Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Schrott Pétert nem kell bemutatni a metal kedvelőinek, hiszen zenekarával, a Tűzmadárral már több sikeres koncerten és nagylemezen túl van. Ősz óta pedig az egyik kereskedelmi televízió csatorna tehetségkutató műsorában a Voice-ban is találkozhatunk vele. Ebből az alkalomból beszélgettünk vele.

 

Sokan negatív előítéletekkel vannak a tehetségkutatókkal, főleg, melyek a kereskedelmi televíziókban mennek. Te mégis jelentkeztél... Miért döntöttél így több éves zenei múlttal, és lemezzel?

A több éves zenei múlt nem feltétlenül jelent hatalmas sikert. Bár nyilván panaszra nem lehet túl nagy okom, hiszen a Tűzmadár zenekar nevét szerencsére elég sokan ismerik már kis hazánkban, amiért nagyon hálásak is vagyunk.
Azonban egy zenésznek az élete, a hivatása a zene, és mint minden épeszű ember, a karrierjét a lehető leghatékonyabban próbálja építeni, és minden cél elérése után egy újabbat kell, hogy kitűzzön, hogy azt követve fejlődni tudjon mind zenei téren, mind népszerűség terén, mind anyagi téren. És az "anyagi" szónál sokan felszisszennek, mert úgy gondolják, hogy a zenében így is, úgy is sok pénz van. Nem, ez nem igaz. Itt is ugyanúgy megvannak a szintek, és pozíciók. Egy zenekar valamekkora sikere nem jelent ugyanakkora anyagi bevételt, pláne a mai világban. Manapság minden hazai zenésznek 8 órában dolgoznia kell, hogy hódolhasson életcéljának, és a munkaidő (aminek az esetek 99%-ban nincs köze a zenéhez) veszi el azt az időt, és energiát, amit a fejlődésre kellene fordítania. Ezek fényében mondom azt, hogy a Voice című műsor a karrierem építése, a magyar rockzene, és lehetőség szerint a Tűzmadár népszerűsítésében játszik szerepet. Egy nagy lépcsőfok, egy lehetőség. Máshová nem mentem volna, de a Voice szakmai, és nagyon magas színvonalat képvisel.

Milyenek az eddigi visszajelzések? Gondolok itt főleg a "rocker" körökre...


Meglepő módon NAGYON JÓK. Rengeteg támogatást kapok a Tűzmadár rajongóitól is, amiért kimondhatatlanul hálás vagyok. Köszönöm ezúton is!

Tegyük fel..., Te leszel a győztes! Mit vársz, mire számítasz a jövőben utána?

Járjuk az országot, és az életet jelentő deszkákat (gy.k. színpad) taposva a lehető legtöbb emberhez el szeretnénk jutni, hogy pozitív energiát adjunk, illetve kapjunk. Az a zenész, aki már egyszer is átélte ezt, az onnantól kezdve ezért csinálja tűzön-vízen át.:)Szerinted meddig fogsz eljutni érzéseid szerint?

Nem tudom. Megpróbálok bent maradni a lehető legtovább. Rengeteg munka, idő, energia, gyakorlás. Hiszek benne, hogy ezek meghozzák a gyümölcsüket.

Mi a véleményed a mesterekről? Mennyire fogadják el, hogy Te a ROCKzenét képviselsz?

Eddig nagyon pozitívak részükről is a visszajelzések!:)

Más! Mi a helyzet a Tűzmadár zenekarral? Amíg tart a műsor, addig felléphetsz velük?

Igen, de erre az őszre amúgy se terveztünk sok koncertet. Új számokat írunk, klipet forgatunk, miegymás.

A legutóbbi lemez - Álmok - 2011 márciusában jelent meg. Mikorra várható a következő? Vagy ez még korai kérdés?

Egy őszi buli lesz még: November 10-én, Pakson.

(http://www.facebook.com/events/489614574392725/?fref=ts)

Egyelőre még korai.  Sok minden alakul most körülöttünk, de szerencsére jó irányba. Új szám+klip előbb lesz, mint új album!:)

Milyennek látod a mai magyar rock helyzetet koncertek terén?

Rengeteg koncert, semmi közönség. Főleg a vidéki klubokban siralmas a helyzet, de kitartunk. Lesz még jobb is!:)

"Krónikus színpad- és koncertfüggőségben szenvedek 1999 óta." - Ez már nem tiszavirág életű fellángolás... mi tartja benned a lelket?

A sok pozitív visszajelzés, és a zene iránti szerelem.

Mivel én már nem tudok eligazodni, ezért megkérdezem tőled, hogy szerinted 2012-ben melyik zenei stílusra van leginkább szükség, igény?

Dubstep.  És a fúzionális dolgok. ezeket lehet a legjobban eladni manapság. Valami újjal, valami "ingerküszöb-átlépővel" kell előrukkolni, különben nem lesz eladható.

A honlapotok alapján úgy látom, nincs dobosotok. Hogy álltok most ezzel?

De, van.:) Haraszti Dávid visszatért a bandába, és úgy dobol, hogy az hihetetlen. Rengeteget fejlődött, és totál profivá nőtte ki magát minden téren.

Mi  az, amit kihagytam, de elmondanál még?

Támogassatok a http://www.facebook.com/schrottpeterhivatalos?fref=ts oldalon egy like-val, és figyeljétek a www.tuzmadar.hu oldalt is!:)

-Rob-

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!