Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A farkasok után megjelentek a mocskos kutyák is! A zenekart kérdeztem két ugatás közt a névválaszásról, koncertekről, az első bemutatkozó lemezről és egyéb dolgokról.

Rögtön a névválasztással kezdeném: azon ritka zenekar nevek közé tartozik, ahol kapásból ráéreztem, hogy milyen zene van mögötte! Kinek az ötlete volt?

Közösen találtuk ki. Ez is volt a cél, hogy egy olyan nevet találjunk, ami azonnal sejteti miről is van szó. A Dirty Deeds és a Black Dog keverékéből jött a név, ami két klasszikus dal két klasszikus zenekartól. Mindkét dal szerepelt a listán, amit szívesen játszanánk, csak össze kellett keverni és már kész is volt a Dirty Dogs.

Bátor dolog ma egy olyan zenei stílust választani, ami jelenleg nem "divat". Milyen illetve mekkora közönsége van ennek a döggel teli, mocskos Rock 'n Rollnak? Van igény még erre a stílusra a mai "brutális" zenék mellett?

A legnagyobb igény talán részünkről volt erre a zenére, kicsit leporolva, dögösebben játszani a számunkra fontos klasszikusokat és nyers, ösztönös saját dalokat írni. Szerencsére egyre többen járnak Dirty Dogs-ra, a fiatalabb korosztálytól kezdve az idősebbekig, a kő metálosokon át a motorosokig látogatják a honlapot és keresnek meg bennünket, ezért úgy gondoljuk, van igény erre a zenére. Stílusok jönnek és mennek, ez a zene azonban már évtizedek óta él! Nagyon sokan szeretik, akik meg nem annyira, na azokkal majd megszerettetjük!:)

Viszonylag fiatal zenekarról van szó, mégis megjelent már az első lemezetek, Kutyaként élsz címmel. Mit érdemes erről a lemezről tudni? Terjesztés, kiadó...stb.

2009 november 13-án pénteken jelent meg a lemez (a kutyák nem babonásak!:), szerzői kiadásban, röpke másfél év együtt zenélés eredményeként. A borítótervtől kezdve a stúdiómunkáig és az utómunkálatok is a zenekar és barátaink munkájának köszönhető, amiért nagyon hálásak és büszkék vagyunk.
A lemez tíz saját szerzeményt és egy intrót tartalmaz. Ösztönös, dögös rock n' roll dalokról van szó, kicsit odamondogató és talán némelyeket elgondolkodtató szövegekkel mindennapi helyzetekről, az életünkről, emberi érzésekről.
Kiadó keresés folyamatban van, addig a terjesztés is rajtunk keresztül történik a koncerteken ill. rendelés útján lehet beszerezni a lemezt.

A honlapotokról ingyen is letölthető a lemez... ilyen helyzetben akad, aki mégis megveszi a cd-t?

Talán meglepő a mai letöltős világban, de igen vannak akik még szeretik megfogni, szagolgatni a cd-t. Sőt, sokan a lemez letöltése után a koncerteken vásárolták meg, mert így is szeretnék a zenekart támogatni és ezt nagyon nagy dolognak érezzük!

Egy adott zenekar ismertsége sok mindentől függ, Ti mit tesztek meg ezért? Gondolok itt a rajongókkal való kapcsolattartásra, a médiákban való szereplésre, menedzser stb.

Menedzser van, négy is. Ezek vagyunk mi!:) Egy sikeres produkcióhoz ill. az ismertté váláshoz nem elég csak a jó zene. Pénz nélkül nagy szerencse, sok munka és kitartás is szükséges a talpon maradáshoz esetleg a tovább lépéshez. Menedzser híján a zenekarral kapcsolatos dolgokat mi intézzük, a koncertszervezéstől, a postázásig és a honlap szerkesztésig mindent. Fel vannak osztva a feladatok, és eddig remekül működik. Nagy segítséget jelentenek az internetes médiák, portálok a koncertszervezésben, reklámozásban és a kapcsolatbővítésben, ezért nagyon hálásak vagyunk és igyekszünk is minden lehetőséget kihasználni.

Nehéz manapság koncerteket lekötni? Milyenek a feltételek azokban a klubokban, ahol eddig játszottatok?

