Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A Rock Gyémántok online zenei magazin Rockváltó című sorozatában a Wackor zenekar Nektek adta át a képzeletbeli rockváltót.
Családi zenélés. Átok vagy áldás? ( Monk után szabadon:-)

Először is köszönjük a Wackornak, hogy ránk gondoltak, nagyon jó barátaink, de ebben az esetben tudjuk, nem ez volt a szempont!
Átok, mert sosem tudunk rendesen összeveszni! Mint már sokszor említettük más interjúkban is, ennél jobb és egyszerűbb lehetőség nem adódhat a zenélésre, egyébként meg kuriózum. Nem terveztük korábban, hogy együtt kellene zenéljünk, véletlenül alakult így, miután több formációval is megpróbálkoztunk, ez működik leginkább.

A Noise-ről nem hallottam. A Romanek Airlinesről annál inkább. Lehet valami karmikus ebben a remek névválasztásban,vagy csak mostanra "értetek" be?

A Noise egy másik project volt, más zenei felfogással, igazából sosem tudtunk azzal a garnitúrával és azokkal a számokkal előrébb jutni, habár volt benne sok lehetőség. Az új név, egy új korszak, amit gyorsan egy nagylemezzel kezdtünk meg, a számokon már korábban dolgoztunk, így érett anyagról van szó. Zeneileg és hozzáállásban az utóbbi 3 évben rengeteget fejlődtünk.

Ötletes és kifejező a logótok.Ki a designer-etek?

A logónkat a Comfuture készítette, amelynek agya és webmestere Havas Dániel barátunk, kiváló ötletei vannak, nagyon sokat köszönhetünk már neki. A logó állat! A lemezborító nem különben, ami szintén az ő keze munkája.

Májusban megjelent az első anyagotok,amit ingyen le lehet tölteni a honlapról. Nem is gondolkodtatok kiadó keresésen?

A kiadói rendszer a letöltések miatt átalakulóban van, manapság csak terjesztéssel foglalkoznak. Kevés kivétel van, aki a promóciót is szívügyének tekinti. Nem akartunk várni arra, hogy összejön-e egy szerződés vagy sem, elkészült a lemez, nem akartuk tovább tartogatni, mert már elkezdtünk új számokat írni, jelenleg is a második lemezre készülünk, amit nyáron rögzítünk majd, arra már lehet, hogy fogunk kiadót keresni. A mostani lemez meg magától dolgozik nekünk az interneten. Az a lényeg, hogy sokan töltsék, ismerjenek meg bennünket, amennyien csak tudnak! Ezt egy befektetésnek tekintjük, ami nem anyagi. Lemezeladással nem lehet pénzt keresni, ezt mi már rég beláttuk, nem is foglalkozunk ezzel.

A Mymusic-on komoly kritikával illeték a lemezt. Elgondolkodtok a leírtakon, vagy továbbra is mentek a saját fejetek után? (nekem jobban tetszene a második verzió,de ez privát vélemény)

Köszönjük a mymusicnak a lehetőséget és az építő jellegű kritikát. A kritika mindig egy ember véleménye, és ha az építő jellegű, mint amilyen ez is volt, azzal nem lehet semmi problémánk. Az egy másik dolog, hogy nekünk megvannak a saját elképzeléseink, a klasszik rock mellett nem azért írunk populárisabb számokat, mert el akarunk adni, hanem mert egyszerűen ezt szeretjük, részünkről ez teljesen hiteles. Sokszínű a zene, amit játszunk, pontosan olyan, mint amilyen mi magunk vagyunk. Hiszünk benne, hogy van, akinek ez igazán tetszik!
Mi örömzenét játszunk, szórakoztatni akarjuk a közönséget, jókedvre deríteni, hiszen a hétköznapok nehézségei amúgy is leterhelik az embereket. Ha eljönnek egy koncertünkre, az a fontos, hogy ezeket a problémákat arra a rövid időre elfelejtsék, és felhőtlenül jól érezzék magukat. Minden számunk életvidám, minek szomorkodjunk! Fel a fejjel!

Megnyertétek a gyöngyösi tehetségkutatót, bent vagytok a legjobb 40-ben a BZF tehetségkutatón. Mit gondoltok, ki tudjátok majd használni a lehetőségeket, amik ezek mögött rejlenek?

Reméljük, hogy ezek tényleg adnak számunkra esélyeket, rajtunk nem múlik, mi mindenhol a maximumot hozzuk ki magunkból. A lehetőségek kihasználása a részünkről erre vonatkozik. Az ismerkedés ill. kapcsolatszerzés is nagyon fontos, de úgy gondolom, hogy a zene, amit játszunk magáért beszél, hiszünk benne, hogy valaki egyszer meglátja bennünk a lehetőséget. A BZF nagy dobás lehet, hiszen, ha továbbjutunk, Bécsben játszhatunk. Mondanom sem kell, hogy ez a cél. Természetesen, ha ez sikerül, ott angolul fogunk énekelni, de Magyarországom, csak magyarul!

Van felépített stratégiátok a jövőre nézve?

A stratégiánkról röviden: pár hónappal ezelőtt egy vidéki kocsma alagsorában játszottunk, senki nem ismert minket, eleinte 5-en álltak előttünk. Minden ilyen buli előtt összenézünk, csak annyit mondunk egymásnak, hogy mi akkor is ba***unk oda! Ennek a koncertnek a végére az egész kocsma megtelt, életünk legjobb bulija volt, és ezt mi mindig így csináljuk. A stratégiánk tehát az, hogy minden lehetőséget megragadunk, és azt maximálisan kihasználjuk, legyen az egy kocsmában, egy klubban, egy fesztiválon, vagy egy tehetségkutatón. Egyszer egy szép napon majd biztosan meghozza az eredményét! Ámen.

Ki az a magyar zenekar akinek átadnátok a Rockváltót és miért?

A Rózsaszín kutyaharapás című zenekarnak passzolnánk tovább a labdát! Hogy miért? Mert amikor mi kamaszgyerekek voltunk, akkor nekünk igazi ikonok voltak, imádtam a hardore-t, és akkor senki nem nyomta még ezt itthon, ilyen minőségi számokkal és hangzással! Magnókazettáról rongyosra hallgattuk minden osztálykiránduláson! :D Most újra összeálltak, lemezzel jönnek kissé más modernebb felfogásban és iszonyat király lesz! Januártól pedig együtt turnézunk itthon és a tervek szerint Erdélyben is.
RA elérhetőségei:
www.myspace.com/romanekairlines
www.romanekairlines.hu

-Boltsek Andrea-

[2009. december]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!