Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Metálban gazdag boldog új évet mindenkinek!
2015-ben az első írásom egy ma még ismeretlen, feltörekvő metál bandáról, a Symphonic Destinyről szól. A zenekar énekesnőjét Sánta Tímeát kértem meg, hogy mutassa be a zenekart, s válaszoljon a kérdéseimre.Üdvözlet mindenkinek! Mi vagyunk a Symphonic Destiny Vajdaságból. Együttesünk 2014 augusztusában alakult. Felállásunk: Góbor Norbert billentyűs és zeneszerző, Tóth Attila szólógitáros, Bacsó József basszusgitáros, Németh Attila dobos, valamint én, Sánta Tímea énekesnő.
Az együttes ötlete Norbitól és Tóth Attilától származik, két régi jó baráttól, és zenészkollégától, miszerint jó lenne végre valamit alkotni, zenélni. Norbi felkért engem, hogy csatlakozzam a csapathoz, mint énekes. Attila pedig barátját, Józsefet szervezte be. Elmondható tehát, hogy nemcsak kollégák, de barátok is vagyunk.
Mindeközben az alkotói inspiráció sem váratott magára, Norbi megírt 3 demó számot, s közösen úgy döntöttünk irány a stúdió.
Így született meg a Midnight című bemutatkozó kislemez, mely egy varázslatos utazás történetét mondja el. 2014 októberében jelent meg online. Ezt követően gondos keresgélés után találtunk rá N. Attilára, aki elvállalta a dobos szerepét, s így teljes lett a csapat.

Rögtön a metál mellett döntöttetek?

Ez nem is volt kérdés számunkra, egyértelmű volt, hogy metált fogunk játszani, mivel mindannyian szeretjük ezt a zenei stílust. Dalaink a szimfonikus metál jegyében íródtak.

Van-e példaképetek a metál világában?

Nincs kifejezett példaképünk, a műfaj világhírű képviselőit mind nagyra becsüljük. Szeretnénk az irányzat jellegzetességeihez hűek maradni, azonban még keressük a saját stílusunkat.

Mindannyian nagyon fiatalok vagytok. Mit csináltok, amikor épp nem metált játszotok?

A hétköznapokban átlagos emberként tellnek a napjaink. Józsi dolgozó családapa, N. Attila kertészmérnök, Tóth Attila és én egyetemisták vagyunk, Norbert pedig csak zenével foglalkozik.

Hogyan fogadta a szűkebb környezet, család, barátok a zenekart?

Igencsak pozitív visszajelzéseket kaptunk, kedvező volt a fogadtatás, a zenénk is elnyerte a tetszésüket.

Volt-e valamiféle családi indíttatás a zenei pályátokon?

Egyikünk családjában sincs hivatásos zenész Norbi kivételével, akinek édesapja zenészként keresi a kenyerét.

Milyen célokat tűztetek ki magatok elé?

Megalakuláskor csupán csak alkotni, együtt zenélni akartunk, s közben jól szórakozni. Később, mikor születtek a dalok, felvetődött, hogy mi lenne, ha készítenénk egy kislemezt? Végül, már munkánk eredményét kézben tartva, megosztva a közönséggel eljutottunk oda, hogy szeretnénk új dalokat szerezni, koncertezni a visszajelzések, és az érdeklődés függvényében.

Gondolom, tudatosan választottátok az angol nyelvet a dalaitokhoz.

Igen, úgy döntöttünk, mert szeretnénk, ha világszerte értenének bennünket, s egyre jobban megismernék a csapatot. Igaz, kétszer annyi munkát igényel tőlünk, és kockáztatunk is ezzel, de ha sikerrel vesszük az akadályt, kifizetődik. Az ezzel kapcsolatos kritikák is építő jellegűek voltak. Tisztában vagyunk vele, hogy nem tudunk anyanyelvi szinten teljesíteni, de igyekszünk minden lehetőséget kihasználva a tőlünk telhető maximumot nyújtani.

Kaptok-e segítséget valakitől a munkátokhoz? Gondolok itt koncertekre, megjelenésre, utazásra.

Teljesen önerőből dolgoztunk idáig, nem volt szükségünk különösebb segítségre.

Hol tanultatok zenélni?


Norbi alap és középfokú zenei végzettséggel rendelkezik, a többiek magánúton, illetve autodidakta módon tanultak zenélni/énekelni.

Hogyan fogadta a közönség, a szakma a bemutatkozásotokat?

Mint általában megszokott egy zenekar életében, mi is kaptunk hideget-meleget. Szerencsére bátran állíthatjuk, hogy több volt az a bizonyos meleg. Hazai és nemzetközi szinten is kaptunk bátorítást, biztatást. Ez nagyon jól esik, mivel ezek szerint tetszik az embereknek amit csinálunk, és a volt hiábavaló a munkánk.

Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?

Egy teljes nagylemez megjelentetése a kitűzött célunk, amit ebben az évben szeretnénk megvalósítani.

Elsősorban kikhez szólnak a dalaitok?

Zenénkkel szeretnénk a keményebb hangzáshoz szokott füleket, és a líraibb, lágyabb dallamokat kedvelőket is kielégíteni.

Milyen zenéket hallgattok a rockon, metálon kívül?


Szeretjük a jó zenéket stílustól függetlenül. Jazz, funky, elektronikus, hangulatzene (ambiental), de a jó popzenét sem vetjük meg.

Egy nőnek nehéz betörni a metál világába. Neked milyen a véleményed erről?

Én úgy gondolom, hogy nemcsak a metálban, de egyáltalán a zenei világban nehéz érvényesülni nemtől függetlenül. Kitartás, rengeteg munka, s nem utolsó sorban nagy adag szerencse is kell a sikerhez, de az sem árt, ha jó vagy abban, amit csinálsz.

Gondolkodtok-e keményebb hangvételű dallamokon?


Persze, tervben van pár ütősebb szám is, meglátjuk mi lesz szerzőnk következő agyszüleménye. Sokféle tervünk van, de hogy mi lesz belőlük, egyelőre a jövő titka.

Megköszöm Timinek, hogy a rendelkezésemre állt, sok sikert a továbbiakban is! Mindenki figyelmébe ajánlom a Midnight című kislemezt, melyet az alábbi linkre kattintva meg is hallgathattok: http://youtu.be/9adcNTKQzdE
Ismerkedjetek a Symphonic Destinyvel, mert biztosan fogunk még róluk hallani. Jó zenehallgatást kívánok nektek!

https://www.facebook.com/symphonicdestinymusic-Metálanyu-

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!