Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Score ... zsákolás vagy nem? Kiderül többek közt ez is, az alábbi interjúból. Kérdéseimre a csapat főnöke, Zsidek Péter válaszolt.

Először szerepeltek a Rock Gyémántok oldalain, ezért arra kérlek, hogy mutasd be a zenekart, mikor alakultatok, tagok...

A zenekar 2007 nyarán alakult 3 fővel Dohar János (gitár) Petrovszki Tibor (dob) és jómagam Zsidek Péter (basszusgitár, ének) ezek után 2008 végén csatlakozott a zenekarhoz Hankó Balázs (gitár), így négy fővel vált teljessé a csapat.

Melyik városban van a Score székhelye, és milyen ott a zenei élet?

A zenekar Békéscsabai székhelyű, és a zenei élet ebben a városban mindíg is mozgalmas volt.Több kiváló zenész került ki innen és vált elismerté az országban!

Egy Titeket nem ismerő olvasónak hogyan definiálnátok a zenei stílúsotak?

Minden tekintetben rock stílusban játszunk, a lágyabbtól a zúzós hangzásokon át. A 80-as évek egyszerűbb és dallamosabb rock zenéjét kívánjuk eljutatni a közönségünknek.

A "score" zsákolást jelent... mire gondoltatok ennél a névnél? Csak nem Beavis és Butthead fanok vagytok, haha!

Beavis & Butthead két nagyon jópofa figura,de azért fanok azok nem vagyunk! Egy egyszerű és könnyen megjegyezhető nevet szerettünk volna kitalálni. A SCORE névnek közel 40 jelentése mi ebből a "sötét valóság"-ot választottuk de valóban a szlengben zsákolást, bezsákolást jelent, és nem a kosárlabdában.

Szövegeitek milyen témákat feszeget?

Az életben sok dolog van ami az embereket igazán foglalkoztatja első sorban a nők és az élet "nagy dolgai"! Minden dalunk egy-egy élethelyzetet takar amibe bárki könnyen bele tudja helyezni saját magát, mivel több mint valószínű, hogy átélte már legalább egyszer!

A honlapotok alapján még csak két koncertetek volt... ilyen nehéz koncerteket szervezni, vagy igazából nem is nagyon próbálkoztok vele? Mondjuk ez utóbbit nehezen hiszem...

Első körben megszületett a hármas felállás, (2007 év vége) megindultak a közös próbák és a dalok írása. Létre kellett hoznunk az összhangot, és ez időbe telt. 2008 év végén volt az első fellépésünk, és idén februárban a második. Miután Balázs csatlakozott a zenekarhoz, ismét munkához láttunk, mivel a két gitár felállás már mást kívánt. A következő fellépésen már négyen állunk színpadra. A fellépéseket nem szeretnénk felkészületlenül elvállalni, megszervezni, és ezzel csalódást okozni a közönségnek A zenei élet Békés megyében jelentős így van lehetőségünk a fellépésekre amik már folyamatos szervezés alatt vannak.

Nem vagytok már tizenévesek... korábban játszottatok más zenekarban?

Tizenévesen megfordultunk mindannyian egy-két zenekarban, de sajnos azok a próbálkozások még, kissé komolytalanok, és tiszavirág életűek voltak .

Mi visz rá egy nem tizenéves embert, hogy hangszereket ragadjon és zenéljen?

A zene folyamatosan elkísért bennünket bárhol is voltunk, az életünk része, egyikünk sem hagyta abba, csak néha az élet úgy hozta, hogy nem volt lehetőségünk. Azt hiszem így 30 felett értük el azt, értünk meg arra, hogy teljes odaadással és alázattal tudjuk azt a dolgot művelni, amit mind a négyen szeretünk.

Milyen magyar zenekarokat szerettek? Van példaképetek?

A magyar zenekarok közül nagyon szeretjük : ROAD, RÓMEÓ VÉRZIK, P.MOBIL, OSSIAN,

Elcsépelt kérdés, de milyennek látjátok a mai hazai rockélet helyzetét?

Véleményünk szerint talán ismét az jön vissza "divatba", hogy a rock zenekarok kis kocsmákban tudják jobban megmutatni magukat. Természetesen mindenki nagy színpadra és nagy közönségre vágyik és ezt meg is lehet tenni, van rá esély, hiszen az országban nagyon sok lehetőség van erre különböző fesztiválokon. A rock élet mindig is jelentős volt és az is marad mert a rock örök!

Mindig is érdekelt, hogy egy zenekar mit tesz annak érdekében, hogy sikeres legyen, illetve életben maradjon?

Természetesen mi is mint mindenki arra törekszünk, hogy az eddig "megszerzett rajongókat" megtartsuk, és még nagyon sok embert magunk mellé állítsunk. Ezért hoztuk létre első sorban a saját honlapunkat. A honlapon folyamatosan tájékozódhat mindenki arról, hogy éppen mi történik a zenekar életében, új zenék, új képek stb. Jelen vagyunk különböző zenei portálokon, rádió riportokat szervezünk és mindig valamivel az érdeklődés szintjén tartjuk a közönséget.

Letölthetővé tettétek az érdeklődők számára az eddig felvételeiteket... milyenek rá a visszajelzések?

2008 decemberében szerzői kiadásban megjelentettünk egy 6 számot tartalmazó bemutatkozó cd-t (ekkor még hárman), ennek a cd-nek a zenei anyagát tettük letölthetővé, miután a 100 db demó cd elfogyott 1 hónap alatt! A visszajelzések többnyire pozitívak voltak, de kaptunk negatív kritikát is és ebből tanul igazán az ember.

Lehet e tudni, hogy mennyien töltötték le eddig?

A teljes anyagot első körben két hónapig csak meghallgatásra tettük fel, számonként 500-600 meghallgatás volt. Egy internetes tehetségkutatón is fenn volt egy számunk (tomboljon a vágy) azt közel 300 ember töltötte le. Amióta az oldalról is letölthető még 100-150 letöltést számoltunk nem több mint egy hónap alatt.

Mikorra tervezitek a következő anyagot?

A következő anyagot ami már a teljes felállásban készül az ősz végére tervezzük. Ezen a lemezen 12 szám fog szerepelni, és meglepetéseket is tartogatunk a SCORE zenét kedvelőknek

Hol lehet Veletek legközelebb találkozni?

Május közepén egy Békéscsabához közeli városban fogunk játszani! A további részleteket a honlapunkon mindenki megtalálja. Azon dolgozunk, hogy a lehető legtöbb helyen megforduljunk és minél szélesebb közönséghez eljusson a zenénk...

www.scorerock.hu

-Rob-

[2009. március]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!