Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google BuzzonA zenekar ezen a néven 2004 óta létezik.Viszont a formációnak volt egy másik változata is az After@All. Miért volt szükség a névcserére?

Krisz:A dolog egyszerűen annyi, hogy létezett még rajtunk kívül egy másik After All zenekar is méghozzá Belgiumban, és az ők akkori managementjük a mi akkor kiadónk tudomására hozta, hogy ez így nem lesz jó :D. Utána váltottunk Haelo-ra, de még mostanában is gyakran visszahalljuk, hogy mennyire jó volt anno az After All is, bár zeneiségét tekintve a Haelo-nál sokkal komplexebb és emészthetetlenebb volt az akkori A.C.I.D. lemez.

Az általam ismert, legalább 10 éve működő zenekaroknál a 2007-es év valamilyen karmatikus sorsfordulónak tűnik. Előtte koncertek,interjúk, klipek a Viva-n,aztán 2007 után a lassú hanyatlás. Jól látom? Mi változott meg az elmúlt 2 évben?

Krisz, Balázs: Igen teljesen jól látod! Tulajdonképpen majdnem az egész zenekar változott..., gyakorlatilag egy teljesen új bandát alapítottunk, de a név megmaradt.
Ami a legfontosabb, hogy mindenki dolgozik a zenekar mellett, így idő hiányában nagyon keveset tudunk a szervezéssel, managementtel foglalkozni illetve a hazai klubélet az elmúlt két évben igen csak átalakult, - gondolok itt arra, hogy alig van már "normális" hely, ahol játszani lehet. Az életben maradt klubok pedig arra panaszkodnak, hogy egyre kevesebben járnak azokra a bulikra, ahol a belépőjegy ára meghaladja egy korsó sör árát. A dolog másik fele a mi esetünkben a Miskolc - Vác távolság, ami erősen lassítja a dalszerzést.
Krisz: Nem volt könnyű 3 évvel ezelőtt újraépíteni a zenekart, volt nagyon csúnya köztes állapot is, Johnnyval (bézer) megéltük a zenekar igazi mélypontját. De én ennek ellenére úgy érzem, hogy ezt a zenekart egész egyszerűen nem szabad, és nem is lehet veszni hagyni. Nagyon örültem amikor megtaláltam a srácokat a mostani felálláshoz, én személy szerint úgy érzem, hogy bármennyire is "rejtve" működik most a zenekar, ez a felállás az eddigi legerősebb Haelo line-up, és ezt a véleményt remélhetőleg a lemez és az azt követő koncertek után sokan osztani fogják. Mindenesetre mi azon vagyunk, hogy 2010-ben újult erővel támadjunk! :)

Beszéljünk a jelenlegi formációról? Mióta vagytok igy együtt? És hol voltatok eddig???? hiszen amit csináltok az több mint jó.

Balázs, Dávid:Ebben a formában három éve van együtt a csapat. Igazából akár nevet is válthattunk volna, annyira felfrissült a zenekar. Az eredeti tagokból csupán Krisz maradt, aki gyakorlatilag a komplett Incubus Cover zenekart maga köré gyűjtötte? Faki, Tavitomi és én is (Balázs) ugyanis ebben a feldolgozás bandában is együtt zenélünk. Dávid emellett a VL45-ben is tevékenykedik, Tavitomi (aki nálunk jelenleg csak besegít) pedig a Sunday Fury tagja.

Mit gondoltok? Milyen lehetősége van ma egy amatőr zenekarnak Magyarországon? Ezekből a lehetőségekből Ti mit próbáltok kihasználni?

Balázs: semmilyen, legalábbis ebben a műfajban ...Sajnos több, simán nemzetközi színvonalú produkciót láttunk már elvérezni, akik jóval többet érdemeltek volna....Irtó nehéz ... azt hiszem, csak szimplán igyekszünk magunkat jól érezni a zenekarban... különösen akkor ha sikerül valami faját kreálni..
Elsődleges cél, hogy végre befejezzük a lemezt, és ezt minél szélesebb közönséghez eljuttassuk .

Beszéljünk a zenéről? Mi vagy ki inspirálja a zenéteket?

Balázs: Erre majd Krisz válaszol, mert a készülendő lemez ötleteinek nagy része tőle származik, de azt hiszem szeretnénk valahol az After All prograsszivitása és a Haelo dallamossága között elevickélni. ...
Krisz: Abszolút így van. Megmaradt a lemezen pár korábbi Haelo szerzemény, amiket semmiképpen sem akartunk elhagyni. A lemez gerincét az új dalok alkotják, és azt hiszem lehet azt mondani, hogy fejben már a második anyagra készülünk. :)
Inspiráció? Lehet akármi. Törekszünk arra (és ez régi after all "betegség"), hogy valami egyedi hangzásvilágot hozzunk össze, ne legyen sablonos a zenénk.

Január végén 2 koncert is lesz Szlovákiában. Jártatok már ott korábban is? Ha igen,milyen a visszajelzés? Hogy fogadtak benneteket?

Dávid:A Haelo-val ez lesz az első alkalom. Egy szlovák partnerzenekarral közösen szerveztük a két kinti koncertet, egy hétten később pedig mi látjuk vendégül őket Miskolcon. Reméljük, hogy gyümölcsöző kapcsolat alakul ki a két banda között és további bulikat szervezhetünk együtt.
Krisz: Én régebben már játszottam pár alkalommal a szomszédoknál, klubban és fesztiválon egyaránt. Igazán klassz volt akkor a fogadtatás, jól sikerültek a bulik is, utána meg folyt a Becherovka meg a pívo!

Elkezdődött egy új év. Új lehetőségek. Mit vártok ettől az évtől?

Balázs:Hogy önmagamat ismételjem, a legfontosabb, hogy végre befejezzük a lemezt, és nyomjuk ahol csak lehet... Szerencsére találtunk valakit, aki intézi a zenekari management és booking dolgokat, úgyhogy reméljük tényleg beindul a zenekar. Rövidtávú tervként pedig irtó klassz lenne ha végre rámondanák az "áment" hogy március 9-én Münchenben a Karnivool előtt nyithassunk...

http://www.myspace.com/haelo

-Boltsek Andrea-

[2010. január]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!