Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Mivel a közelmúltban www.max3.com-ra a svéd énekessel (Björn Lodin) működő magyar HARD zenekar első single-e a Love Goes With Anything felkerült . . . ezenkívül pld. egy londoni rádió zenelistáján e friss dal már a hatodik helyen áll olyanok társaságában mint a. . .
no de beszéljen a lista önmagáért:

David Lee Roth - California Girls (Warner)
Rainbow - Stargazer (Polydor)
Honeymoon Suite - Still Lovin’ You (WEA)
Hardline - Hot Cherie (MCA)
Network - Break Away
H. A. R. D. - Love Goes With Anything (Independent)
W. E. T. - Put Your Money Where Your Mouth Is (Frontiers)
Interview with Erik Martensson
- Brothers In Arms (Frontiers)
Steel Dragon - Stand Up (Priority Records)
Pride Of Lions - The Sound Of Home (Frontiers)
Loud & Clear - Make It Loud (L&C/Firefest)
Blanc Faces - I Swear To You (Frontiers)
Mama Kin - Too Much
FM - Does It Feel Like Love (Sony)
The Sign - Maniac (Frontiers)
Poison - Talk Dirty To Me (EMI)
Hero - Runaway (Polygram)
Cliff Magness - Dreams Fade Away (Yesterrock)
Pride - Saviour Of A Broken Heart
Steelheart - Electric Love Child (MCA)
Gypsy Rose - Poisoned By Love (RCA)
Nexx - Critical (Angelmilk)
Whitesnake - All I Want All I Need (SPV)
White Sister - Straight From The Heart (EMI America)
Steve Newman - Edge Of The World (ChromeDome/ARfm exclusive)
Saints & Sinners - Frankenstein (Savage Records)
From The Inside - Beautiful Goodbye (Frontiers)
Tyketto - Forever Young (MCA)
Wig Wam - Do Ya Wanna Taste It (Frontiers)
Scorpions - Rock You Like A Hurricane (EMI)
UFO - Letting Go (Chysalis)

. . . szóval gondoltam, ismét itt az idő egy interjúra Mr. Björn Lodin-al és a zenekar vezetőjével, Mirkovics (Zserbo) Gáborral.

Szia! Remélem jól érzed magad, mert az új lassú nóta a Love Goes With Anything kiválóra sikeredett. Egy igazi sláger, amit egyszeri meghallgatás után már dúdol is az ember. Muszáj hát gratulálnom, mert tényleg rohadt jó lett!

Björn: Szia és természetesen megköszönöm a dicséretet! Egyébként enélkül is prímán érzem magamat. . . imádom az őszt.

Mesélj már egy picit az LGWA-ről, arra gondolok, hogy milyen volt a srácokkal végre együtt zenélni , milyen volt ezzel a bandával a stúdióban, stb…minden érdekel minket magyarokat.

Björn: Háát, vidám dolog az, ha az ember egy kis zenét oszthat meg a többiekkel és vidám dolog együtt zenélni. A stúdióban dolgozni egy ilyen jellegű projekttel, ez már technikailag tulajdonképpen nem új dolog egyikünknek sem. . . mint a puzzleban, rengeteg bütykölés amíg minden apró részlet a helyére nem kerül, addig csináljuk amíg úgy érezzük-most jó. Nyilván az is benne van a pakliban hogy nincs lehetőségünk a mindennapi találkozásokra mialatt egy dal vagy éppen egy egész lemez elkészül.
Ráadásul itt volt a képben egy sajnálatos betegeskedés és emiatt felborult a munkarend is és át kellett szervezni egy csomó dolgot egy icipicit, de itt semmi másról nem volt szó mint flexibilisnek lenni és alkalmazkodni a célunk érdekében. Mindennek dacára meggyőződésem hogy a legjobb módot találtuk meg e svéd-magyar zenekar működéséhez.

