Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Nem örültem, mikor hallottam, hogy kettéválik a Sear Bliss, annak viszont igen, hogy a kivált tagok együtt folytatják I Divine néven.
A Myspace-ükön hallható dalokból hallható, hogy szélesebb skálán fognak mozogni, de aki a Sear Bliss-t szerette, annak ez is tetszeni fog.
A gitáros, Neubrandt István mesélt a zenekarról.

Mi okozta a Sear Bliss kettéválását?

Az, hogy sohasem beszéltük meg, beszéltük ki a problémákat. Anélkül, hogy nagyon személyes dolgokba bonyolódnék, megpróbálom vázolni mi történt. Régóta voltak nézetkülönbségek a zenekar működésével, működtetésével kapcsolatban. Más kibeszéletlen dolgok is nyomták némelyikünk lelkét. Ehhez még jöttek magánéleti problémák is, amik miatt teljesen megszűnt a csapaton belüli kommunikáció és ez az egész elvezetett oda, hogy egy személyes találkozón megbeszéltük, hogy álljunk le egy időre, szüneteltessük a zenekart. Majd később András ezt módosította arra, hogy nem akar velünk zenélni és inkább egyedül viszi tovább a Sear Bliss-t.

Az I Divine-nal milyen célokat akartok megvalósítani?

A legfontosabb célunk, hogy értékes, érdekes zenét csináljunk. Szeretnénk felpörgetni magunkat a koncertezés terén is, és minél többet játszani, minél több országban. Úgy gondolom, hogy egy magunkfajta metal csapatot semmi sem tud jobban inspirálni, éltetni, mint a folyamatos koncertezés. Mindenképp szeretnénk turnézni is egy nagyobb külföldi csapattal. Nem utolsósorban pedig szeretnénk kiadót találni a csapatnak és az elkészült dalokat megjelentetni egy bemutatkozó albumon. Mindezekért a célokért elég sokat teszünk is, tehát nem csak várjuk a csodát. Napi szinten mennek a kör e-mailek, hogy épp ki mit intézett, kinek mi jutott eszébe. Hatalmas lendület van a bandában!

Balázst minden hazai blacker ismerheti, akár a Tesstimony-ból, akár a Black Metal Clubból. Hogy esett rá a választás?

Balázst természetesen mi is ismertük ezer éve. Az utolsó három SB bulira ő vitt minket a buszával. Útközben sokat dumáltunk zenekarokról, többször megfejtettük, hogy mi miért működik, mivel mi a probléma a zenei életben, ilyesmik. Meg persze rengeteget buliztunk és röhögtünk. Sokkal jobban megismertük egymást, mint azelőtt. Közben ugye megtörtént a szakítás Andrással, és nem is volt kérdés, hogy őt kérjük fel az énekesi posztra, mint ahogyan az sem, hogy mi négyen együtt folytatjuk a zenélést.

Hogy írtok most dalokat, kik hozzák a riffeket?

Attila és én hozzuk a riffeket, de általában inkább komplett dalszerkezeteket. Ezeket itthon feldemózzuk dobgéppel, hozzátesszük amit csak jónak gondolunk, majd elküldjük a többieknek. Ha tetszik a dal mindenkinek, akkor tovább dolgozunk rajta. PZ kitalálja és feljátssza a harsona témákat, Sömi a dobokon agyal. Ilyen dalból van raktáron vagy 10-12. Ezek közül időnként kiválasztunk egy dalt Attilától, egy dalt tőlem és elkezdjük őket élőben próbálgatni, és általában teljesen átvariálni :))) Ezek után születik meg a szöveg, amit az eddig összeállt négy dal esetében PZ és Attila követett el. Nemrég megtaláltuk basszusgitárosunkat is Király Attila személyében, így mostantól a basszusszólamokért ő felel, illetve az elkészült két felvételen már az ő játéka hallható.

