Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Tribute rovatunk következő zenekar a Holiday Crüe (Mötley Crüe tribute)

Hooligans, Jolly Roger, Helldorado, Kiss Forever Band... és Holiday Crüe. A bandák,ahol aktívan muzsikáltok. Ennyi fölös energiátok van?

Igen, mert a rock and roll vonat nem áll meg soha és ha egyszer felszállsz,nem tudod abbahagyni az utazást. Olyan ez mint a szenvedélybetegség: minél többet zenélsz,annál többet akarsz még...

Miért pont Mötley Crüe?

Endi őrült Tommy Lee és MC rajongó, de mi többiek is nagyon szeretjük: én például 89-ben a MC hatására alapítottam a Mickey Mouse (most Machine Mouse) néven futott bandámat. A MC minden őrült rockzenész alfája és omegája akár csak a KISS: ők tették le az alapokat, amiből most a "második" generációs bandák táplálkoznak.

Az örök dilemmám a tribute zenekarokkal kapcsolatban: tehetséges zenészek miért alakítanak tribute zenekart? (Egyszerűbb nem lehet, hiszen profi módon kell interpretálni a dalokat,hogy a közönséget megnyerjétek. Bár én nem vagyok zenész,és ettől a kérdésem lehet, hogy nagyon naiv...

A HC-ben mindenkinek van saját zenét játszó bandája, pont ezért izgalmas. Másrészt a MC-nak sok hazai rajongója van,akik eleinte szkeptikusak voltak és így még izgalmasabb volt beindítani a zenekart! Amúgy a saját zene és a tribute nem áll messze egymástól,hisz még a Rolling stones is feldolgozásokkal kezdte a pályafutását és nézd meg most hol tartanak...

Mit gondoltok, miért olyan népszerű manapság ez a műfaj?

A nagy bandák zöme már kiöregedett (vagy nem jön Európába turnézni) és közben felnőtt egy újabb generáció, akik a szüleiktől vagy azok barátaitól már hallottak ezt-azt és szeretnék ők is átélni, amiről az ősök beszélnek... ha nincs ló,jó a szamár is. Továbbá - ha egy tribute banda jó - hiánypótlóvá tud válni a fiatalok körében.

2008-ban azt nyilatkoztátok a Viva-n, (illetve a honlapon is ez olvasható), hogy ez egy hobbizenekar. Mennyiben változott ez az elmúlt majd 2 évben? Több megkeresés jön? És ha igen,többet vállaltok be mint amennyit az elején terveztetek?

Amit ott elmondtuk próbáljuk tartani, de szerencsére - evés közben jön meg az étvágy - egyre több felkérés érkezik, amit idő hiányában nem tudunk mind elvállalni.

Hogy tudjátok összeegyeztetni a fellépéseket a többi bandával?

Igen egyszerű:
Kérdés - Mindenki ráér?
Válasz - Igen!... és megyünk.
Persze nem ennyire egyszerű, de próbáljuk tiszteletben tartani a saját bandákat is.

A felléptek az idei, immáron harmadik, tribute fesztiválon a Pecsában. Mit gondoltok, szükség van arra, hogy a tribute zenekarok egyesületbe tömörüljenek akkor, amikor egy tribute zenekar több ( de legalább annyi ) embert hoz be egy szórakozóhelyre, mint egy "normál" zenekar?

Szerintünk az egész egyesület egy sületlenség. Igazán ez azoknak jó, csak akik kitalálták. Miért fizetne a banda azért, hogy egy egyesület szervezze a koncerteket, ami több tribute bandának is dolgozik. Igazán ez akkor válik érdekessé, ha mondjuk 2 vagy több G'N'R tribute banda is van egy városban vagy országban. Nem hisszük hogy több embert vonz egy tribute, mint a saját muzsika, ha a sajátnak van olyan kisugárzású, ami leköti a közönséget.

Idén valamelyik fesztiválon láthatunk Titetek?

Még nem tudjuk, mert a Sziget Fesztiválról kitiltották a tribute bandákat - senki sem tudja miért - és többi magyar feszt sem sikít félholtan a tribute bandákért! Szóval még képlékeny az egész 2010-es feszti körkép!

-Boltsek Andrea-

[2010. január]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!