Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A Rock Gyémántok online zenei magazin Rockváltó című sorozatában a Don Gatto Nektek adta át a képzeletbeli rockváltót.

Kezdjük a legfrisebb hírrel: Megnyertétek a Káosz slágerlistát a Neo rádió Lali király műsorában. Számítottatok rá? Vagy csak lesz-ami-lesz alapon áltatok hozzá?

Hát, nem számítottunk rá, de nagyon reménykedtünk a dologban. Elég nagy lehetőség, és nem kis promó. Az első adást hallottuk, de akkor még nem is gondoltunk rá, hogy nevezzünk, aztán kapunk egy mailt, és, gondoltam, miért ne... Aztán, csodák csodájára sikerült. :) Ha sokan nem is figyeltek fel ránk, akkor is lesz egy fesztivál koncertünk. Már azért megérte.

Mit gondoltok a kezdeményezésről?

Mindenképpen nagyon jó ötletnek tartjuk. Legfőképp azt, hogy "kisebb" bandák is ugyanolyan esélyekkel indulhatnak, mint mások. És, ugye, az egyik vezető kereskedelmi rádió, országosan ismert műsorában szerepelni, nem mindennapi dolog. Remélem nem ez volt az első ilyen megmozdulás, mert így nagyobb teret kap az underground muzsika is. Valamennyivel.

A műsorban sokat beszélgetünk a zenekari névválasztásról. A tiétek hogy keletkezett?

Hát, én már próbáltam belemagyarázni sok elmés és mély dolgot a "néma zaj"-ba, de az kamu lett volna, mert semmi konkrét oka nincs. A név úgy lett, hogy nem tudtuk, mi legyen. Aztán egyszer beállítottam mindenféle hülyeséggel a srácokhoz, aztán erre mondták, hogy jó lesz. Gondolhatod, milyen volt a többi.

2007-ben alakultatok meg ezen a néven. Az eltelt 3 év alatt elég tapasztalatot tudtatok szerezni ahhoz,hogy tudjátok: milyen lehetőségei vannak ma egy metál zenekarnak. Mi a tapasztalat?

Nos, ez egy érdekes kérdés. Nagyon sok tapasztalatot nem szereztünk, mivel nem nagyon volt lehetőségünk több helyen koncertezni. Ez idő alatt inkább egymást szoktuk meg és próbáltuk megtalálni a stílusunkat. A lehetőségek viszont mindenki előtt ott állnak, csak kell hozzá pofa, meg némi pénz. Pofánk az már van. Pénz meg majd úgy lesz, hogy kihasználjuk az Acélos hírnevét és csinálunk sok közös bulit, aztán, mikor már akkora sztárok leszünk, lekoptatjuk őket. Komolyra fordítva: a mi esetünkben nagyon nagy lehetőséget nem látok egyelőre. A mai világban vagy nagyon egyedi dolgot kell kitalálni, hogy nagy lehetőséged legyen, vagy minden nap kutyaszarba lépni, hogy megtaláljon szerencse. Ahhoz még fejlődnünk kell, hogy igazán egyedivé váljon a zenénk, és sokat kellene koncerteznünk, hogy a nevünk ismerős legyen pár helyen. De szívesen megdolgozunk érte.

2009-ben megjelent az első lemezetek.Milyen a visszajelzés? Jönnek a rendelések?

Eddig szinte csak jó visszhangja volt, persze volt, akinek nem tetszett, de ez így van rendjén. Nem is akarunk mindenkinek tetszeni. Elsősorban magunknak. Néhány rendelés is volt már. Egy bajai bulin 7 lemezt is elpasszoltunk. Ezek szerint, vannak még, akik ezt a megvásárlós módszert alkalmazzák.

Idén több koncertetek lesz a Don Gatto és a Septicmen társaságában. Könnyebb igy fellépést szervezni? Vagy hívnak csak Titeket is?

Könnyebb, ugyanis nem kell sokat szerveznünk, csak a, már elmített pofánkra hagyatkozni, és befurakodni ide-oda. Persze szerveztünk is koncerteket, de nem sok sikerrel. Viszont, ha ismertebb bandákkal megyünk, akkor talán ránk is felfigyelnek egyszer. Vagy legalábbis a nevünkre. Az sem lenne rossz.

Mik a tervek nyárra? Fesztiválokra jelentkeztetek?

Nyáron sokat szeretnénk koncertezni. Eddig van 4 lefixált bulink, köztük a Káosz Fesztivál is, amit már nagyon várunk. Jelentkeztünk más fesztiválokra is. Hegyaljára, Rockmaratonra (ezekre be lehet minket szavazni), Csóstock-ra, Sz.A.R. fesztre. Ja, meg szeretnénk felvenni az első nagylemezünket is, ha sikerül, de lehet, hogy az már őszre tolódik.

Melyik magyar zenekarnak adnátok át a képzeletbeli rockváltót?

Mondjuk a Vostok Room-nak, ha még nem voltak.
Köszönjük szépen a lehetőséget!

http://www.myspace.com/dumbnoise

-Boltsek Andrea-

[2010. március]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!