Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Ez most nem egy szokványos interjú lesz. Nem kérdezem meg, hogy miért alakultatok, miért pont Judas Priest és a többi. Beszélgessünk másról:

Hahahha... rendben beszélgessünk másról. Kíváncsivá teszel.

Létezik Magyarországon egy egyesület, ami nem vett be Titeket tagnak, és érzésed szerint ezért nincs/nem volt lehetőségetek. Ez valóban így van?

Na, innentől már biztos, hogy a válaszaim sem lesznek szokványosak, mert aknára léptünk ezzel a témával.
Hm... a tavalyira sem de még a mostani Tribute Fesztiválra sem hívtak meg bennünket... no de nézzük csak, amikor a szar kibillent a biliből, azonnal ment a porhintés az érintettek részéről. Annyi ferdítés, nyilvánvaló kamuzás még egy témában sem volt, mint a Tribute Land kapcsán. Azt hazudták, hogy nem lettek belekeverve klubok stb... mégis bele lettek és sorolhatnám a dolgaikat.
Én 2010-ben már konkrétan szarok rájuk, csak tudod gusztustalanodniuk nem kellett, volna és ma sem értem miből tartott volna egyenes gerinccel kiállni és elmondani az igazat? Elvégre felnőtt emberek? Vagy nem?
Az egész ország lassan már egy óriás kamu. Miért kell a zenészek között is kamugépeknek lennie? A kérdést hozzájuk is lehetne intézni. Mondjuk: "MIÉRT VOLTATOK GYÖKEREK? "
Egy szervezetet létrehozni nem bűn. De egy szervezetet sunyin, mások háta mögött megalakítani... nos, az sem bűn, hanem gyökérség, főleg úgy hogy az alapító bandák egész egyszerűen kijelölték önmagukat a legjobbnak egy-egy anyazenekar utánzásában. Mivel még azt is hozzátették, hogy egy-egy anyabandának csak egy utánzója lehetett náluk tag... nos, ez mi?
Ez korrektség?
Mi túl voltunk mindenen... fesztiválokon... Erdélyen, ahol 800 ember tombolt ránk... és akkor félre löknek bennünket így? ! ? Metallicából is kapásból tudok kettőt mondani, ami fényévekkel jobb, mint az, amelyik szinte ismeretlenül kijelölte önmagát a legjobbnak, hogy csak példát mondjak. Engem nem érdekel, hogy mennyire híres tribute zenekarok még híresebb agyonnyalt zenészei az érintettek, mert a lelkiismeretükkel (ha van) nekik kell maguk felé elszámolniuk. Én, amiket kimondok/leírok (bárhol és bárkiről) mindig vállalom. Vennének rólam példát, akkor nem lenne, ez a mocsok-tenger, ami van!
Sajnos jó néhány fanatikus tribute rajongó, egyébként rózsaszín felhők között éldegélőkről van szó, korlátolt módon rohadtul fel sem fogták mi történt és miért, no meg hogy hogyan. Egy csomó fiatalnak ez az eljárás tök normális dolognak tűnt és nem értették, hogy én miért vagyok felháborodva. Az egész pontosan olyan koreográfia alapján ment, mint ahogy a politikusok csinálják. Simliskedés, hazudozás, agymosás.
Gondolj bele, tagja vagy a Magyar Rockzenészekért Alapítványnak... majd megtudod, hogy a Tribute szakszervezet alakulásában tevékenyen részt vettek Ők is, miközben mi nem csak tag voltunk náluk, hanem ú. n. "támogatott zenekar"! ! !
Mi volt a támogatás?
Hát az, hogy a hátunk mögött intézkedtek úgy, hogy azt az egyik webzine munkatársától tudtam meg, aki ott volt az egyik megalakulást megelőző ülésen!
Amikor felhívtam az MRA illetékesét és rákérdeztem mi ez az egész? Azt kaptam a pofámba, hogyha ezt valaha valahol ki merem nyilatkozni, akkor beperelnek! Én ekkor azt mondtam:-"Azonnal vegyétek le a linkünket és töröljetek a támogatott zenekarok közül, mert ez a legocsmányabb dolog, amit velünk művelhettetek! "
Azóta is több helyen elmondtam a történteket, mert ez az igazság! Az igazság kimondásáért nem lehet senkit beperelni, ha mégis... hajrá, rajta, vállalom a bulit!
Még ma is felhúzom magamat ezen, mert ez annyira gusztustalanul lett ellenünk csinálva.
1979 óta tribute zenélek a rohadt életbe.
Én voltam az első tribute zenész idehaza és annyit nem érdemeltem meg hogy legalább meghívjanak?
Ne a zenekart,ha az útban volt a másik Judas Priest tributenek,hanem engem... az öreg harcost aki már akkor Judas Priestet játszott színpadon a szegedi ifiházban 1300 nézőnek,meg a Szegedi Ifinapokon ennél is többnek ,amikor a hazai tribute zenészek többsége még tervben sem volt,aki élt már az meg apró gumicsizmában kergette a csattogós fa lepkéjét a réten... ökölbe szorul a talpam még most is ezen az egész arcátlanságon! ! !
Nem véletlen hogy a Kiss Forever Band nem akart tag lenni... talán Pocky Démon szavain is el kellene filóznia mindenkinek. Hogy is mondta?

