Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A zenekar billentyűsével, Pivárcsi Gáborral beszélgettem.

Először is térjünk vissza arra, hogy az előző énekes, Tóth Attila kiszállt a zenekarból, mert a Társulat c. műsor miatt túl sok teendője akadt. Hogy éltétek meg, hogy hirtelen énekes nélkül maradtatok?

Egy biztos, nem estünk kétségbe. Abban mindannyian biztosak voltunk, hogy ez a kis kényszerpihenő nem állhat a zenekar útjába, így mindent és mindenkit megmozgatva álltunk neki az énekeskeresésnek. Ugyan kicsit tovább húzódott az ügy, mint ameddig szerettük volna, de végül szerencsére eredményesen zárult a kutatás.

Hogy zajlott az énekeskeresés? Sokan jelentkeztek? Mi alapján válogattatok?

Első körben minden zenében járatos ismerősünket végigkérdeztük, hogy tudnak -e ajánlani valakit, majd pedig hirdetésekkel is megtámogattuk a keresést. Emellett mi magunk is felkerestünk olyan énekeseket, akikről úgy gondoltuk, hogy be tudnák tölteni a megüresedett pozíciót a zenekarban.
Több ígéretes jelentkezőt is meghallgattunk, és végül Robi mellett raktuk le mindannyian a voksunkat.

Conan szerintem inkább Dolph Lundgrenre hasonlít, mint Schwarzira:) Honnan a becenév?

Conan az Ultimátum zenekar énekese volt akkoriban, amikor egy koncerten összefutottam vele, és az egyik klippjükben forgat egy méretes pallost, igazi félmeztelen barbár harcoshoz méltón. Innen a becenév, amit egyébként Bán Pisti szövegírónk akasztott rá azon nyomban, amikor végignézte az említett klipet. :-)

A Lake Of Roses-t és a Prophecy-t is felénekelte már. Én alig érzek különbséget a régi verzióhoz képest, sikerült egy Attilához hasonló hangszínű énekest találni. Ez cél volt, vagy csak egy szerencsés véletlen, hogy így alakult?

Semmiképpen nem volt kitűzött cél, sőt, hangfajtól és nemtől függetlenül zajlott a keresés (bár lányokat végül nem hallgattunk meg). Én mondjuk Conan hangját is más karakterűnek érzem, mint amilyen Attiláé volt, de az mindenesetre szerencsés, hogy a számok énekdallamaiban kevés változtatást kellett csak eszközölnünk.

Születtek új dalok a nagy szünet alatt? Esetleg olyan, amiben már Conan keze is benne van?

Készültek új nóták, folyamatosan írjuk az újabb számokat, de az énekdallamok még nem alakultak ki, úgyhogy ilyen téren is számítunk Robi kreativitására.

Július 17-én a Crazy Mamában lesz a Mindfields Factory "visszatérő" koncertje, amin fellép még az Overcast és az Aviator is. Mivel készültök, hány számmal, lesz valami újdonság?

Két szám kivételével a teljes nagylemezanyag el fog hangzani a bulin, kiegészítve egy kis instrumentális újdonsággal.

Van még ezenkívül lekötött koncertetek?

Egyelőre nincs, de néhány koncertet mindenképpen le szeretnénk még bonyolítani a nagylemez éneksávjainak felvétele előtt.

Egyszer mondtad, hogy a Lake Of Roses vonalán mentek tovább, tehát a progresszív metaltól inkább a progresszív rock felé tolódtok el. Ez áll még?

Bevallom őszintén, nem emlékszem, hogy bármikor is azt mondtam volna, hogy a Lake of Roses vonalán megyünk tovább, mert ez egyáltalán nem így van.
Maga az útvonal meg jelenleg talán a progmetal-hoz közelebb áll, mint a progrock-hoz, de konkrétan nem tudnám belőni, főleg mert az újabb számok egészen másfelé haladnak, mint ami anno az EP-n hallható.

Egy kis kitérő: időközben az Ezüst-Patak zenekar tagja is lettél. Ez hogy jött, és milyen a progresszív zene mellett (Gabrieli Ricsi szavaival élve) urbánus folkrockot is játszani?

Maga az, hogy én csapattagja lettem az Ezüst-Pataknak, az Héri Attila dobosuknak köszönhető, akivel már régóta jó barátságban vagyok. Ők éppen megváltak az előző billentyűsüktől, és így rám esett a választásuk.
Folk rockot pedig eleinte kifejezetten érdekes és furcsa volt játszani, főleg azért, mert az Ezüst-Patakban nincs akkora szerepe a billentyűtémáknak, mint a Mindfields Factory-ben. Ez persze nem baj, sőt, ebben a zenekarban is rengeteg újat tanulok, amit a jövőben hasznosíthatok majd.

2007-ben 2.helyezést értetek el az Emergenza tehetségkutatón, ha jól emlékszem, stúdióidőt nyertetek. Mennyit segített ez a lemez felvételében, hol tart most a folyamat?

Nos, a stúdióidőt végül nem használtuk fel. Szervezés alatt állt, de egyszerűbb volt házilag megoldani a felvételeket.
Maga a nagylemez teljes zenei anyaga készen van, már csak az éneksávokat kell rögzíteni hozzá, és jöhet az utómunka, keverés, masterelés. Már mindannyian alig várjuk, hogy elkészüljön...

Köszönöm az interjút, és sok sikert a továbbiakban!

Én köszönöm a lehetőséget!

www.mindfieldsfactory.com

- TZ -

 

 

[2009. július]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!