Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A Los Vegas tagjai már az őserdőben is megállnák a helyüket (ahogy Schuster Lóri mondta: aki legalább 10 évet lehúzott a magyar rockéletben, azt ki lehetne tenni a dzsungelben is). A tagokat főként a Fonogram-díjas Kowalsky meg a Vega zenekarból lehet ismerni, de megfordultak többek között a Kerozin, a Cultus, a Mafia, a Sziámi és az Árnyak soraiban is.

 

Ez alkalommal igazi, belevaló, dinamikus rock'n'roll formációról van szó, akik már túl vannak a bemutatkozó lemezen ("EZ ARRÓL SZÓL ..."), amelyre a szövegek nagy részét a Road énekes Máté írta és a Tankcsapdával is lezavartak egy pár bulit! A supergroupról Csanádi Krisztián "Cha-Cha" és társai számoltak be.

A Kowalsky meg a Vega zenéjének is volt köze a rockhoz, a Los Vegas viszont színtiszta tökös rock'n'rollt játszik! Mi volt az oka, hogy mindhárman kiváltatok Kowa csapatából?

Régi történet! Már nincs értelme róla beszélni és nem is szeretnénk. Azon érdemes elgondolkozni, hogy 4 tagú zenekarból 3 ember elmegy...talán nem véletlen. Meg az sem, hogy mi 3-an mindenképp közösen akartuk a zenélést folytatni. Ebből lett a Los Vegas. Csak egy valami, ami személyesen sértett minket és ennek szeretnénk hangot adni: Nem pénz orientált a zenekar és nem vagyunk pénzéhes zenészek, ahogy azt több helyen Kowa lenyilatkozta. Gondolom mindenki el tudja képzelni, mibe kerül egy zenekart elindítani. A zenélésért csináljuk. Nem ebből élünk és mikor a Vega 4-tagú formációt alkotott velünk, mi 3-an akkor sem csak ebből éltünk.

Hogy találtatok rá Levire, aki gitárosként csatlakozott hozzátok?


Úgy történt, hogy új próbaterembe költöztünk éppen, és meglepődve tapasztaltuk, hogy a terem nem üres, mert egy fura fazon ott gitározgatott, de olyan hangosan, hogy hiába szóltunk hozzá, nem hallotta meg. Amikor a  bérbeadótól számon kértük, közölte, hogy sajnos ő a terem tartozéka, éjjel-nappal ott dönget, nem lehet kirobbantani. Kénytelenek voltunk hát bevenni. Komolyra fordítva a szót: régóta ismertük egymást a zenei berkekből, egyébként meg Sóderral együtt dolgoznak a hangszeriparban, kézenfekvő ötlet volt tehát.

Egy ideig kerestetek énekest, de végül te kerültél a mikrofon mögé. Nem volt olyan jelentkező, akivel meglett volna az összhang?

Sok jó énekes jelentkezett, amiért hálásak is vagyunk és köszönet érte. Valahogy nem volt ott az a plusz...és itt nem az énektudásról beszélünk. Nem is erre van a Los Vegas zenéje kihegyezve... Végül úgy alakult, hogy elkezdtük csinálni a számokat és Chacha halandzsa angollal "meggyőzött" minket úgy, hogy igazán ő nem is akarta vállalni...aztán kigurult a lemez és büszkék vagyunk rá.:-)

Milyen érzés frontembernek lenni?

Az előző zenekarhoz képest egy teljesen más szituációba keveredtem, hiszen nekem kell megszólítani a közönséget illetve valahogy levezetni a műsort. Kihívás a dolog, az biztos, de nem tulajdonítok neki túl nagy szerepet. Egy zenekar attól működik hosszútávon sikeresen, ha nem csak egy emberre összpontosul a figyelem. Így frontemberről csak abban a relációban érdemes beszélni, hogy ki az az ember, aki - ez a szerep jelen esetben nekem jutott - a zenekar mondanivalóját közvetíti, akár zeneileg, akár a szövegeken keresztül. Azt gondolom, hogy mellettem még 3 igen erős kisugárzású ember áll, akik rengeteget segítenek és vállalnak abban, hogy megkönnyítsék a dolgomat.

A szövegeitekben megvan a hagyományos rockzene örökzöld témái (csajok, buli, pia), de vannak mélyebb gondolatok is, pl. a Túlélőshow c. számban. Jól sejtem, hogy a közönség és egymás szórakoztatása mellett üzenetet is akartok átadni?

