Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Üdvözöllek benneteket a Rock Gyémántok Rockváltó riportsorozatában. A Remorse zenekar ajánlott Titeket! 1996-ban egy tehetségkutatóval indítottatok, majd 1999-ben ugyanezen a versenyen már különdíjasok lettetek. Abban az időben mit tudtatok ebből a díjból profitálni?
Köszönjük szépen a felkérést, és mi is üdvözlünk Téged és a kedves Olvasókat.
Nos az a bizonyos különdíj egy egy éves Metal Hammer előfizetés volt a zenekar összes tagjának a részére. Akkoriban az internet még ritkaságnak számított a környékünkön, mi viszont intenzíven érdeklődtünk a rockipar aktuális eseményei iránt. A nyomtatott sajtó volt a legkézenfekvőbb forrás számunkra, tehát mindenképp hasznos volt a nyeremény. A legfontosabb mégis a vele járó elismerés volt, amiből erőt meríthettünk a továbbiakhoz. Manapság már természetesen nagyobb tétekkel indulnak ezek a versenyek. Múlt évben négy országos tehetségkutatón is részt vettünk és elég jó eredményeket értünk el, sok nyereménynek lettünk a boldog tulajdonosai, de üröm az örömben, hogy sajnos jó pár nem teljesült eddig. Hogy kiknek köszönhetően, most nem szeretnénk kifejteni. Viszont sok élménnyel, tapasztalattal és szakmai jótanáccsal lettünk gazdagabbak, ami mindenképp pozitív.

Milyen stílusba soroljátok magatokat?
Talán nevezhetnénk instrumentális metálnak. Igyekeztünk minél több műfajt, stílusjegyet vegyíteni, megfűszerezve a saját hangulatvilágunkkal. Ahány ember, annyiféleképp jellemeznek minket. Volt, akinek Mike Oldfield jutott eszébe egy metál zenekar kíséretében, egy másik esetben pedig Nemere könyvek olvasásához ajánlottak minket háttérzenének, ami csöppet sem tűnt rossz ötletnek.

Mit jelent a zenekar neve?
Mithrász a perzsa vallás kiemelkedő alakja, de ugyanúgy fellelhető a római és az indiai hitvilágban is. Mindhárom kultúrában a fény, a világosság és a nap istene sok pozitív tulajdonsággal felruházva. Valójában a hangzása miatt választottuk ezt a nevet, nem pedig vallási megfontolásból.

2000-ben a "Meaningless Heavenly Being" EP-tek a Backwoods productions gondozásában jelent meg. Hogyan kerültetek velük kapcsolatba?
Próbáltuk terjeszteni az EP-t a magunk módján, ami akkoriban a net nélkül még kicsit másként működött, mint ma. Megjelent róla a Metal Hammer-ben egy elég pozitív kritika, s ezek után keresett meg minket Kaposvári László. Mivel nagyon tetszett neki a zene felajánlotta,hogy nemcsak terjesztené, de szívesen ki is adná az anyagot a Backwoods Productions. Ez akkoriban nagy dolognak számított nekünk, el is juttatta sok országba a zenekar hírét (igazság szerint most is hasonló mentalitású embert keresünk magunknak, aki menedzselné a zenekart). Sajnos nem lett hosszú életű a kapcsolat, de ezúton is köszönjük Neki a segítséget!

Miért angol? Miért nem magyar?
Mint a zenekarok döntő többsége, mi is szerettünk volna külföld felé nyitni. Ehhez pedig sajnos elengedhetetlen az angol dalszöveg. Egy másik nem elhanyagolható szempont pedig, hogy a zene és szöveg jól hangozzon együtt. Magyarul nehéz jól hangzó szöveget írni. A mai rockzenei palettán is meglehetősen kevés magyar előadó van, aki igazán színvonalas dalszövegeket tud felmutatni. Mi sem rendelkezünk költői vénával sajnos, talán ezért is lettünk instrumentális zenekar. Bár ki tudja, mit hoz még a jövő...

2007-ben szerepeltetek a Viván. Milyen volt a visszhang?
Igen, volt lehetőségünk bemutatkozni az első klipünkkel a Megawatt-ban. Ez nagyon fontos és pozitív élmény volt nekünk. A visszhangjáról annyit, hogy elég kevesen tévéznek vasárnap éjszaka, mikor másnap iskolába vagy dolgozni kell menni. A rockműsorokkal mindig is mostohán bánt a televízió, ami a kevés műsoridőben és a lehetetlen időpontokban nyilvánul meg. Mindenesetre voltak nagyon pozitív visszajelzések, de ez az egyszeri szereplés nem igazán hozott nagy áttörést.

Kevés a koncert Budapesten, dunántúli fellépést pedig nem is találtam a honlapon. Mi ennek az oka?
Egyenesen következik az előző válaszból, hogy nagyon kevesen ismernek minket az országban a megfelelő menedzselés és a reklám hiánya miatt, amelyek komoly összegeket igényelnének. Márpedig pénzből van a legkevesebb.
A koncertszervezők nem szeretik a zsákbamacskát, a klubtulajdonosoknak pedig-érthető
módon-első a minél nagyobb haszon, így ragaszkodnak a jól bejáratott nevekhez, amelyek garantálják a népes közönséget vagy elhívnak egyet a jelenleg fénykorukat élő és gombamód szaporodó tribute zenekarok közül a biztos sikerre építve. Ezért a kevésbé ismert zenekaroknak gyakorlatilag nincs lehetőségük bemutatkozni a távolabbi városokban.
Egy másik tényező, hogy kicsiny hazánkban több ezer zenekar is működik jelenleg, ebből kifolyólag egy-egy klubra több száz zenekar jut évente, tehát fizikailag képtelenség, hogy mindenkinek legyen lehetősége a szereplésre. Továbbá, mivel nem követjük az aktuális trendeket zene terén, ez jócskán megnehezíti a dolgunkat. Ezt az utat viszont mi választottuk és nem is szeretnénk nagyon kompromisszumokat kötni ebben a témában. Az viszont bizalommal tölt el minket, hogy eddig ahány helyre eljutottunk, szinte mindenhova visszahívtak bennünket.
De tervbe van véve az ország nyugati része is, és ha valaki kedvet érez hozzánk, szívesen
várjuk a meghívásokat. Útiköltségért cserébe bárhová elmegyünk.

Mik a további terveitek?
Terv az rengeteg van. Sajnos a recesszió nagyon megakasztotta az amúgy sem száguldó szekerünket. Nagy hévvel nekiláttunk egy hosszabb lélegzetvételű hanganyag megírásának, ami számos tőlünk szokatlan zenei megoldást fog tartalmazni. Ezeknek a koncerten való kivitelezése további technikai eszközöket igényel, amire elő kell teremtenünk a szükséges anyagiakat. A pólók elkészítése és a demók további sokszorosítása szintén csúszik a fent említett okok miatt. Az új klipünk viszont már a vágási munkálatoknál tart. Nemsokára elérhető lesz a honlapunkon és a videómegosztó portálokon. Végezetül az említett nehézségek ellenére is szeretnénk minél több helyre eljutni.

Melyik ismert magyar zenekart ajánlanátok a következő vendégnek? Kérlek, hogy ismert zenekart mondjatok, olyat akit esetleg "példaképnek" tekintetek.
Barbaro - szerintünk nem kell sokat magyarázni az ajánlásunkat...
Köszönjük a lehetőséget, üdv mindenkinek: a Mytra.
Elérhetőség:
http://www.mytra.hu
http://www.myspace.com/mytramusic

Boltsek Andrea-

[2009. október]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!