Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Kedvenc rockindiánjaink a dallamos, 80-as évekbeli stílust nyomják, feldolgozásokkal és saját számokkal.
Sok változás volt náluk, főleg mostanában, Kéri Zoli basszusgitáros számolt be ezekről.

Sok tagcsere volt már nálatok, de Kovács Jucus távozása mintha keményebb dió lett volna a korábbiaknál. Hogy jutottatok el az énekesnő keresésétől egy férfiénekes megtalálásáig?

Igen, Jucus távozása nagy érvágás volt a zenekarnak. Nem szeretnék senkit megbántani, de Őt volt a legnehezebb pótolni. Énekest találni nem könnyű... Kipróbáltunk több lányt is az eltelt időben, de senki nem volt olyan jó, hogy érdemes legyen vele kezdeni. És akkor jött a gondolat, hogy nem is kell lány a zenekarba.

Hogy jött képbe a többi új tag? Nádi régebben tagja volt a bandának, most visszatért egy kis kitérő után. Hogy zajlott ez pontosan

Ezzel könnyű dolgunk volt. Mivel nem is szerettünk volna billentyűst, rögtön gitárost kerestünk. Nádival (Cherokee alapító) sokat beszélgettünk abban az időben, és úgy döntöttünk, hogy nekiindulunk megint együtt. A lehető legjobb döntés volt. Ismeri a zenekart, és fantasztikus dalszerző. Mi kell még? Mást nem is kellett kipróbálni. A távozása meg egyszerűen úgy történt, hogy nem fért bele az életébe akkor már a zenekar. Sajnos a munkája mellett nagyon nehéz volt csinálni. Azóta is járt a koncertjeinkre, tartottuk továbbra is a kapcsolatot, most megváltozott a munkarendje, így szívesen visszajött hozzánk.

Szerinted sikerült olyan tagságot összehozni, akikkel hosszú távon együtt zenélhettek?

Nagyon szeretném, ha végre stabil lenne a zenekar! Állandó felállással lehet csak előre haladni. Mindenféleképpen hosszú távra tervezünk.

Most már több generáció van nálatok, a 80-as évek rockzenéinek a szeretete közös vonás?

Szerencsére a fiatalok is szeretik azt a zenét, amit mi. Úgy gondolom, hogy a dallamos rockzenét nagyon sok ember szereti, csak nem jut el hozzájuk, hogy van olyan zenekar is még manapság is. Mondjuk Magyarországon sajnos nem sok, de azt a keveset meg kellene becsülni. Ha megint játszanák ezt a fajta zenét a médiában, és nem ráerőltetnének minden mást az emberre, akkor lényegesen nagyobb rajongótábora lenne.

Megtartottatok minden régi dalt? Gondolok itt a sajátokra és a feldolgozásokra is.

Sajnos minden dalt nem lehetett megtartani, mivel a szövegek lány énekesnek íródtak, teljesen át kellett volna írni az egészet. Persze pár nótát megtartottunk, de máshogy fognak szólni nem csak az ének, hanem az újrahangszerelés miatt is. A feldolgozásokat is lecseréltük teljesen, most inkább a magyar kedvenceink kerültek előtérbe.

Van tervben új hangzóanyag? Írtok már új dalokat?

Most meg akartuk várni az új felállás bejelentését addig, amíg nem íródtak új nóták is, hogy lássuk hogy működik a zenekar. Van több új dalunk is, Vity és Nádi is írt már nótákat.

Ilyen régóta működő zenekaroknál mindig felmerül a kérdés, hogy mikorra terveztek nagylemezt?

Nagylemez? Ez "csak" pénz kérdése. A dalok már megvannak hozzá. Most feldemózzuk az összes nótát, és meglátjuk mi sül ki belőle. Idén, de legkésőbb jövő év elejére szeretnénk nagylemezt.

Nemsokára "visszatérő" koncertet tartotok, amit remélhetőleg még sok buli fog követni. Mondj egy pár szót erről is!

Igen, március 14-én fogunk játszani a budapesti Ráday Kupolában. Este 8-kor kezdődik a buli, lesz két vendégzenekarunk, majd 10 körül kezdünk mi. Kb 1,5 órát fogunk játszani, mely idő alatt elhangzanak régi kedvencek, új nóták, és feldolgozások is. Mindenkit szeretettel várunk! Már mi is nagyon várjuk a koncertet!

www.cherokee.hu

- TZ -

[2010. március]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!