Mostanában elég sok és eléggé ismert magyar zenekarok választják a lemezkiadás e formáját, hogy egész egyszerűen ingyen letölthető minden. Személy szerint nem értek ezzel egyet, hiszen a befektetett munkáért járna a lemezekből a bevétel hányada a muzsikusnak. . . de híres zenészek azt mondják nem lényeg a CD-ből befolyó kevés bevétel, inkább a koncertre látogatók létszáma a fontos.
Nagyon úgy néz ki hogy Magyarországon komoly problémák vannak a lemezkiadással, erről mindenki tud csak éppen senkinek sincs sem kedve sem érdeke lépni hogy változás legyen e téren. Hogy megy ez nálatok Svédországban? Miért éppen a www.max3.com az ahol megjelent a single?

Tudod... mindenki azt és úgy csinálja ahogy akarja... de én személy szerint azt gondolom, hogy zenekarok és szóló énekesek/énekesnők pénzt kell hogy kapjanak a saját dalaikért. Az úgy nevezett CD lemez a halálos ágyán vívja utolsó tusáját. . . erről semmi kétség és úgy látjuk Északon vagy éppen Nyugaton is, hogy senki nem akar költeni erre, mármint a hagyományos CD-re. A jövő a digitális formátumé az Interneten.
A zenekarok problémája Világszerte ugyanaz-semmilyen kiadó nem akar pénzt tolni egy lemez kiadásába, tehát felmerül a nagy kérdés-mit csináljanak? Mindenki szeretné kiadni a saját zenéjét, szeretné hallani ki mit szól hozzá... ki imádja majd, ki utálja... - így azután lesznek mindig akik ingyen ajándékba adják, azt remélve titkon hogy majd jön a Mr. VALAKI akinek majd lesz megoldása a lemezkiadás problematikájára, felfedezi őket és majd tálcán leteszi az álmokat amiket az adott banda évek óta megálmodott.
Ez bullshit - ilyen soha nem történik!

Ami a www. max3. com -ot illeti... a dizájnere vagyok az oldalnak többek között és úgy látom ez az oldal a legjobb megoldás a bandáknak vagy szóló előadóknak hogy kiadják zenéiket. Mindenkinek módja van feltölteni a saját zenéjét, videóját, fényképeit. . . egyszóval mindent, wav, aiff, 5. 1, 7. 1 vagy bármilyen formátumban és ettől kezdve a saját sorsuk gyeplője mindenkinek a saját kezében van.
Az úgynevezett jövőbéli lemezkiadó mint olyan, teljesen más szerepet fog kapni hamarosan mint amit ma betölt.
Az én tippem tehát minden zenésznek és zenekarnak, hogy kontrolláljátok saját magatokat a jövőben. . . ehhez a legjobb start hogy ellátogattok a www.max3.com oldalra.

Hazánk legnagyobb hard rock és heavy metal újságja a Metal Hammerworld jön ki egy melléklettel december elején, az lesz a második HARD single.
A verebek azt csicsergik hogy az egy igazi hard rock nóta lesz, elárulnál valamit e dalról? ...és miért pont a Metal Hammerworld?

Igen, lássuk csak. . . van egy "Time Is Waiting For No One" ez az új második dal, ahol Thomas Larsson (Glen Hughes/Baltimoore) vendégségben játszott nálunk, nos. . . ez jön ki a Ti Metal Hammerworld újságotok mellékletében. Van egy másik, kicsit különbözőbb felvételünk ezzel a dallal, az lesz feltéve a www.max3.com -ra Mikulás napján továbbá lesz egy harmadik verzió ami majd az új albumra kerül fel.
Miért csináljuk így kérdezhetnéd? Miért ne, nem igaz?
Egyébként Thomas Larsson vendégszereplésének oka Csillag Endre gitáros betegeskedése volt, hiszen nem tudta már befejezni a gitárrészt.
De már jól van, a csónak ismét a vízen van.
Thomas egy nagyon jó gitáros akivel sokat játszottam már együtt és végülis hála Istennek jól ment vele minden. . . elképzelhető hogy fog még "vendégeskedni" nálunk máskor is.