"Ott voltam, amikor a TributeLand alakult, de a hallottak után mi nem akartunk csatlakozni, mert úgy láttuk ez a társaság nem szolgálja azt a célt, amit hangzatosan maguk elé tűztek. Továbbá már a Tribute Fesztiváltól is elzárkóztunk pedig már kétszer is játszottunk ezen a rendezvényen amíg nem lettünk "szálka" mert NEM léptünk be a "szakszervezetbe". Aki nem tudná ebben a csoportosulásban leginkább a szakmai féltékenység a mérvadó! Higgyétek el olyan dolgokat hallottam az alakuló gyűlésen hogy el sem tudjátok képzelni! Olyan dolgokra hivatkoznak mint pl. : kicsi a piac kettő vagy több Metallica v. GNR bandának az ACDC-ről már nem is szólva. Na ezért nem akarnak, csak egyet minden bandából,hogy ne legyen konkurensük MO. -on. "

Tehát bizony, ez nem csak egy "érzés" ahogy gondolod, hanem tények. Több klubban csak és kizárólag Tribute Land bandák léphetnek fel.
Ahol bárki felléphet, oda meg nem akar az ember menni, nyilván valami oknál fogva.
Nálam a fürdőszobában is felléphet bárki... eddig egy tribute zenekar sem jelentkezett, szóval vágod, hogy mi hogy megy, ugye?

Én azt látom, hogy van néhány tribute zenekar Magyarországon, akiknek a Tributeland-es tagságtól függetlenül is megy a szekér. A többiek is befizetik az évi 60 ezer forintos tagdíjat, még sem lehet róluk annyit hallani. (és itt most nem akarok neveket említeni) Nem gondolod azt, hogy az egyesület éppen ezért nem lesz hosszú életű?

Amíg szar van, addig veréb is, ahogy mondani szoktam.
A myspacen a külföldi barátaim nem is értették mi megy itt nálunk tribute téren. Ők azt mondták ilyen gusztustalanul nem lehetett volna szervezetet csinálni pld. az USA-ban mert abból háború lett volna.
Hosszú életű lesz a Tribute Land hidd el. Porond mindig lesz és bohócot is könnyű mindig találni!
Alapvetően a legtöbb magyar zenész semmiben sem különbözik az átlag magyar polgártól. Hadonászik, pofázik, de amikor össze kellene fogni... akkor mindig az egyéni érdekek a mérvadóak. Ott a saját történelmünk élő példának, tessék elolvasni! Ma is ilyenek vagyunk, sajnos.
Ha felsorakoztak volna a különböző tribute bandák mögém, elértünk volna egy célt, mert rengetegen nem értettek egyet sok-sok dologgal csak úgy, mint én.
De mi volt Gipsz Jakab agyában?
"Vazze! Uh... egy szervezetben leszünk a majdnem médennel meg a forgótárcsás rózsásokkal, meg az egyen árammal meg a nagy feszültséggel, meg az ajtófélfával, meg az apja f... ával is... húúú vazze! "

