Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Sziasztok! Üdvözöllek benneteket a Rock Gyémántok nevében. Harlot zenekar ajánlásának köszönhetően beszélgetnénk egy kicsit. Az első kérdésem a zenekar nevére vonatkozik. Ha az angol fordítást nézem, hááát...

Ez a zenekarnév még 1992-ben született meg. Úgy akartuk, hogy Septic Man's, de több okos emberrel konzultálva fel lettünk világosítva, hogy a többes szám miatt ez a helyes fordítás a Fertőző Emberekre. Volt egy másfél éves szünetünk, és a 1998-as újrakezdéstől egybe írjuk a SEPTICMEN nevet.

2000-ben az első lemezetek egy "kis" győri kiadó gondozásában jelent meg. Miért nem szerzői és miért nem "nagy" kiadó?

A Szeptember című EP révén kerültünk kapcsolatba a győri kiadóval. Amúgy tényleg idézőjeles a kis kiadó, ugyanis náluk volt akkoriban a Pokolgép, Ektomorf, Strong Deformity is. De rengeteg más bandával is foglalkoztak. Tehát volt náluk zenekar bőven. Azért nem szerzői, mert felajánlották, hogy bevállalják. Így nem is gondolkodtunk más kiadóban.

2003-ban egy görög kiadóval szerződtetek. Hogy kerül egy magyar zenekar kapcsolatba egy görög kiadóval? Mit vártatok ettől a kapcsolattól?

A görög téma az akkori gitárosunk Gabóca révén került képbe, természetesen az interneten keresztül. A baj az volt, hogy nem vállaltuk be görög kiutazást, mert akkor kiderült volna, hogy egy fantomcég az egész. Amúgy tényleg korrekt ajánlat volt, amit levélben is elküldtek, de mire jó, ha nem valós. A másik dolog meg az volt, hogy tényleg egy komoly kiugrás lehetett volna, ha működik. Sokat reméltünk tőle.

A tavalyi és az idei koncertnaptáratokat nézve bőven el vagytok látva lehetőségekkel. Ezek meghívásos bulik, vagy még Ti is keresitek az új fellépési lehetőségeket?

A koncertszervezés általában két dolog függvénye, fix a buli, vagy jegyszedős. Az esetek 80 %a-ban az utóbbi. A másik, hogy mennyit kell ezért leautózni. Az esetek többségében mi keressük az új helyeket, de ahol már jártunk oda általában visszahívnak minket. Mindig lesznek megszűnő és új helyek is. Ez egy furcsa körforgás.

A naplót olvasgatva sok helyen találkozom azzal a kifejezéssel, hogy családiasra sikerült a koncert. Nem veti ez vissza a lelkesedéseteket? Mi lehet ilyenkor a probléma? Reklám, pénztelenség?

Most mit szépítsünk, mindenki ismeri a nagy magyar valóságot. Azt hogy mennyien lesznek egy koncerten rengeteg tényező befolyásolja. Helyszín, dátum, kikkel, milyen a szervező, milyen a tulaj hozzáállása, plakátoznak-e rendesen, játszottunk-e már ott, stb,stb. Természetesen a családias légkör még nem jelenti azt, hogy nem jó a hangulat, vagy mi nem érezzük jól magunkat. Van persze olyan helyzet is, amikor felhúzzuk magunkat valamin, és akkor már szar az egész. De igazából koncertet egyetlen egyszer mondtunk le olyan indokkal, hogy kevesen jelentek meg. De azért akadtak fullos helyszínek is, ahol minden összevágott.

Novemberben megjelenik a negyedik lemezetek. Nektek is felteszem az ezzel kapcsolatos kedvenc kérdésemet. Érdemes ma Magyarországon lemezt kiadni?

Hát persze, a mi szintünkön mindenképpen. A lényeg, hogy úgy kell hozzáállni, mint az egész zenekaros dologhoz. Tudomásul kell venni, hogy ebből nem lesznek milliók. Ez a dolog már inkább ilyen ajándékozásos szituáció lett, de azért aki tényleg tudja, hogy miről szól ez az egész, az megveszi tőlünk a lemezt előállítási áron. Így volt ez eddig pl. a NEGATIVE lemezzel is, amiből kb. 300 talált gazdára.

Mit lehet tudni az új lemezről? Merre lesz fellelhető?

Az új lemez is Hammeres kiadvány lesz, november 5-én fog megjelenni, és valószínűleg az összes Cd boltban megtalálható lesz, illetve egy-két multi polcára is kikerül, ahogy az előző is. A korongon 11 dal lesz, egy kicsit más megközelítésben, mint ahogy azt tőlünk megszokták néhányan. Mi nagyon elégedettek vagyunk vele, mind a számok, mind a hangzás tekintetében.

Milyen terveitek vannak a jövőre nézve? Milyennek látjátok a magyar zenekarok helyzetét?

Az idei évben szándékosan nem akartuk túlvállalni magunkat, főleg az új lemez miatt. De jövő évre rengeteg tervünk van, sok koncerttel, fesztivállal, amiről most még tényleg korai lenne mondani bármit is.
A magyar zenekarok helyzete nem túlkedvező, de ha lesz megfelelő összefogás, akkor valószínűleg javulni fog a helyzet. Meg persze az sem lenne mellékes, ha egy picit javulna az emberek életminősége.

Ki lenne az az élvonalbeli/ ismert zenekar,akit esetleg példaképnek tekintetek,és szeretnétek,hogy a következő Rockváltó interjú vele készüljön.

Azért az túlzás, hogy ismert, meg hogy példakép, de szeretnénk ha a WACKOR fiúkat elkapnátok. Köszi.

http://www.septicmen.hu

-Boltsek Andrea-

[2009. október]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!