Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A Kornélkül zenekart Kovács Kornél alapította (innen az egyszerűségétől nagyszerű név), színes, modern rockot nyomnak. Úgy tűnik, végre stabil a felállás, idén megjelent az első lemezük, nemrég klipet készítettek és nemsokára Kowalsky-ék előtt lépnek fel.
A zenekaralapító gitáros, Kovács Kornél számolt be a legfrissebb eseményekről.

A legkülönbözőbb irányokból, zenekarokból jöttetek (Hollywood Rose, Akela, Bryan Adams Tribute), hogy verődött össze a csapat?

Hogyan verődött össze a csapat? Ezt hosszú lenne leírnom, akár ide is másolhatnám a zenekar blogjában található jegyzeteket, mert anno összeszámoltam, hogy hányan fordultak meg a Kornélkülben, és milyen történeteket lehet hozzájuk fűzni. Szóval most kizárólag a zárójeles tagokra reagálok. Király Zoli egy hirdetésre jelentkezett 2006-ban, majd miután véget ért az Akela akkori turnéja be is szállt a csapatba, azóta teljes erőbedobással, és odaadással tevékenykedik a Kornelkülben. Csákvári Lászlót meg ezen a nyáron láttuk a Room Service-zel, és mivel éppen énekest kerestünk, adtam neki egy cd-t, tetszett neki, és úgy döntött, ad egy esélyt a Kornélkülben való éneklésnek. 2005-ig a HR-ban gitároztam, de a Kornélkült már 2004 őszén megalakítottam.

Ha jól tudom, 6 demótok volt. A tagcserék miatt nem tudtatok korábban teljes lemezt kiadni vagy "csak" anyagi okok miatt?

Többnyire a sok tagcsere, és az ezzel kapcsolatos hátráltató tényezők voltak a kerékkötői egy nagylemez megjelenésének. Bár azt is elmondhatnám, hogy szakmailag most a legerősebb a csapat. Balázs és Zoli nagyon feszes alapot adnak a zenének, Laca rekedtes hangja pedig sokkal inkább dögössé teszi a zenénket, mint elődei tették. Bár a sok tagcserével, a sok elmúlt évvel együtt az én elképzeléseim is változtak, remélem pozitív irányba. Mindent összevetve 2008 nyarán már azt éreztük Zolival, hogy kell egy nagylemez a zenekarnak, valamint nem szabad tovább várni, el kell kezdeni nyomulni, klippel, mindenfélével, ahogy azt kell.

Meddig halvány a kép címmel májusban jelent meg az első lemezetek. Mekkora az érdeklődés, milyenek a reakciók?

Általában jó visszajelzéseket kapunk. Jó néhány cd-t eladtunk, elosztogattunk, az emberek pedig hallgatják, mivel egyre többen éneklik velünk a dalokat a koncerteken.

Meséljetek egy kicsit a "Nagy Feró-szálról"! Hogy figyelt fel rátok?

Nagy Ferónak elküldtem egy DVD-t, egy cd-t, majd rátapadtunk, és nem hagytuk békén.

Nemrég tettétek fel a Kéj, düh, mohóság klipjét Youtube-ra. Zenetévé(k)hez megpróbáltátok eljuttatni?

Még nem próbáltuk meg, ugyanis egyik zenetévénél sincs ismerősünk, de tervbe vettük. Szerintem a napokban sort is kerítünk rá.

A tribute zenekaraitok miatt adná magát 1-1 Guns N' Roses vagy Bryan Adams-feldolgozás, játszotok ilyeneket?

Korábban játszottunk feldolgozásokat a Cult-tól, a Velvet Revolvertől, vagy a Killerstől, ezek jól beilleszkedtek a repertoárunkba. Lacának ezek a feldolgozások nem jöttek be igazán, ezért nem tanulta meg őket. Azonban mi a zenekarral bevettünk két Bryan Adams dalt a műsorba, pár alkalommal teszteltük, de úgy gondoltuk, hogy megtöri a koncertet, nem illik a repertoárba. Többnyire ez az oka annak, hogy nem játszunk feldolgozásokat.

Hol koncerteztek mostanában?

Decemberben lesz néhány koncertünk, például december 5-én a Monyóban (Kálvin tér 7., unplugged-koncert) fogunk fellépni 9 órás kezdettel. Mivel sikerült megnyernünk a Kowalsky meg a Vega-t, Debrecenben dec. 11-én a Lovardában, december 26-án pedig a Wigwamban lépünk fel velük. Valamint december 12-én is lesz egy akusztikus bulink a Szilvupléban, ami az Ó utcában található.

Mik a további tervek?

Még egy klip, a lemez teljes tartalmának a feltöltése a honlapunkra, és sok koncert 2010-re.

www.kornelkul.hu

- TZ -

[2009. december]


 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!