A seggnyalás sajnos sok-sok fiatal zenész legfőbb erénye... csak nem tudják, hogy ettől még nem megy előrébb a banda szekere. Olyan meg mindig lesz, aki szívesen nyalatja magát. Miért ne? Mondjuk úgy a Tribute Land-nek mint az abban tag bandáknak meg el kellene dönteniük, hogy TRIBUTE amiről szó van vagy COVER. Mert a kettő rohadtul nem ugyanaz.
Tornacipőben, hawaii nadrágban Judas Priest-et tolni az csak cover.
Vagy, hogy lehet Maiden tributet csinálni úgy, hogy az, akitől a maiden igazán MAIDEN nincs a szemem előtt még utánozva sem? Nincs haj, nincs csattogós Fender Precision... ! Akkor nem tribute hanem csak cover.
A tagdíjról meg annyit, hogy aki fizet ennyi pénzt, mint tagdíjat, az kérjen érte valamit.
A régi rendszerben is voltak párttagok.
Befizették a tagdíjat rendre, és ha mást nem kaptak, hozzájuthattak szénpor helyett jobb tüzelőhöz, vagy vehettek bútort, olyat, amit mások nem, vagy a kocsi kiutalás ment másképp. Kb. Ennyi a dolog lényege.
Akinek nem segít a szervezete és csak fizet, az nyissa ki a pofáját és harcoljon. Ne húzza meg magát, mint egy egér! Egyébként meg az elején azt harsogták az érintettek, hogy a szervezetük az NON PROFIT... . hahahhha én már akkor is azt mondtam, hogy ez baromság... . ma is ezt gondolom.

Az egyik zenei portálon rendszeresek a hozzászólásaid és lényegében mind ekörül a téma körül forognak. Ez ennyire fájdalmas számodra?

No, hallod! Akkortájt volt az országnak egy tornacipős, kockás inges "Judas tribute" zenekara... tegyük hozzá jó zenészekkel és nem utolsó sorban (és itt a lényeg) ismertekkel. Volt egy másik... ami hol volt, hol nem volt... volt egyszer...
... szóval úgy gondoltam csinálok egyet és az viszont beöltözős tribute lesz, amolyan igazi... mint ahogy 1983-ban nagy sikerrel csináltam. (Az IDŐGÉP zenekar gitárosa volt az egyik gitáros a bandában anno, a másik meg a Cool Head Klan jelenlegi basszerosa a Bonca. Kérdezd meg Őket milyen Halford tributet csináltam én már akkor is. )
Budapesti zenészeket nem tudtam találni,mert a "Metal Angel az egy gonosz bácsi" akivel egyik holdarcú sem akart muzsikálni... mert én egy kibaszott botrányhős vagyok... (a botrányhős egyenlő azzal hogy gerinces vagyok és igazat beszélek... tehát ha hazudozós, egy picit simulós és csak mások háta mögött sziszegő lettem volna,akkor biztos bevettek volna a bandába... mint a birkák... beveszitek a Metal Angelt a nagy bandába? --beeeeee! ! ! hahahhha)
... úgyhogy azt mondtam magamban, kapjátok be... nem Budapest a Világ közepe! ! ! . . . találok én nálatok különbül zenélő vidékieket is bármikor és még fazonjuk is lesz, haj,bőrszerkó meg minden!
Így is lett, a története a bandának olvasható ezer helyen így nálatok is. Csak... és itt az oka annak, hogy még mindig "ennyire fájdalmas" számomra az, ahogy tönkrevágták a bandámat... szóval itt pénz is volt ám beletolva rendesen nem csak idő és energia.
Kb. Másfél millió forint a részemről.
Ennyi és egy kicsivel több kellett ugyanis az első két évhez, a bulikhoz, utazásokhoz... egyszóval a JUDAS BEAST elindulásához. Egyébként minden tagnak lett mínusza külön-külön is, főleg a dobosunknak KOKO-nak.
Mi nem a 140 ezer forintos gázsijú magyar tribute zenekar voltunk! ! !
Ezért aztán én úgy fogom fel, hogy akik részesei annak, hogy a zenekaromat ellehetetlenítették, azok megloptak engem. Meglopták a Metal Angel-t! Ezért pedig elnézést, de haragszom, nagyon haragszom... és nem jó az, ha én nagyon haragszom.
Ezek az emberek közvetve együtt, lenyúlták AZ ÉN MÁSFÉL MILLÁMAT! ! !
Mit kéne tennem? Tapsolni és hívni őket, hogy jöjjenek egy nagy lakomára, amit én állok és lopjanak még a zsebemből? ! ?
Vagy, hogy van ez?
A forint az csak akkor forint és érték, ha az Ő pénzükről van szó,(hallottam én mennyire pénzéhes némelyikük) ... a Metal Angel lovéja meg nem számít? ! ?
Az én pénzemet sem a Mikulás hozta ajándékba a puttonyában!
Én nem a Macska Jancsik családjába tartozom, így ez nekem nem tetszett sem egy évvel ezelőtt sem most, sem soha.
Igaz a mondás, miszerint aki hazudik, az lop. Én mindkét emberformát utálom!
A legfájdalmasabb azonban számomra az, hogy a 20. életévüket alig betöltött zenészeimnek meg kellett tapasztalniuk a mocskot, az undormányt, a mezei közönség számára ismeretlen nyílt titkot... számomra ez fájt, hogy Hoffmann Györgynek és Bobinak meg a többieknek el kellett magyaráznom:-"igen fiúk ez a "szakma", a taposás, az egymással kibaszás... csakúgy, mint az életben. "
Ezt nekik ráért volna még belátniuk, nem most kellett volna szembesülniük rögtön a kezdetekkor a pofátlanságok tengerével.
Mi dolgoztunk... és megdolgoztunk a sikereinkért, amit mások lebontottak úgymond secperc alatt.
Kinek ne fájna ez? Vagy röhögnöm kéne?
Pedig milyen szépen indultunk!
Az AKELA Főnök, Katona Lacinak köszönhetjük a legelső bemutatkozó koncertünket és a Falka Táborban is ott lehettünk fő bandaként...

