Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Így az elején pár mondatban kérlek mesélj az előző és jelenlegi zenekaraidról,hogy mi újság velük meg ilyesmi…

Hm.. hát...rendben... ott voltam én... 1988... Neck Sprain Szélhámosh turné... óriási kassza siker, én anyám nyugodjon békében hasából nyomtam le élőben a koncerteket wirelessel... DE.. nem... ez egy nagyon beteg tripem múltkorról...hm...
Lényeg... 2003ban... illetve nem... csak 2004ben kerültem be életem első zenekarába.. az akkor még Kelly Hits the Blue Christba, ugye később aztán Kelly Hits the Blue Sky blablabla. Ez a zenekar volt az életem, 6 éven át próbálkoztunk kisebb nagyobb sikerekkel, zéro chance, de már a múlt, és teljesen lezártam.. nagyon sokat tanultam attól a zenekartól, és jó ízűen hagytuk abba a legjobbkor.. ki tudja, majd talán 10 év múlva. Nem zárom el magamat tőlük.
Aztán beléptem a Vörös Attila zenekarába, a Remembering the Steel Pantera tribute zenekarba 2008ban... ami egy óriási kilépés, megváltás volt nekem, és egy hihetetlen nagy parti... aztán nem sokkal lehetőséget kaptam énekelni a gyerekkori alap 1 kedvenc zenekaromba a Neck Sprainbe... Azóta már eltelt majd nem két év... tavaly 2009 nyarán kezdtem el a solo projectemet az Apey and the Pea-t a két Remembering the Steel-es játszó pajtásaimmal. És a szekér pörög és próbálkozik.

Interjúnk lényege az új zenekarod,az Apey and the Pea. Előszőr, ha jól tudom egyedül, otthon kezdted felvenni a dalokat. Ha nem így van,akkor kérlek mesélj róla...

Mmm... igen. Végül is igen, ez egy ilyen házi szoba történet volt, amit sosem vettem annyira komolyan... leginkább egy ilyen önszórakoztatás volt, visszahallgatni a saját dolgaimat... kisérletezgetni... 13 éves koromban amikor elkezdtem gitározni és cigizni, felfedeztem hogy lehet "számokat" írni... teljesen megváltoztatta az életemet.. gyakorlatilag azóta írok. Van legalább egy csilliárdnyi dalom, nagy része már meg sincs... aztán felfedeztem hogy otthoni primitív körülmények között is lehet jó felvételeket csinálni... és több év bénázás után, csináltam egy myspace-t Pey N' Pea néven ahová a barátaimnak felpakoltam pár általam jónak tartott tracket. És beindult a dolog... egyre többen kezdték nézni, írni, ilyesmi... egyre aktívabban raktam fel a nótákat. A dolog átment egy ilyen internetes zenekarrá.. aztán 2009 év elején egyre többen mondogatták hogy miért nem csinálom meg ezt az egészet rendes zenekarral.. én meg.. ki a faszom akarná ezt velem nyomni? Minden esetre nyáron elkészítettem a Smoke & a Pretty Kettle c. házi demo lemezt amit ingyen le lehet tölteni a netről és elég népszerű lett...
Eztán... talán az RTS turné alatt Makai Lacika aranyszíve drága hadovált nekem hogy kedve lenne az Apey and the Pea-hez, és talán a Zolikának is (Prepelicza Zoltán - Superbutt, RTS). Tök befostam... mert végig rájuk gondoltam.
Osz'... lementünk a terembe, betéptünk... és nem volt kecmec, felkaptam a gitárt, és egyszerűen tökéletes volt az egész... egy tökös grunge trio. De lehet hogy az egész zenekar egy rakás fosh és csak ráflashelünk...

Elkészült egy demó is, Smoke and A pretty kettle címmel,ami ingyenes letölthető.Mit tartalmaz ez a demó? Milyenek a visszajelzések?

Gyakorlatilag az elmúlt két évemet foglalja össze... jó, rossz pillanatok, leginkább rossz pillanatok, de hát.. a művészi kifejezésekben az öröm, a boldogság, a szerelem... ezek már mind annyira ellőt dolgok... másrészt szeretek realisztikus dolgokról írni inkább... ami hétköznapi de talán még sem az...zeneileg nagyon színes... van pár popos szám, zúzunk, van chill out, van... olvastam valakitől aki azt írta hogy fel tudná vágni az erét a Like a Knife-ra... szóval teljesen multikukcionális a lemez, kinyírhatod magad, elgondolkozhatsz, aludhatsz.
Visszajelzések? Nagyon jók! Gyakorlatilag full primkóba semmi extra promotálás... concertphotos-on van fent egyedül, és myspace-en... úgy érzem szájról szájra terjed leginkább.. myspacen a nézettségünk 7-8 ezerről 20ezerre ugrott gyakorlatilag 3-4 honap alatt.. ez lófaszt sem jelent, csak menőzni akartam. Majd ha 1 millió lesz..na majd akkor már lesz szőr az arcomon is, vagy talán már ki is hullik.