Az új dal egy gyors nóta amit Zserbo és én írtunk leginkább és ez az album címadó dala is egyben.
2010 márciusában várható a megjelenés.

Már Magyarországon is de ahogy tudom más országokban is játszák már a Love Goes With Anything-et.

Björn:- Igen, fel-fel bukkan egy-egy rádióban mindenfelé. Ráadásul még más zenészek a legkülönbözőbb országokból érdeklődtek az új dalunkról és tetszett is nekik. . . ami már önmagában is vidám dolog.
Egy kis szerencsével lehet hogy meg fog ez szólalni lengyelül, finnül és magyarul is hamarosan... egyébként a lényeg, hogy a rádiók szerkesztőinek tetsszen , mert akkor bekerül a listára.

Ahogy hallottam, hazánk elsőszámú Hard Rock webzineben mikor megjelent az LGWA dal a hírrel, csak néhányan negatívkodtak. Nagyon úgy nézett ki hogy legalább egy ex. HARD tag sziszegett de ez a "majd én megmondom a tuttit" annyira tipikus itthon. . . gondolom nem foglalkozik senki az efféle mínuszokkal. Én azt mondtam a múltkor egy "sziszegőnek" hogy inkább annak kellene örülni hogy végre van egy világhír felé haladó hard rock bandánk nekünk magyaroknak is!Legyünk büszkék erre! Egyébként hogy van ez felétek?

Björn:- Vagy úgy! Hogy mik vannak... én nem kommentálom ha volt zenekari tagok vagy éppen más, vagy földön kívüliek vagy bárki mond valamit rólunk vagy a dalainkról. Hiszen mi nem kényszerítünk senkit arra hogy szeresse a dalainkat vagy minket. . . úgyhogy az ilyen "beírok és majd én megmondom" ügyekkel nem foglalkozom. Nem érdekel ki mit mond vagy gondol. . . esetleg ír.
Egyébként nyilván túloznék ha azt állítanám hogy hanyatt esett nálunk mindenki a HARD új dala hallatán, vagy éppen amiért a HARD kiadott egy dalt.
Nem csak nálunk. . . de új dalok jönnek-mennek naponta. . . de a dalunk fogadtatása igen jó és azért itt is repked a rádióállomások között. . . de az ördögbe is. . . ez tényleg egy rohadt jó nóta!

Mikor jössz Magyarországra és mikor lesz már végre koncert?

Björn:-Jelenleg arra koncentrálunk hogy Endre visszajön és végig játsza a meccset, mert nagyon hiányoljuk már őt... és akkor készremixeljük az anyagunkat.
Mi már öreg rókák vagyunk mindannyian. . . úgyhogy mi már nem kapkodunk, egy dolgot egyszerre, majd jöhet a másik. . . úgyhogy mikor, hol és hogy lesz koncert. . . hát majd látjuk.

Köszi az őszinte interjut és kívánok további szép és nyugodt őszi/téli napokat!

Björn:-Én köszönöm az érdeklődést. . . mindig vidám neked interjut adni.

Ezután hívtam Zserbót hogy kerek legyen ez a HARD interjú is.

Szia! Most beszéltem Björn-el az új singelről, a decemberben megjelenő másodikról és mindenről. Mesélj valami jó sztorit a svédországi kintlétetekből!