2008 végén feloszlott a zenekar. Nem lehet, hogy könnyen feladtad?

Mihez vagy kihez képest könnyen? !?
A széllel szemben csak a csajok tudnak pisálni... guggolva.
Én nem megyek le, mert még fejbe rúgnak hahahhha.
Nem leszek Don Quiote lovagja a szélmalommal szemben.
Akik ellen fel kellene lépnem azok pontosan olyan szervezettek, mint a maffia... csak ez egy zenei maffia.
A kapcsolatok és érdekek, amikkel ők bírnak az meg olyan, mint a pókháló.
Ezt csak az érti, meg aki valaha zenélt, vagy aki belát ezekbe a berkekbe. Ezekről a dolgokról a zenészek nem beszélnek nyíltan, mert "nem tartozik a közönségre"... én meg azt mondom ,cseszd meg! A közönségből veszed a kenyered, a söröd, a gitár húrod... igenis jogukban áll megtudni mi megy a színfalak mögött!
Én segget nyalni és simulni emberekhez nem fogok... ezért a döntés kézenfekvő volt... bár felléptünk az óta is... és egy fellépés még várat magára a jászsági MAGOR-al hahhhaha, úgyhogy igazából semminek nincs vége.
A JUDAS BEAST én vagyok és azért ennyire könnyen nem adom fel általában.
Kivárom én a megfelelő időt hahahhha és odabaszok, ahogy kell.
Én legbelül Bács megyei vagyok még mindig. (még ha nem is élek ott jelenleg). Nem vagyok nyámnyila fickó ma sem.
Tűrök csendben egy darabig... aztán a vihar előtt kinyitom a pofámat... de aztán lebontom a házat, ha kell, a szentségit! Hahahhha. Röhögök, csak az a gond hogy tényleg ilyen vagyok.
Megfenyegettek többen is a Tribute Land botrány kapcsán, hogy ez lesz, meg az lesz, ha nem maradok csendben.
Isten barmai!
Volt, akihez odamentem (mert megtudtam ki a feladó) és mondtam neki, szia... nem akarok csendben lenni viszont eljöttem a nagy pofonért... aztán csak nézett ki a fejéből bambán a figura, mert ezt nem gondolta volna rólam.
Nem is értem egyesek mit gondolnak rólam, de igazából nem is érdekel.