Mostanra viszont egy kész zenekar lett az egészből. Kérlek, mutasd be a tagokat, ki milyen hangszeren játszik stb.

Hát... ott van a Zolika, ő a pöcsén játszik leginkább, de ének-bőgő, Prepelicza Prepi "Dolika P.F."Zoltán Zolika.. ő a Superbutt távolról ijesztő közelről vicces bőgőse, valamint egy évig játszottunk közösen a Remembering the Steel Pantera Tributeben... aztán... végül kis fiam, a kamu arany kezű Makai "Makosch" Lacika (ex-Last Charge,ex- Hatred Solution) ő üti a bőröket, szintén RTS. Sajnos.

Volt már pár koncertetek, ezekről milyen visszajelzések érkeztek mind szakmától mind a nézőktől?

Hát őőő... nem tudom. Illetve tudom.. de ezek nem számítanak annyira. egyébkén' maximálisan, sőt, talán túlságosan is kielégítettek a visszajelzések. Azt mondják nem rossz, de vágjam le a hajam, és több tetkót.
Idénre, terveztek egy rendes albumot is. Ezzel,hogy haladtok?
Hát igen, meg nem. De nem. Én igen, de az ország nem. Ők 10 év múlvára tervezik. De mi idén akarunk. Szar az ügy.. de ezt mindenki tudja, és nem politikáról beszélek ÁMBÁR, arról si beszélhetnék! Hanem az alig annak nevezhető zene iparról.. és a primitív helyzetéről itthon... nyilván nem kerestem csumira magam az elmúlt 7-8 év zenélés alatt, hogy fél millát összedobjak egy lemezre... Gone in Words lesz a címe, gyakorlatilag teljesen készen van... arra vár, hogy felvehessük.. nagyon remélem, hogy nyáron el tudjuk valahogy kezdeni a felvételeket. Csörögjetek fel. Kell a lové.

Tervbe van véve egy akusztikus cucc is, ha minden igaz...

Correct. Úgy döntöttem, hogy kirakok egy új kis akusztikus itthon elkészített original kislemezt.
Feathers, Black Flowers EP lesz a címe, és hat új számot fog tartalmazni. Április végére, közepére lesz készen, és ingyen letölhető lesz. REMÉLEM.

Nem nehézség egyszerre több bandában játszani? Hogyan bírjátok, összeegyeztetni mondjuk a koncertezést?

Hm... Néha igen... ritkán...olyankor mondjuk nagyon szar... megy a kavarás mindenkinek a részéről... Borzalom.. mind a két oldal nyerni akar...ha valami koncertütközés van, vagy fikázgatás... oda-vissza. De...ez nem lényeg.
Teljesen jól működik... Senki sem annyira elfoglalt, vagy akkora sztár hogy probléma legyen.. Mindenki egy csóró csöves aztán kész... Pénz nincs... de imádjuk csinálni, mert erről szól az életünk.. és hálás és boldog vagyok, hogy a Neck Sprainben lehetek, és közben csinálhatom az Apey and the Pea-t... és még spanglira is marad pénz.

Tervek a nyárra, és a maradék hónapokra az albumon kívül?

Hát.. lefeküdni legalább 2 előtt, és több mozgás, kevesebb cigik... és...
Rengeteg Apey and the Pea koncert, fesztiválok...
Egy kibaszott kurvadurva új Neck Sprain lemez nyár elejére videoklippel... rend! hatalmas visszatérő fesztivál turnéval. És talán pár külföldi Remembering the Steel buli Mr.Galambos Zsolttal :) hogy ebből mi lesz az egy könnyű matematikai egyenlettel kiszámolható. El kell osztani hárommal.
We'll see.

Köszi az interjút!

Én köszi, sálom, adios.

Elérhetőség:
http://www.myspace.com/apeyandthepea
Letöltés:
http://www.concertphotos.hu/letoltesek/zenek/24-apey-a-the-pea-smoke-and-a-pretty-kettle-demo.html

-Csiga-

[2010. március]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!