Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Kezdjük talán a legelején egy ideig teljesen női formáció voltatok, mígnem aztán Mentsik Anita helyét Kirchner Kolos vette át a doboknál. Jelentett ez valami változást zeneileg, vagy csupán annyit, hogy 3 lány+1 fiúba nyomjátok tovább?

Évi: Igen, ahogy ez lenni szokott egy új tag belépésekor, Kolos érkezésével is sokat változott a zenénk. Ő egy teljesen más stílusú dobos, mint Anita, úgyhogy jelenléte érezhető természetesen a dalokon is.

A régi demóknak milyen volt a visszhangja, azért kérdem, mert ugye most egy elég erős nagylemezt tettetek le az asztalra.(nah meg ugye nem ismerem azokat az anyagokat)

Cili: Az első demók még teljesen más felállásban és stílusban készültek, de a maguk idejében megállták a helyüket és elismerően írtak róluk. 2005-ben feldemóztunk 3 számot, melyek már az újabb irányvonal stílusát tükrözték (ezek a dalok a lemezen is szerepelnek), 2007-ben pedig a jelenlegi felállással rögzítettünk egy számot (Csak te), szintén az Audioplanetben. A felvételnek pozitív visszhangja volt és felkeltette az érdeklődést az akkor még készülő lemezanyag iránt.

A Pörgés című számra, még a lemez előtt elkészült egy videoklip is. Tudatosan választottatok helyszínt? Nyilván összefügg a szöveg a látnivalóval, voltak más ötletek is gondolom.

Cili: Természetesen a helyszín tudatos volt. Úgy éreztük, hogy a szöveg tökéletesen rímel erre a feelingre. Voltak más ötletek is, de azokat egy hollywoodi költségvetéssel lehetett volna csak megvalósítani.

A Halhatatlantalanítás címet viselő lemezzel, hogy haladtatok? Mennyi időt töltöttetek el a stúdióba?

Évi: Maga a stúdiózás mondhatni, gyorsan haladt. Ha jól tudom, Kolos 2 nap alatt felütötte a dobokat, nekem is ennyi ideig tartottak a gitárok, a bőgő pedig felment egy nap alatt. Ahogy ez lenni szokott, az ének kicsit több időt vett igénybe, de viszonylag azzal is hamar végeztünk. Inkább a felvételek időpontja volt az, ami sokat csúszott, illetve utána a keverés.

A dalok szövegei miről szólnak? Ugye aki nem ismeri még a zenéteket (személyes kedvenc Pörgés és a Meghaltok mind).

Csilla: A szövegek nem megtörtént konkrét dolgokról szólnak, hanem inkább életérzésekről. Emellett több dalban szóba kerülnek olyan témák, mint a társadalmunkban egyre erősebben jelen lévő elidegenedés, embertársainkkal szembeni közönyösség és értelmetlen agresszió.

Vendégszereplők is jelen vannak többek közt Jaya Hari das, akivel dolgoztatok is. A többiek, hogy kerültek a képbe?

Évi: Kovács "Koko" István (1KillEmbrace) és Kovács Attila (Sear Bliss, Nervekiller) is nagyon jó barátunk, Attila például sokat segített az előkészületekben is, a dalok egy részét nála demóztuk fel. Mindketten többször vendégeskedtek a koncertjeinken is, úgyhogy egyértelmű volt, hogy meghívjuk őket a lemezre is.

Egy hétig ingyenessé tettétek a Halhatatlantalanítást a megjelenés előtt. Mennyi "fogyott" el belőle? És hogy rögtön ingyenessé tettétek a megjelenés előtt? Értem én a letöltést, csak első lemezes zenekaroknál ez fura nekem.

Évi: Igazából kb. egy hónapig volt ingyenes, és párszázan töltötték le. A sok várakozás után szerettük volna minél hamarabb közzétenni az anyagot, ezért választottuk ezt az utat, miközben készült a fizikális változat.

Milyenek a visszajelzések eddig?

Cili: Kritikát eddig főképp külföldről kaptunk és azok nagyon jók. Nem is mertük remélni, hogy ennyire sikerül az embereket "szíven találni"!

Koncertek terén milyen lesz 2009? Gondolom lesz pörgés (hehe, csak, hogy egy dalcímet használjak), minden felé.

Cili: Próbálunk minél több helyre eljutni, a koncertek folyamatos szervezés alatt vannak. Természetesen a fesztiválokat is megcéloztuk, sok helyről még várjuk a visszajelzéseket. Ami már biztos: március 20.-án játszunk Budapesten a Kék Yuk-ban egy utónőnapi metálbulin, az áprilisi koncertek még szervezés alatt állnak, májusban, Dunaújvárosban, a Terminálban és Miskolcon a Factory Arénában adunk koncertet. Fesztivál ügyben pedig egyelőre a dabasi Kárpát-feszt van lefixálva. A konkrét időpontokról és további koncertekről a honlapunkon értesülhetnek azok, akik szeretnének velünk bulizni.

Köszönöm a válaszokat! Remélem valamelyik koncerteteken, összefutunk!

www.myspace.com/angelusmusic

-Csiga-

[2009. március]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!