2007-ben egy nagyon pozitív hangvételű interjút adtatok a Rock Gyémántoknak. Tényleg ennyit romlott a helyzet 1 év alatt? Egyáltalán mi történt?

Mint elmondtam, ennyit romlott a helyzet az egy év alatt.
Amikor az interjút adtuk 100%-on bőgött a motorunk, amikor túl voltunk az első külföldi sikerünkön azt hittük... igen, megcsináltuk... sikerült.
Az ellenségek ekkor kezdték forralni a szart a kondérban. Ha akarnám, én is kezdhetnék megsemmisítő hadműveletet ellenük, csak én nem alacsonyodok le arra a nemhogy emberhez, de zenészhez abszolút nem méltó szintre. Ennyi.
Szerintem rendesen kitértem az előzőekben minden eddigi fosra, nem tudok mit hozzáfűzni már.
Hányingerem van, tőlük hidd el.

Mi van most?

Most január 7.-e van, 2010, 23óra 58 perc ( szól az Iron Maiden Two Minutes To Midnight-ja a háttérben az Iron Maiden előadásában) és mínusz kettő fok van odakint,bent meg plusz 25... . hahahhha... most most van.
Vegyük sorjában.
Először is eltűntem, hogy hogy nem a legnagyobb rock portálról közvetlenül azután hogy egy H. A. R. D. Interjú kapcsán összeütköztem egy szerkesztővel.
Azután különböző jogokra hivatkozva törölték a youtube-ról a Silent Screams videóinkat.
Magam töröltettem magamat a cowboy kalaposok rock rádiójának oldaláról, mert a szegecses bőrcuccom túlságosan csörgött náluk hahhhaha.

Video interjúkat készítek HAVI MENTAL címen a legkülönbözőbb bandákkal, és amikor tehetem mással is foglalatoskodom nem csak a buzi zenével hahahhha.
Ha minden igaz, a közeljövőben idehívom egy igazi világsztár barátomat és néhány hazai ismert zenész kíséretében lesz egy kurva jó és emlékezetes koncert.
Ha tehát az egészen közeli mostra gondolunk, akkor a legmostabb számomra ennek a koncertnek a tökéletes leszervezése, beleértve mindent, ami ehhez tartozik. Nagy falat, annyit mondhatok, de tudom, hogy ennek a sztárnak az ittléte sok-sok embernek örömöt fog okozni.

Mi van Veled? Készülsz valamire?

Jó kérdés.
A körülményekhez képest köszönöm jól vagyok. Készülök majd szavazni, hogy jobb legyen már végre a létünk és eltakarodjanak azok a színtérről, akik 20 éven át kilopták a hazánk lelkét is... na, erre kegyetlen nagyon készülök.
Felkértek egy közös dalra Norvégiából, egy másik előadóművész meg az USA-ból... erre is készülök, mert jó érzés hogy itthon azt írták rólam "hangtalan" énekes vagyok, mégis meghívnak felvételekre a "szar" hangomért.
... ezer dologra készülök, de úgy érzem néha, hogy már az idő az, ami kevés számomra.
Bőven túl vagyok egy átlag magyar férfi élettartamának a felén.

Az évek gyorsan szállnak és én ugyanúgy élem az életemet, mint 20 évesen... szóval nincs kímélet hahhhahha, visszább kellene vennem a tempóból, de én nem, tudok filmet nézni és egy helyben sörözni.
Heavy Metal! ! ! Dübörgés! Ez a Metal Angel élete... . így volt ez 30 évvel ezelőtt és így van ez most is.
Ezen kívül szeretnék már végre részt venni a Hungaroring amatőr gyorsulási versenyén.
Tavaly majdnem sikerült, de valami közbejött, de az idén ott akarok lenni.
Szóval ugyan mire készülhetnék még? hahahha hacsak titkon arra nem, hogy az Ossian énekese legyek hahahha
Van még kérdés?