Nem mindig könnyű, sok a zenekar kevés a hely. Sok klub nem is válaszol a megkeresésre, de olyan helyek is vannak, ahol bárki felléphet, ha kifizeti a helyet ill. a technikát és csodálkoznak a klubok, ha kevés a vendég. A lemezletöltések miatt talán könnyebben el jut a hírünk mindenfelé és már több helyről is emiatt kerestek meg bennünket. Imádunk otthon Tatabányán a Roxxyban játszani, szinte már haza járunk Nemesvámosra is, de általában a vidéki helyekkel nincs semmi gond. Eddig a motoros találkozók és fesztiválok is nagyon jól sültek el, sok helyre azonnal vissza is hívnak! Az Agregatorral, a Deep Inside-al és a Stoneblade-el is jó a kapcsolatunk, velük bárhová szívesen megyünk!

Felléptetek az Edda előtt, illetve a Pallai Produkció rendezvényén is... hogy hat ez a zene sportcsarnokban? Csak azért kérdezem, mert szerintem ez a zene igazán füstös klubokban tarol leginkább. De cáfoljatok meg, ha nem igaz!

Az Edda előtt Szegeden a Jégcsarnokban zenéltünk, ami egy hatalmas élmény volt. A színpad a fények és a hangosítás is első osztályú volt. A Pallai Produkciós buli Tatabányán lesz március 20-án és már nagyon várjuk! Reméljük lesz folytatása is, mert egy igen színvonalas produkcióról van szó, és nagyon szeretnénk mi is a részesei lenni akár több állomáson is!
Tény, hogy a bensőséges hangulatot nem igen lehet bevarázsolni egy több ezer férőhelyes csarnokba, de ha egyszer csak miattunk telne meg, az óriási élmény lenne!

Az Edda közönsége hogy fogadott Benneteket?

Az az igazság, hogy nagyon korán kezdtünk és nagyon kevesen voltak még. De a technikusok elismerően nyilatkoztak rólunk, már a beállásnál is. Akik pedig érkeztek a műsorunk közben, nos ők tapsoltak és úgy vettük észre, hogy tetszett amit csináltunk!

Nem gondolkodtatok azon, hogy egy nagyobb zenekar elé elmenni vendégzenekarnak? Turné szinten...

Ha turné szinten nem is, de egy-egy állomásra már most van kilátásunk a Freetime Produkciónak köszönhetően. Az Ossian előtt Komáromban augusztus 14-én ill. a Pokolgép előtt valamikor októberben lesz lehetőségünk bizonyítani, de egy-két motoros bulin is fogunk játszani nagyobb bandákkal.

Klipek terén mi a helyzet?

A lemez megjelenésével egy időben látott napvilágot a "Bánj velem úgy" című dalra készült videóklip. Itt fogattunk Tatabányán a Roxxy Music Café-ban, egy lendületes koncert klipről van szó. A lemezt hivatott népszerűsíteni, és egy úgymond image-klip lett, képet ad arról hogy is nézünk ki a színpadon. Az internetes videómegosztókon megtalálható, vagy a honlapunkon is meg lehet nézni. Eljuttatjuk a médiumokhoz is és reméljük hamarosan a világító csodadobozban (televízióban) is látható lesz!

Mit vártok a 2010-es évtől?

Csodát és egy lottó ötöst!:) Koncertzenekarként a legfontosabb, hogy minél több helyre eljuttassuk a műsorunkat. Szeretnénk bejárni az egész országot, úgyhogy van még tennivaló bőven!? Rengeteget szeretnénk menni, bejutni motoros találkozókra ismét és fesztiválokra a nyáron, meglátjuk mit sikerül alkotni. Rajtunk nem fog múlni, az biztos, nagyon szívesen megyünk mindenhová.
2010-re egy másik célkitűzésünk, hogy átlépjük az országhatárt. Szeretnénk bemutatkozni a Felvidéken és Erdélyben. A Felvidékre a Tankcsapda előzenekaraként ismert Phoenix zenekarral szervezünk cserekoncertet, Erdélybe pedig az Agregatorral mennénk de még semmi sem biztos.
Tervezünk még egy videóklipet készíteni a "Kutyaként élsz" lemezhez de még nem dőlt el melyik dalra. Új lemez készítése is tervben van de ennek a lehetősége még homályos, a dalok mindenestre már körvonalazódnak.

Mindenkit szeretettel várunk a koncertekre!
Köszönjük az interjú lehetőségét a Rockgyémántoknak, további sok sikert az oldalhoz!

http://www.dirtydogs.hu

-Rob-

[2010. március]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!