Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A Millennium Hippies szerint Woodstock és Jamaica összefér egymással és még sok mindennel. A zenéjüket hallgatva azt mondhatom, hogy náluk tényleg!
Nemrég stabilizálódott a felállás, koncerteznek is rengeteget. Apropó felállás, magáért beszél a mottójuk: happy people with spiritual erections:)
Dave és a többiek elmagyarázták, hogy is működik az ezredévi hippik szellemi merevedése.

Mióta létezik a zenekar, hogy álltatok össze?

2009 augusztusában állt össze úgy a csapat, ahogy van most. Egy éjjel 2008 őszén Dávid (énekes) álmában úgy döntött, hogy nem bírja már tovább a tétlenkedést és nekiindult fellelni a világ legígéretesebb basszusgitárosát. Az álmot rövidre fogva: megtalálta. Pár napon belül a valóságban is találkoztak és felismerték az egymásban lévő erőt majd szövetkeztek. Dani (basszus) hamarosan behozta a képbe Csigát (gitár) és ismét nagyon örültek egymásnak és maguknak. Zoli a dobos pedig augusztusban csatlakozott a csapathoz.

Örök vitatéma, hogy mi az igazi hippizene. Számotokra kik a példaképek és mit vesztek át a woodstocki filozófiából?

Minket nem érdekel, hogy mi vagy milyen az igazi hippizene. Mindenkinek mások a példaképei, persze vannak átfedések, de alapvetően, ha zenészekről vagy bármilyen más művészekről beszélünk, a legfontosabbak a szenvedély és kreativitás, amivel hozzányúlnak a legalapvetőbb pici dolgokhoz is. Szív kell, ember... és ez Woodstockban talán ott volt:)

Hogy jött az ötlet, hogy a hippirockot és a reggae/ska-t vegyítsétek?

Ez nem ötlet volt, hanem a zenei szabadság tört utat magának ebben a műfajok által behatárolt világban. Dalainkban épp úgy megtalálható a blues, a jazz, a swing, a punk, a funky mint a reggae és a rock vagy éppen a ska. Ezt így szeretjük, változatos, szórakoztató és természetes számunkra.

A közönségről mit tudtok, rockerek vagy reggae-sek többnyire?

Leginkább a barátaink és a barátaink barátai... Mindenféle zenét szerető arcok. A zene nem feltétlenül vagy kizárólag azért van, hogy határozottan elhatárolhasd magad másoktól, hanem azért, hogy összehozza az embereket, kicsiket nagyokat, különféle érdeklődésűeket és mivel mi sokféle stílust használunk a zenénkben, ezért mindenki talál benne valami olyat, amit szeret és átvezeti őt egy másik stílusba. Egyébként manapság nagy a zenei nyitottság, a stílus meg maga az ember.

Van egy pár felvétel a honlapotokon. Ezek mikoriak és hol készültek?

A myspacen lévő dalokból kettőt még az év elején vettünk föl, a többit meg ősszel. Próbatermünkben, otthon, meg hangmérnökünknél.

Hány dalotok van kész eddig? Feldolgozás van/lesz esetleg?

Úgy harminc-negyven közt lehet a kész dalok száma per pillanat. A Lowridert (WAR) szoktuk játszani próbákon néha, de koncerteken csak saját dalokat játszottunk eddig.

Miért angol szövegeket írtok és mik a szövegek témái?

Túl nagy hatással volt Dávidra (énekes) Afrika, ahol gyermekkorában élt jó pár évig és meghasadt a nyelvközpontja. Sokszor nem is angolul énekel, hanem Yorubáúl ( afrikai törzsi nyelv) hadovál össze-vissza:) Nagyon sokat improvizál, mert úgy érzi, hogy minden előadásban újabb aktualitással tudja megtölteni a dalokat, ha nem egy megírt szöveghez ragaszkodik, de a zenekar imád jammelni és másképp játszani dalokat, úgyhogy ez nem probléma. Van azért egypár megírt szöveg is, szólnak azok mindenről...

Vidéki bulik voltak már?

Nem.

Mik a terveitek a jövőre nézve?

Legközelebbi tervünk Berlin, aztán album felvétel, majd utána Európa, aztán egy másik kontinens aztán egy másik, majd egy album felvétel a Machu Pichu-n, ahol szuper zenészekké válunk és meghozzuk a világbékét a zenénkkel....de egyelőre Berlin.

Hol játszotok mostanában?

Január elején a Pótkulcsban.

http://www.myspace.com/millenniumhippies

-TZ -

[2010. január]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!