójában készíti a koncertek közben hallható reklámspotokat, és a különféle közösségi csatornákon terjesztett beharangozókat. Az ember csak profikkal dolgozzon együtt!

Milyen terveid vannak a klubbal kapcsolatban az elkövetkezendő fél évre?

A legelső és legfontosabb, hogy saját épületbe költözhessünk. Végtelenül hálásak vagyunk a Technika Háza vezetőségének és a kávézó működtetőjének, hogy péntekenként helyet adnak nekünk, de ez hosszú távon a klubnak nem alternatíva.
Ahogy meg van a végleges helyünk szabadjára engedjük azt a rengeteg tervet, ötletet ami mind mind megvalósításra vár.
Mondhatnám úgy is, hogy végre elszabadulhat a pokol. Most egyenlőre erről nem árulnék el többet.
De addig is minden pénteken jobbnál jobb produkciókkal, kedvezményekkel várunk minden igényes, élő zenét szerető embert!
Napra kész programok: www.rockheartclub.com

-Rob-

 

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!