Zeneileg meddig fogtok elmenni? Kísérletezős black metalig vagy még azon is túl?

Nincs határ! Felszabadultan írjuk a dalokat, mindenféle görcsösség vagy megfelelni akarás nélkül. Mi hatan döntjük el mindenről, hogy jó vagy rossz, mi vagyunk a mérce. Rettenetesen élvezzük, hogy bármit megtehetünk! Két elkészült dalunk már meghallgatható a Myspace oldalunkon. Ezekben a dalokban is van néhány olyan megoldás, ami korábban elképzelhetetlen lett volna.

Úgy látszik, maradtok a misztikus szövegeknél, a zenekar neve is sejtelmes. Mit jelent pontosan?

Istenember, természetfeletti. Valami ilyesmi. Egészen pontosan nem is akarjuk definiálni. A The Becoming szövege egyébként pont erről a témáról szól.
Rettentő nagy szenvedés volt, mire kitaláltuk a megfelelő nevet. Iszonyú, hónapokig tartó tanakodás előzte meg.

Lesznek a Sear Bliss-re jellemző régi magyar mitológiával foglalkozó témák is?

Nagyon szeretjük ezt a témát, ezért biztosan lesz majd dalszöveg, ami ezzel foglalkozik. Igyekszünk egyébként a logóba, pólómintába is belecsempészni némi lenyomatát az ősi magyar szimbólumoknak. Külföldi csapatoknál ez nagy hagyomány, és ezt mi is szeretnénk ha nem is hivalkodóan követni. Picit viszünk magunkkal a múltunkból, kultúránkból bármerre is járunk a világban.

Az első hivatalos bulitok a napokban zajlik le, de már teszteltétek az új dalokat egy "titkos" bulin. Milyen sikerrel?

Ez egy amolyan nyilvános főpróba volt. Gondoltunk egyet, és meghívtuk az összes barátot, ismerőst és a szakmát, hogy csináljunk egy zúzós utószilvesztert. Hatalmas dolognak tartom, hogy körülbelül 120-130 ember összegyűlt, hogy meghallgassa mit is hoztunk össze az elmúlt hónapokban. Ezúton is köszönjük nekik, hogy megtiszteltek minket a jelenlétükkel! A valódi bemutatkozás január 8-án lesz Tatabányán, a Harag napja fesztiválon, ahová szintén várunk mindenkit!

Hány új dalt fogtok játszani és milyen SB dalokat válogattok be a repertoárba?

Eddig négy I Divine dal készült el. Ezeket vegyítjük olyan SB dalokkal, amelyek különösen kedvesek nekünk. A szintetizátor és egyéb kiegészítő dolgok teljesen megújultak ezekben a dalokban, és néhol a dalszerkezetbe is belenyúltunk. Tehát ezek is egyfajta feldolgozások, főleg ugye, hogy más az énekhang és a basszus is. Aztán később, ahogy készülnek folyamatosan az újabb saját dalok, a Sear Bliss számokat szépen el fogjuk hagyni, és csak az I Divine nótákra fogunk koncentrálni.

Mik lesznek a következő lépések? CD-n mikor lehet majd beszerezni a dalokat?

Most néhány napot pihenünk, mert nagyon sokat dolgoztunk a csapaton és a dalokon év végén. Aztán nekilátunk két újabb dal felvételének a budapesti Tonitrus Stúdióban, Szabó László irányításával. Tél végén fognak felkerülni a Myspace oldalunkra. Gondolkodunk egy CD legyártásán, négy dallal, amit majd valami nagyobb koncert alkalmával jelentetnénk meg, de ez még a jövő zenéje, és semmi konkrét terv nincs erre nézve. Egy dolog biztos: előbb-utóbb kézzelfogható formátumban is lehet majd hallgatni az I Divine dalokat! Addig is ajánlom a Myspace oldalunkat: http://www.myspace.com/idivineofficial

-TZ -

[2010. január]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!