Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Utoljára 2006 végén beszélgettünk, akkor is egy rádióinterjúban. Utána nem sokkal jelent a 2S Blokk lemezetek, majd eltűntetek... miért lépett ki a másik két társad? - kérdeztem Dékány Csabát, a csapat főnökét.

A Tankcsapda turné vége felé Vilkó (ex gitáros) jelezte, hogy nagyon sajnálja, de nagy őrlődés után úgy döntött, hogy kilép a zenekarból és más utat választ. Nem biztos, hogy mindenki tudja, de saját zenével érvényesülni Magyarországon nagyon nem egyszerű feladat és erőn felüli áldozatokat kíván.
Tehát igen megcsonkult a csapat és sajnos a lemez megjelenése utána a promora már nem volt lehetőségünk, mert azzal voltam elfoglalva, hogy a gitáros posztra új tagot találjak. Egyáltalán nem volt könnyű feladat, mert sok összetevőnek kell kellett passzolnia. Jó gitárost akartam találni, aki minden szükséges dologgal rendlekezik, ami a sikeres továbbhaladáshoz szükséges. Fontos, hogy milyen ember, hogy mennyire tudunk együttdolgozni, hogy magáénak tudja-e érezni a zenekar zenei stílusát, hogy akarjon és tudjon áldozni időt, munkát ebbe az egészbe, illetve nem utolsó dolog, hogy le tudja játszani a korán sem egyszerű gitártémákat... Fontos a színpadi rutin is... Nem sorolnám tovább. Aki belegondol, az átlátja, hogy egy zenekar neve alatt dolgozni, és felvenni benne a ritmust, ami kiadott már 2 nagylemezt, több klipje van és többszáz koncerten van túl, az nem egyszerű feladat. Vannak elvárások.
Tehát visszatérve... Ez nem is sikerült 1 év alatt, és közben el is költöztem Budapestről, így Zsolt is elkezdett dobolni az Alcohol nevezetű formációban, tehát szétesett a hármas.
Késöbb Tatabányán találtam meg azt az embert, akire már mertem alapozni Csóra Balázs (Ifi) személyében, illetve itt találkoztam Pintér Tamással, aki pedig a dobok mögött foglalt helyett. Elkezdtük a munkát, és nagyon jól összeszoktunk.

Kényes (?) kérdés, de mi a véleményed az Alcohol zenekarról?

A zenekarral nem igazán foglalkoztam addig, míg Zsolt nem csapódott hozzájuk. Akkor viszont utánuk olvastam és meghallgattam pár dalukat. Késöbb egy tatabányán szervezett fesztiválon meg is néztem őket, aztán dumáltunk egy jót. Úgy láttam, hogy Zsolt teljesen beilleszkedett oda és jól érzi magát a csapattal. Szintén saját zenét játszanak a srácok, ezért nagyon át tudom érezni a helyzetüket. A dalszövegek nem éppen az én gondolkodásmódomat tükrözik, de teljesen el tudom fogadni, hogy ők így érzik a dolgokat, és hogy ez a világnézetük.

És a Hollywood Rose-ról?

A HR-rel régebben sok koncertünk volt együtt, így a tagokkal nagyon jó viszonyban voltunk és vagyunk is, bár én régen találkoztam most már velük. Abban a bandában is sok átalakulás történt. Jöttek mentek a tagok, de talán most már letisztult, hogy kik tudnak együtt dolgozni. Szintén úgy látom, hogy Vilkó remekül érzi ott magát. Természetesen sajnálom, hogy Vilkó átcsábítása, így szétszakította a mi fonalunkat, de hiszem, hogy semmi sem véletlen, így elfogadtam a dolgot. Ma olyan világot élünk, amiben jelentős kereslet van a tribute zenekarokra és feldolgozásbandákra is. Saját zenét sokkal nehezebb elfogadtatni és megismertetni az emberekkel. Ezt gondolom, ők is érzik a saját albumuk kapcsán. Nincs bennem semmi rossz érzés, örülök, hogy mindenki megtalálta a számítását, és én is próbálom azt tenni.

Sokáig tartott megtalálni a másik két társat a zenekarba?

Igen, ahogy fent említettem, nem volt egyszerű feladat és nem is jött össze valami gyorsan. Most azonba úgy érzem, hogy rendben vannak és újra haladnak a dolgok. Nem vagyok az a fajta, aki könnyen feladja a dolgokat, így nem volt kérdéses számomra, hogy sikerül-e folytatni a ReACToR-t. Csak idő kérdése volt. Megtaláltam végre azokat az energikus srácokat, akiket kerestem.

A nagy szünet után szinte egyből egy országos turnén vagytok a Depresszió zenekarral, ezek szerint nem adtad fel! Milyen a visszatérés? Milyen újra színpadon lenni, a közönséggel találkozni?

Egyáltalán nem adtam fel... túl nagy veszteség lenne kivágni a REACToRt és a zenét az életemből, hiszen az életem nagy része erről szól.
És persze nyílván a közönségnek ez úgy néz ki, hogy egyből újra ott a zenekar, de azért tegyük hozzá, hogy a háttérben elég kemény munkák vannak, hogy ismét az új tagokkal is egy ütőképes csapatot lásson a közönség. Sokat próbáltunk, hogy ne lehessen észrevenni a kiesést. A visszajelzések pedig nagyon jók és azt hiszem egységesebb is most a zenekar mint korábban.

