Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Wackoréknak a Septicmen zenekar adta át a stafétabotot... Idén már 13 éve,hogy a Wackor vírus megfertőzte Magyarországot. Elégedettek vagytok azzal ami eddig elértetek?

Üdv mindenkinek! Mindenekelőtt: köszönjük a Septicmen-nak a "labdát"! A kérdésre visszatérve: Természetesen, nem vagyunk elégedettek. Miért lennénk? Mindig van tovább, mindig lehet mindent az előző állapothoz képest jobban csinálni. Részemről ha egyszer eljönne az az idő, hogy úgy érezném, hogy na mostmár hátra lehet dőlni - én kb ott fogom lehúzni a rolót a zenével kapcsolatban.

Az 1999-es demo lemezen még magyarul szólnak a számok. Mi volt a váltás oka? Miért gondoltátok/gondoljátok, hogy angolul jobban tudtok érvényesülni?

Kezdettől vannak külföldre irányuló terveink is, ott ugye ajánlott az angol. Az 1999-es anyagra is volt egyébként angol szöveg, de nem láttuk értelmét egy kétnyelvű demónak abban az időben. Aztán jött egy 2000-es kétnyelvű 3+3 számos anyag. Csináltunk egy "közvéleménykutatást" a váltás előtt, és az akkori Wackoros arcoknak egyértelműen az angol változatok tetszettek jobban, ezután a 2002-es Lobotomy EP-re már csak az angol változatok kerültek fel. Mondjuk a magyar demókon olyan borult szövegek voltak, hogy ennyi erővel lehetett volna kiszuahéliül, urdu nyelven, vagy ufóul...

Milyen fesztiválokon léptetek fel idén nyáron és mennyire éreztétek a válság hatását?

A prímán sikerült szeptemberi FeZen kivételével 2009-ben nem léptünk fel semmilyen nyári fesztiválon. 13 éve nem álltunk le, pihenni sem. Nem igazán vagyunk mai bútorok, ideje volt egy kicsit kihúzni magunkat a konnektorból. Most nyáron sokmindent csináltunk, amire eddig nem jutott idő. Pihentünk is sokat, meg nem is. Részemről idén decemberben lesz 20 éve, hogy aktívan zenélni kezdtem. Ezt a régi bandám, az RKH régi-új nagylemezével és egy elég exkluzív remix-albummal (nyugi, semmi diszkós szarság) szeretném megünnepelni, de részleteket még nem akarok elárulni. Válság... Egyértelműen meg vannak repedve az emberek. Némileg kisebb létszámúak a klubkoncertek, de a fesztiválok hozzák a megszokott formát. Ahogy beszélgetek haveri bandákkal, úgy tűnik, nagyjából mindenki ugyanabban a cipőben jár. A privát szféra gazdasági gondjai lecsapódnak itt is. Vagy az alkotói válságra gondoltál?

A honlapon 3 lemez is megrendelhető. Vásárolnak a rajongók, vagy a zenekar "támogatása" kimerül a koncertlátogatottsággal?

Jótól kérdezed, nem én viszem a webshop-ot... Azt hiszem, hogy koncerten fogy több lemez.

Van a zenekarnak managementje vagy önerőből intézitek az ügyeket,fellépéseket stb.

Teljesen önerőből. Egy zenekar üzemeltetésével kapcsolatban van egy csomó teendő, ezeket szétosztottuk 3 részre, mindenki szó nélkül intézi a sajátját. Hölgyem, Ön most épp a sajtó-referenssel beszél.

Ha van, akkor miért érzitek szükségét, ha nincs akkor miért nem?

Haha, az e-mail interview kérdés varázsa, ugye haha! Részünkről az a tapasztalat, hogy amit az ember magának megcsinál, abban biztos lehet, hogy meg van csinálva. Vannak persze jó szervezők, de sajnos viszonylag kevesen.

Fezen, Sziget, Hegyalja, Zöld Pardon. Az amatőr zenekarok számára nehezen elérhető lehetőségek. Nektek hogyan sikerült bejutni?

A legelején küldözgettünk demó-felvételeket, meg persze a valóságnál 3x-osan túlvetített biográfiát mindenkinek, aki valaha fesztiválszervezésre vetemedett. Iszonyat mennyiségű klub-bulit játszottunk, sokszor eléggé hajmeresztő helyeken. Aztán ahogy múlt az idő és sikerült letenni az asztalra ezt-azt, elkezdtek maguktól megkeresni. Az összes nagyobb fesztivál így jött össze. De persze az ismeretségek sem ártanak.

Mennyire érinti a Ti általatok képviselt zenei stilust a zenei élet nagymértékű felhigulása az utóbbi években?

Semennyire. Trendek jönnek és mennek ami egy adott stílus népszerűségét fel illetve le tudja vinni. Mi viszont az elejétől fogva az undergroundban mozgunk, az pedig szerencsére viszonylag trendfüggetlen. Amúgy nem tudom, miről beszélsz, a könnyűzenei élet mindig is olyan híg volt, mint a f... Oké, nyilván a netre és annak hatásaira gondolsz. Ezzel kapcsolatban ugyanattól sírunk, mint amitől nevetünk. Szabadon publikálhat bárki zenét és ez tulajdonképp a zenére magára jó hatással van, manapság tényleg nincsenek határok - hacsak az nem, hogy a hallgató és a zenekar között egy akkora adat szeméthalom tornyosul, ami egyre áthatolhatatlanabbnak tűnik az idő múltával...

Ki az a zenekar,akinek szeretnétek a képzeletbeli rockváltót átadni?

Romanek Airlines. A legtökösebb fiatal Rock&Roll banda amit mostanában hallottam!

www.myspace.com/wackor

-Boltsek Andrea-

[2009. november]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!