Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

4 húr, 3 név, 1 ember. Ennél szarabb felvezető szöveget nem is találhattam volna ki, de itt nem ez a lényeg. Az interjú alany nem más, mint Anga-Kis Miklós a Subscribe basszusgitárosa.

Nemrég egy új kiadvánnyal jelentkeztetek. Egy cd+DVD kombót adtatok ki. A lemezen szereplő dalokról lehet olvasni hideget-meleget. Tény, hogy többszöri hallgatás kell a dalokhoz, így gondolom majd az új lemez sem lesz könnyen emészthető. Vannak-e már esetleg terveitek hozzá, és hogy haladtok vele?

A Lángoló girárok oldalon volt a Mercia-nak a premiere, és bizony kommenteltek mindenfélét az embrek. Tudtuk jól, hogy elég fikázós népség akik oda írogatnak, úgyhogy fel voltunk rá készülve. Ahogy Speak is megmondta Bad Reklam is Reklam Too... ? Ötezer körüli volt a nóta hallgatottsága, úgyhogy azért hallgatták az emberek elég sokat és elég sokan. Sokan a régi dalokat keresik ezekben a nótákban, és bizony ők csalódni fognak. Nem fogunk ugyanolyan dalokat írni mint régen, ezek új cuccok, más hangulatúak, de ugyanúgy mi vagyunk, és szerintünk Subscribe-os. Nem könnyen emészthetőek a dalok, de a korábbi anyagink sem voltak azok. Az új dalokat pedig rakosgatjuk össze, azok is mások lesznek... Aki ismeri esetleg a kiselemezt, az megtudja hallgatni mind a három új számot a myspace oldalunkon.

Az Edda- Kölyköd voltam dala került feldolgozásra, a sztorit elmesélnéd röviden, annak, aki nem tudja? Az Edda fanok, hogy fogadták, tudsz valami visszajelzést?

Felkértek minket az MTV Icon-ra, hogy dolgozzunk fel 2 Edda nótát, és a finálét mi játszottuk. Annyira magunkénak éreztük a végeredményt, hogy nem szerettük volna, hogy feldésbe merülön, ezért rögzítettük a számot. Az Eddának nagyon tetszett, feljöttek a TV közvetítés közben a színpadra, és velünk együtt énekelték a finálét. Annyira bejött nekik, hogy elhívtak minket a harmincadik lemezük bemutató koncertjére. Siófokon az az a jópárezer ember aki halltotta azoknak nagyon bejött a Subi átirat. Hogy hogyan nézett ki azt meg lehet nézni a youtube-on, fel van téve ami ment a tévében. A Pecsában az Edda fanok nem fogadták valami jól a Subscribe-ot, viszont játszuk a Köyköd Voltam-ot koncertjeinken, és az emberek imádják, éneklik, szereik.

A DVD igazi csemege a rajongóknak (is), egy hatalmas születésnapi party a PeCsa-ban, mélyinterjú, klipek stb.Utólag javítanál benne valamit (igaz még nagyon friss a cucc), mondjuk a 10 éves koncertnél, ha a dalokat tekintjük?

Ha lehetne azon javítanék ahogy játszottunk azon a koncerten. A turné első állomása volt, nem játszottunk előtte majd 3 hónapig, izgultunk a Pecsa miatt, a felvétel miatt is. Úgyhogy sikerült életünk egyik legrosszabb formáját rögzíteni. A dalokon nem változtatnék. Szerintem nagyon jó programot játszottunk. Szerintem jó a DVD, jók a tartalmak, és a Pecsa koncert felvétele is szépen visszaadja, hogy milyen fain hangulatú koncert volt.

Már egy ideje a Road zenekar társaságában turnéztok, milyenek a visszajelzések, és Te hogyan emlékezel vissza ezekre a koncertekre?

Már lassan másfél éves a kapcsolatunk a Road zenekarral. Sok interjúban elmondtuk, hogy a Subscribe olyan mint egy házasság. Most ezt még azzal bonyolítottuk, hogy kicsit összeházasodtunk a Road-al is. 2 teljes turnét nyomtunk le együtt, és egész nyáron együtt játszottunk szinte minden fesztiválon. Nagyon megszerettük őket, aranyos srácok, és jól működött az országjárás közösen. Hogy milyenek a visszajelzések? Láttunk Subscribe pólós fiatalokat Road-on pogozni, és volt Road felső emberke aki énekelte a Subscribe dalokat. Úgyhogy eredményesnek könyveltük el a közös turnékat, és nagyon örülünk neki, hogy ilyen fasza csapattal jártuk az országot. Előzenekarok tekintetében pedig most éreztük legjobban magunkat, hogy a Plastic Bitch és Wrong Side Of The Wall voltak a vendégeink. Nagyon jó hangulatban telt el ez a 2 hónap.

Ezt a kérdést RoadMáté-tól is megkérdeztem, így most Te is megkapod: Hogy tudtok "dolgozni" a Roados srácokkal és az előzenekarokkal?

Sokat tanultunk egymástól. Úgy gondolom gördülékeny, és problémamentes volt a közös munka. Máté ugyanazt képviseli amit én, úgyanúgy gondolkozunk a dolgok nagyrészéről, ezért elég jól kijöttünk egymással.

Elég sok helyen megfordultok, legjobb és legrosszabb koncertről faggatnálak kicsit. Mondjuk legjobb klub meg ilyesmik?!

Sok legjobb klub van... Voltunk kis füstös kocsmától a nagy művházakon át mindenhol, szerte az országban. Teljesen márs hangulata van egy kis klubos koncertnek meg egy művházasnak. A kisklubban szinte a közönségben játszunk, nagyon közvetlen a kapcsolat az emberkékkel, azt hiszem a Subi ezt szereti a legjobban. A nagy helyeken pedig tudunk nagy hanggal nagy fénnyel professzionális hangzású és kinézetű koncertet adni. Mindkettőnek megvan a szépsége.

Jelenleg is zajlik a Contradicitons Tour 2010 elnevezésű turnétok, aminek köszönhetően játszotok pl.Romániában is. Milyen a külföldi Subi közönség és a fogadtatás?

Február 12-én kezdünk Debrecenben. Nagyon várjuk már, sajnos most az őszi koncertadagban kimaradt ez a város, ezért nagyon izzanak a Debri és környékén levő Subi fanok. Ha jól emlékszem 18 állomásunk lesz, ami elég soknak számít. Romániában hála a Deftones-os, Clawfinger-es, és Katatonia-s, Noghtwish-es koncerteknek elég ismert a Subscribe. Játszunk erdélyi részen, ott pedig az ottélő magyarok is jönnek nagyon szép számban. Lesz még Szerbiában, a Vajdaságban is koncert, az is nagyon jól szokott működni.

Van esetleg valami kiemelt koncert? Ha igen, kérlek, oszd meg velünk!

Nekünk minden koncert kiemelt koncert. Március 27-én lesz az A38 hajón egy koncertünk, ahol a Plastic Bitch, Óriás, és Turbo lesznek a vendégeink. Ez elég nagyszbású bál lesz. Az elővétes jegyek már kapahtóak a hajón, aki ott akar lenni, annak azt ajánljuk, hogy váltsa meg időben a jegyét, mert bizony a hajó befogadóképessége korlátozott.

-Csiga-

[2010. február]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!