Mondanál pár szót az új klipről, melyet a Rock Tv készített?

Az utolsó koncertklipünknél, amit a PeCsában forgattunk, leégett mögöttem a függöny, így most nem terveztünk semmi hasonlót.
A legújabb klipünk a Táncolj velem című dalra készült el a Rock TV jóvoltából. Azért is mondom így, mert egy vasunkba nem került, mivel pályázat útján választották ki a dalunkat, és vállalták, hogy elkészítenek rá egy klipet. Szerintem elég pörgős kis anyag lett, amit bárki lecsekkolhat a honlapunkra http://www.reactormusic.hu -ra kattintva.
A forgatás Budapesten zajlott és reggeltől estig vakítottak minket a lámpák. A felvétel még nyáron készült, így fojt rólunk a víz és nem tudom hány liter "folyadékot" ittunk meg. Nagyon jó hangulatban telt az egész nap. Abszolút profi stábbal dolgoztunk és szerintem kihozták azt, amit egy "imidzs klipből" ki lehet hozni. Nem volt cél a sztorizás, sem a látvány, és csajok sem vonaglanak a képernyőn, ellenben mi ott vagyunk mindhárman és nyomjuk a R&R-t, ahogy bírjuk. A végén a stábbal táncoltunk egy nagyot, mindenki a maga módján, ami szintén rögzítésre került és bele lett aprítva a klipbe és azt hiszem, hogy egy nagyon jó hangulatú 4 perces szösszenet jött össze.

Ha turné, és új klip, akkor gondolom hamarosan új nagylemez is várható... vagy tévedek?

Ameddig nem volt csapat a szövegek akkor is íródtak, mivel folyamatosan értek behatások és persze fel sem merült bennem, hogy nem lesz kivel összerakni egy újabb lemezt. Igen persze. Nyilván szeretnénk továbbra is sugározni a gondolatainkat és meg is fogjuk tenni. Dolgozunk már az új dalokon és egyre gyakrabban jelenik meg a mosoly az arcunkon, hogy ez az... Lesz új nagylemez és a címe is megvan, azonban a tényekre még kicsit várni kell.
2010-ben biztos, hogy megejtjük a felvételeket, a megjelenést azonban még nem tudom, hogy mikorra várható.

Marad-e az eddig megszokott Reactor stílus, vagy esetleg várhatóak változások? Bár a klipes dal hallatán nem kellett csalódnom...

Mindkét korábbi lemez elég változatosra sikerült, és a Hasad a mag utána a 2S Blokk is mutat változást. Nyílván összeszedettebb, kidolgozottabb is lett, de hangulatban is más. Biztos vagyok benne, hogy a harmadik lemez is hordoz majd új dolgokat, főleg, hogy a társaság is változott.
Nem variáljuk majd túl a harmadik albumot. Egyszerűen csak igyekszünk jó dalokat írni, amiben érezzük a lüktetést és a dögöt.
Egy intenzív lemez várható most is, hiteles szövegekkel, amiken szerintem érdemes elgondolkozni. Biztos, hogy egy igényes, energikus albumot fogunk összerakni mindenféle tölteléknóta nélkül. Amit most elmondhatok, hogy úgy érzem, hogy erősebb lesz a korábbiaknál.

Hogy bírjátok az iramot: hétközben meló, hétvégén pedig koncertek...

A tervek ellenére 10 koncertállomásunk volt az ősszel, így ez egyáltalán nem volt megterhelő. Néhány koncertállomást át kellett tenni tavaszra, így még akkor is megtalálhatóak leszünk pár Depi állomáson és lesznek saját bulijaink is. A dalírásé lesz most a főszerep és igen, munka mellett nehezebb, mintha csak zenélnénk, de ez kis hazánkban csak nagyon kevés szerencsés embernek adatik meg. Lelkesedés van, energia van, de ami fontosabb, hogy mindhárman szeretünk zenélni, így nem fáradtság kérdése, hogy megyünk-e valahová egy hosszú melós hét után vagy sem.

Mik a hosszabb távú terveitek?

Mindenképpen jó dalokat akarunk írni, aztán azokat még lehetőleg 2010-ben rögzíteni nagylemezként. Közben természetesen koncertezni akarunk és újra minél több helyre és emberhez eljutni a zenénkkel és a gondolatainkal. Nagylemezhez majd nyílván készítünk klipeket és sorolhatnám még a dolgokat, amit minden zenekar szokott csinálni lépésről lépésre.
A legfontosabb tervünk azonban, hogy mivel szeretünk zenélni, továbbra is élvezetből akarjuk csinálni ezt az egészet, így az a célunk, hogy ezt minél tovább fenttartsuk.

Mi az, miről beszélnél még, de nem kérdeztem rá?

Az új zenekari felállás új menedzsmentet is kapott Boltsek Andi személyében, aki most a háttérben fáradozik velünk azon, hogy a zenekar elfoglalja méltó helyét a magyar zenekarok között. Nyilván a kiesett időszak miatt megvan a kihívás, de a visszajelzések nagyon jók, a rock zenét még mindig sokan szeretik, és a válság sem lehet akkora, hogy a kezünkből kivegyék a gitárt.
Búcsúzásképp pedig ezúton is boldog, rockzenében gazdag ünnepeket kívánunk mindenkinek és 2010-ben is egészséges aktív életet!

www.reactormusic.hu

-Rob-

[2009. december]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!