Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A Rock Gyémántok online zenei magazin Rockváltó című sorozatában a Kipu zenekar Nektek adta át a képzeletbeli rockváltót.

Mindig érdekelt, hogy hogyan választ egy zenekar nevet magának.A Fürgerókalábak azért nem volt semmi és most itt van Don Gatto. Segíts nekem! Hogy a bánatba lehet ilyen neveket kitalálni?

Fogalmunk nincs, honnét jött ez a név... Illetve azt tudjuk, hogy a Macskafogóból. Nem tudunk elszakadni a rohadék rajzfilmektől, úgy látszik. Ott volt a főgeci nagy fehér macska neve Giovanni Gatto. Először nem is Don Gatto lettünk volna, hanem Giovanni Gatto, de a Gergő (aki az első dobosunk volt, de inkább a saját zenekarát, a Dumb Noise-t választotta, mint minket) mondta, hogy ez a Giovanni elég hülyén hangzik. Igaza is volt.
Amúgy nem volt nagy teketóriázás, elég maffiás jellege van, úgyhogy megvettük. Különben meg törvénytisztelő emberek vagyunk: Gábor a múltkor fizetett 23 ezer forintot nyilvános helyen történő vizelésért.

A stílusotok bunkóhardkór:-). Az elkövetkezendő koncertjeitek alapján úgy tűnik erre vevő a nép? Vagy ez a szigorúan betáblázott koncertnaptár még a Fürgelábak sikerének köszönhető?

Azt, hogy az elkövetkezendők alapján vevők lesznek-e, nem lehet tudni, de az eddigi hat lezajlott alapján igen. Legalábbis annyira, hogy ne oszoljunk még fel, hehe. Persze segít a koncertszervezésben, hogy annak idején egy csomót mentünk a Fürgerókával, meg hát Gábor előző zenekara, a Chaos Of Disorder is elég sokat mozgott. Sok az ismerős hely, sok az ismerős zenész, csak telefonálni kell, meg megdicsérni a Viniczai Szabit, hogy milyen jól dobol, az Imre Norbit, hogy kurva jól énekel, a Kisbét meg hogy ő a legnagyobb trombitás és már mehetünk is.
Sejtettük különben, hogy nem lesznek gondok a bulikkal. Talán még túl jól is sikerült a dolog. Kicsit vissza kéne venni, mert a gatyánk is rámegy a sok üzemanyagvásárlásra, hehe. De különben meg mi a faszra költsünk?

Mennyire tudjátok függetleníteni a Fürgerókalábakat a Don Gattotól? Akarjátok egyáltalán?

Teljesen. Különben is, inkább hasonlít a Gatto a Chaos Of Disorderre, mint a Fürgére. Mind a két banda kemény, mint a Rolling Stones, a Rókaláb ezekhez képest Heaven Street Seven volt.
Gábor hangja amúgy is riasztja a 16 éves kiscsajokat. Csak beleszól a mikrofonba, aztán jönnek is be a koncertterembe az apukák, hogy hazavigyék a lányaikat.

Vissza a jelenbe. Májusig klubkoncertek. Fesztiválmeghívásokkal hogy álltok?

Meghívásaink eddig sem voltak, csak meghívatásaink, hehe. Igyekszünk mindenhova elmenni, de egyelőre nulla nyári dátumunk van. Pedig a fesztiváloknál nincs is jobb. Meleg, rövidgatya, napszemüveg, mindenkiről folyik a víz, letekerve az összes ablak és nyolcvannal tépünk a sztrádán. Aztán koncert, elvegyülés, autó tetején alvás, néha meg valakinek kiverik a farkát. Vagy legvégső esetben az ember saját magának... Rohadt rockszakma.

Elégedettek vagytok a jelenlegi meghívásokkal vagy úgy érzitek, hogy erre a stílusra "komolyabb" helyeket nem túl nyitottak?

Az eddigi hat koncertünkből négyen remekül éreztük magunkat, az utolsó kettőn nem annyira, mert kicsit döcögtek a riffek, de abszolút elégedettek vagyunk. Jó, nyilván mindig minden lehetne jobb, de tisztában vagyunk azzal, mi hogy működik. Utazunk, zenélünk, mulatunk. A komolyabb hely meg biztos a Művészetek Palotája vagy a Parlament lehet, de már oda is küldtünk egyet-egyet a négyszámos cédénkből. Az se baj, ha a portásig jutott csak el, mert ő valószínűleg oda fogja adni a 18 éves lányunokájának, aki azonnal szerelmes lesz a Petibe, ahogy meghallja démoni dobjátékát.

Mennyiben befolyásolja a zenekar életét, hogy messze van Budapestől?

Hátráltatja, mert Peti pesti, úgyhogy vagy neki kell leutazni, vagy nekünk fel. Amúgy meg, ha mindenki vidéken lakna, az sem lenne baj. Az Iron Maiden sem pesti, mégis elég jól megy a szekerük. Vagy a repülőjük. A fene se ismeri ki már magát ezen a Bruce gyereken...
Egy pesti zenekar meg nyilván közelebb van a tűzhöz (már ha van tűz), de kurva jó nekünk itt falun.

Melyik magyar zenekarnak adnátok át a képzeletbeli rockváltót?

A Dumb Noise-nak. Köszönjük szépen a lehetőséget.

http://www.myspace.com/dongattohc

-Boltsek Andrea-

[2010. március]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!