Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A lokálpatrióta és hűséges típusú zenekar tagjaival Boltsek Andi beszélgetett.

2005-ben alakult a zenekar és a taglista azóta is változatlan. Ez elég ritka a zenei életben. Hogy sikerül ez elérnetek? Honnan ez az összetartás?

Lokálpatrióták vagyunk mindannyian és hűséges típusok haha!
Komolyra fordítva Tomi-Levi-Geri trió köbö 12 éve ismeri egymást, jómagam (Laci) "csak" 8-10 éve a többieket.
Nem lógunk egymás szájában állandóan, és tiszteljük a másik "gyagyáját", talán ez lehet a titka a hosszú és viszonylag problémamentes együttműködésnek.

Angolul énekeltek. Miért döntöttetek így? Ebben is megvolt az egyetértés már a kezdetektől?

Gondoltuk adunk magunknak esélyt külföld felé (függetlenül attól hogy sok, nálunk jóval nagyobb tapasztalattal rendelkező) barát elmondta, nagyon nehéz dolog ez). Magyarul még kisebb az esélyünk külföldre nyitni.
Megvolt az egyetértés, bár biztosan könnyebben ír szöveget az ember az anyanyelvén. Én biztos, és azt nehéz is lefordítani angolba a csűr-csavaros körmondatok miatt.

A második lemezetek jelent meg idén a Hammer gondozásában. Milyen a közönség visszajelzése? Hogy fogadták az új anyagot?

A Hammer hangpróbán 4. lett. Ami elég jó eredmény. Amúgy meg aki eddig oda jött, hogy milyen a lemez az mindig dicsérte. Biztos van, akinek nem tetszik, de az, nem mert eddig szólni.

2008-ban a Hangsúly szavazása alapján a legjobb koncertzenekar lett a Sunday Fury. Egy ilyen elismerés mennyire tágítja a lehetőségeket?

Nem vettük észre hogy bármi változott volna. Mi ugyanúgy, intenzíven adjuk elő a dalainkat legyen akár 12 fős akár 120 fős a nézőközönség.
A közönség legtöbbször nem foglalkozik az ilyen szavazásos "legjobb akármi" dologgal, úgy gondolom. Mindenesetre örültünk az elismerésnek, igyekszünk meg is felelni a legjobb élő produkciót produkáló zenekar képének, sőt mondhatom, hogy ez az egyetlen elvárás, aminek hajlandóak is vagyunk megfelelni.

A youtube-on a Bullet című szám videoklipje megtalálható. Hogy készült ez a klip?

Home made, saját készítés, fél nap alatt forgatás pár nap vágás (most csináltunk először ilyet és valszín utoljára) és kész. Felemás végeredmény, a régi low-budget trash videókat megidéző hangulat nem sok embert bűvölt el.
Viszont jól szórakoztunk, futottam aznap annyit az erdőben, mint még soha, Megtámadott egy helyi vadász, mert azt hitte orvvadászok vagyunk, mi pedig hogy egy okoskodó civil. Némi szóváltás után, a rendőrség kihívásával fenyegetőzve (mi részünkről testi fenyítés kilátásba helyezése után) megszakadt a "forgatás". Majd később sikerült tisztázni a helyzetet és folytathattuk tovább a mókát. Vágás már nem volt ilyen mókás, legközelebb tuti szakember végzi.

Terveztek-e további klipet?

Szeretnénk, ill. tervezünk, minden csak pénz kérdése. Ötlet van dögivel, szponzor egy se.

Hol találkozhatunk legközelebb a zenekarral? Milyen fellépések várnak rátok 2010-ben?

Egyelőre pár bulink van lekötve februárra, márciusra, Watch My Dying-al,Conan first Date-el.
Szeretnénk bekerülni pár fesztiválra és jó lenne külföldön játszani pár bulit. Ezek a célok viszont nehezek, talán most megoldódni látszik a dolog, mert képbe került egy menedzser hölgy, aki talán tud segíteni a zenekar (szervezésből bukásra vizsgáztunk) teszetoszaságán.

http://www.myspace.com/sundayfury

-Boltsek Andrea-

[2009. december]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!