Zserbó:-Hello Angel. Hát az van bőven. Kezdem mindjárt az elején. Balival ketten repültünk ki először a felvételekre. Ahogy megérkeztünk Stockholmba, Björn már a főbejáratnál várt minket, a taxisok helyén a kocsijával , ahol természetesen azonnal megbüntették. Onnan még négyóra út várt ránk az északi Vykarbinba, ami viszont most 8 ra sikeredett, mivel annyira belefeledkezdtünk a zenehallgatásba meg a storyzásba hogy eltévesztettük az útirányt. Björn és a stúdója tökéletes körülményeket teremtett a munkához. Addig dolgoztunk amig kedvünk volt, utána vagy lementünk a közeli tóhoz vagy a ház möggötti erdőbe, ahol állítólag medvék és farkasok is vannak. Időnként beugrottunk a közeli Rättvik-be. Jó volt at venni egy kicsit a kinti nyugalmat. Egyszer még arra is rávett minket hogy segítsunk behordani a tüzifáját a fatárólóba, amig ő editálta dobokat. Sokba fog ez még Mr Lodinnnak kerülni. . . . Ez egyébként csak kiegészítő fűtés amit nyáron és összel használnak. Hozzá kell tennem, hogy a globális felmelegedés miatt szeptemberben vagy 25 fok körül volt kint napközben, este viszont már lehűlt az idő.

Björnnek egyébként van vagy 20- 30 különböző gitárja, köztük jó pár basszusgitár sőt még egy akusztikus is , így amig Bali csörömpölt én azt tesztelgettem. Szóval el voltunk mint a befőtt , este meg a svéd megasztárt néztük a tv-ben.

Az nyílt titok hogy mindenki várja már a bemutatkozó koncertet.
Néhány internetes helyen már beindult a sajnálatos fikázás. Szerinted miért vannak olyanok akik ahelyett hogy örülnének velünk együtt a sikereiteknek, inkább minuszkodnak?

Zserbo:-Mindent a maga idejében. Most elsősorban a lemezmegjelenésre koncentrálunk, hogy megfelelően előkészitsük a terepet úgy itthon mint kint is. Idáig jól haladnak a dolgok. Az első singlet a Loev Goes with Anything-et hál istennek már elkezdték játszani a rádiók. Remélhetőleg itthon is műsorra tűzi egy két rádió. Igazából ennek valóban az volt a célja , hogy ezzel a dallal indítottunk, hogy elkezdjék játszani a rádiók. Mi is olyan zenészek vagyunk akik nem szívesen irnak a fíóknak. Nyilván egy ilyen dal mint a LGWA több eséllyel kerülhet be a rádiókba mint például a a következő dalunk ami napokban jön ki , és ez egy igazi brutál rock szám lesz. . Time is waiting for no one, ez lesz a címe , és ez lesz a cimadó dal is a lemezen. Björn olyat énekel benne hogy az beszarás. . . . . Szóval ez a második dal ami kijön idén , és ez lesz a karácsonyi Hammerworld magazin dvd mellékletének a nyitó zenéje. A teljes anyag 2010 márcuiusában jön ki.

Nyílván szeretnénk ennek egy bemutató koncertet csinálni, de ez még túl korai, hogy erről bármit is tudjak mondani. Természetesen rajta vagyunk az ügyön.

Az hogy beindult a "fikázás". Hát istenem, demokrácia van. Mindenki elmondhatja a véleményét. Nyilván amit csinálunk nem tetszhet mindenkinek . Mi azon vagyunk, hogy azt a zenét amit mi szeretünk megpróbáljuk a legtökéletesebben megcsinálni a saját ízlésünk szerint és ha ez" uram bocsá" még a közönségnek is tetszik, hát az a legnagyob öröm egy zenész számára. Természetesen mindig lesznek olyanok, akiknek nem jön be az a zene , vagy stílus amit mi játszunk. Nyílvánvalóan, az ő véleményüket is tiszteletben tartjuk, és ha építő jellegű a kritika , még tanulunk is belőle.

Szóval mi tesszük a dolgunkat és igyekszünk arra koncentrálni amit csinálunk. Rengeteg tervünk van amit szeretnénk megvalósitani a közeljövőben.

Megköszönöm magam és minden rajongó nevében hogy időt szántál rám és további sok sikert kívánok!

Zserbo:- Köszi és mi köszönjük mindenkinek az érdeklődést!

-Metal Angel-

[2009. december]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!