Mi a véleményed a mai zenei állapotokról. Érdemes egyáltalán zenekart alapítani? Ha igen, akkor milyet? Mire kell figyelni? Hol kell résen lenni?

Húhúúú bassza meg! Ez aztán a kérdés! Szerintem a hazai "zenei állapotok" úgy szarok, ahogy vannak. Egy szarkupacot látok csak semmi mást... és ezt mindenki értse úgy, ahogy akarja!
Vannak a színpadhoz önmagukat (a biztonság kedvéért) odaláncolók... akik MINDIG jelen lesznek... de tőlük függetlenül minden fiatalnak azt mondom, alakítson zenekart... érdemes küzdeni, mert mire eljön, a Ti időtök emezek eltakarodnak a színpadról!
Tök mindegy milyen zenekart alakítasz.
Ma sokszor azt látom, hogy a három akkordot játszó halálra torzított gitáros rock zenekar jobban bejön a népnek, mint a "tudásalapú" banda.
Magyarul, minél szarabb vagy annál jobban megy a szekér hahahhha.
Néha gondolkozom is azon, hogy hol a közönség füle? Hahahhha.
Én pld. szívesen játszanék dallamos és dögös punk zenét, ha lenne kivel.
Zenélni mindentől függetlenül jó! Lesz, akiből tényleg zenész lesz, lesz olyan, akiből soha.
Ne akarj a 105. Malmsteen vagy Petrucci lenni... less el dolgokat, de építs saját várat az ellesett alapokra... és gyakorolni ezerrel fáradhatatlanul!
Ha a köcsögök elgáncsolnak... felállni, mosolyogni és továbbmenni! Ilyen gáncsolás sokszor lesz hahhahha de egy idő után megedződik mindenki.
Maradj ember, ez a lényeg! Ez a leglényegesebb dolog!
Mire kell figyelni?
A simlis klubtulajokra, fesztivál szervezőkre... akik ígérnek, fűt-fát s a végén ingyen lépsz fel és a benzinköltséged térítése is csak duma volt. Magyarul ne engedd, hogy hülyét csináljanak belőletek!
Figyeld a híresebb zenészember szemét, ha beszélsz vele!
A "szia, hogy vagytok? " Általában azt jelenti, hogy felismert és tisztességből szóba áll veled... és nem azt hogy holnaptól már az előzenekara lehetsz.
A zenészszakmában 100 "oké, majd elintézem"-ből kb. 2, azaz kettő alkalommal készpénz az adott szó!
Igazából lassan már nem zenélni kell tudni, hanem rohadt jó emberismerőnek kell lenni.
Itt, aki ma a szemedbe mosolyogva puszival köszönt az akár egy óra múlva a hátad mögött szart beszél rólad... úgyhogy itt nem tudsz résen lenni. Lehetetlenség.
Hierarchia az egész szakma, ami helyes is, hiszen vannak nagy nevek, akiket munkásságukért, emberiességükért én is nagyra becsülök és tisztelek. A baj ott van,hogy a hierarchia alacsonyabb szintjén de még mindig a "krémben" vannak olyan zenészek,akiket sem a hangszeres tudásukért sem semmiért nem becsülök semmire,viszont ŐK is ott vannak a tortahabban... kutya világ ez... semmihez sem hasonlítható kutya világ... . és bár azt látom hogy nem divat az őszinteség,mégis azt javaslom mindenkinek- maradjatok őszinték mindig,mindenki felé... akkor is lehettek jó zenészek csak ti tiszta lelkiismerettel... azt viszont tudomásul kell venni hogy ezáltal kevesebb barátotok lesz hahhahha...
Szóval ennyi.

Köszi, az őszinte interjút! További sok sikert!

Köszi! Kívánok Mindenkinek Egy Szebb és Boldogabb Új Évet!

"UP THE PIPES" ... és "fel a f... . al" ! hahahha

http://www.myspace.com/metalicusangelus

-Boltsek Andrea-

[2010. január]

Ének: Metal Angel:

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!