Nem feltétlenül üzenetküldés ez, legalábbis nem annak szánjuk, és noha mindenről van véleményünk, mint minden normális embernek, de pl. politikai jellegű megnyilvánulásoktól szándékosan tartózkodunk, és úgy gondolom, hogy a jövőben is így teszünk majd. Aztán persze - jó magyar szokás szerint- van aki a legártatlanabb dalszövegbe is belehall bizonyos nemlétező felhangokat, vagy teljesen félreértelmez mondatokat, szövegrészeket, de ezzel mi nem foglalkozunk. A dalszövegeink inkább bizonyos gondolataink, meglátásaink vagy érzéseink megfogalmazása, az adott dal hangulatának és persze az aktuális szövegíró stílusának a függvényében. A Rock 'n' Roll zene mindig is elsősorban szórakoztató műfaj volt, és lesz is, de nem baj ha esetleg némi tartalommal is párosul.

A sokéves szakmai múltnak és a kapcsolataitoknak nyilván hasznát veszitek, hiszen volt 2 bulitok a Tankcsapdával illetve ott vagytok/lesztek a legtöbb fesztiválon is. Örültök, hogy van igény a közönség és a szakma részéről is a zenekarra? Milyenek a visszajelzések?

Igen, nagyon jó kapcsolataink vannak és nagyon sokan segítenek a zenekar szekerét tolni. Egy tavaszi Tankcsapda turnén vagyunk túl, ami igen-igen jól sikerült, hálásak is vagyunk érte nagyon, hogy a Tankok elvittek magukkal. Aztán a nyári koncertek szervezésében Road Máté és Őri Feri segített, amire büszkék lehetnek, mert ez inkább volt az Ő munkájuk mint a zenekar érdeme. 1 éve sem koncertezik a zenekar és lehetőségeket kapunk több helyen. Nyáron 15 koncertünk lesz, nagyobb fesztiválokon is és ezért a fesztivál szervezőknek is köszönettel tartozunk. A lemez fogadtatása is pozitív volt. Azt tudjuk hol kell javítani a következő lemeznél és azon vagyunk hogy ez meg is valósuljon!!

Hogy születtek az „Ez arról szól” lemez dalai? Vannak köztük, amik még a Kowa-időszak alatt íródtak?

Miután  2011 februárjában megtudtuk, hogy mi a helyzet, lényegében 2011 márciusában ott álltunk zenekar nélkül és nóták nélkül is... Aztán gondoltunk egyet és elkezdtünk próbálni...nagyon élveztük és tipikusan próbatermi dalok születtek. Mi 3-an, aztán 4-en tettük össze a nótákat. Fél év alatt elkészültek a dalok, aztán stúdió és decemberben megjelent a lemez..:-)

Mennyi időt vett igénybe a stúdiózás? Kivel dolgoztatok?

Debreceni barátainknál, Czifra Sándor Mosquitónál és Szilágyi "Szeg" Pistinél dolgoztunk az MMP stúdióban, roppant jó hangulatban és igen gyorsan.  2-3 hét alatt megvoltunk a felvételekkel, a keverés sem tartott tovább 1 hétnél. Innen is szeretnénk nekik köszönetet mondani, rengeteg segítséget kaptunk tőlük és mondhatom az egész zenekar nevében, hogy 8 hónap távlatában is maximálisan elégedettek vagyunk a hangzással. Természetesen a következőt szeretnénk még ütősebbre készíteni és már javában dolgozunk is ezen.

Nagyjából fél éve jelent meg az album. Mit tudtok a keresletről? Mennyi fogyott el eddig?

A Rockinform mellékleteként jelent meg a december-januári számban aztán pedig márciusban a Wild magazin szórta ki. Pontos adatot nem tudunk még, de szerintem ennél gyorsabban nem lehetett eljutni az emberekhez. Ami még érdekes, hogy a mai letöltögetős időkben is szinte minden koncert után vásárolnak pár darabot, és ennek azért is örülünk, mert megnyugvással tölt el minket, hogy nem csak mi hallgatunk még CD lemezen zenét. Direkt olcsón, jelképes összegért, szinte önköltségi ár alatt adjuk, mivel ez nem financiális kérdés számunkra, hanem a zene minősége a fontos. Nem mp3-ban rögzítettük a lemezt.

Hogy sikerültek az eddigi koncertek?

A már említett Tank turné alaposan összerázta a produkciót, kellő összhangra és rutinra tettünk szert és majdnem minden állomáson érezhettük a közönség felől is a pozitív reakciókat, ami további energiákkal töltött fel minket. Játszottunk egész pici színpadokon is és hatalmas sportcsarnokban, vagy épp szabadtéri monstre rendezvényen egyaránt. Az egész turnén egyébként nagyon kellemes bánásmódban volt részünk a Tankok felől, maximális odafigyelést és segítséget kaptunk mind a zenekar, mind a technikai csapat részéről, ami szerintem ritka idehaza. Köszönet nekik is, az egésznek olyan hangulata volt, mintha egy utazó nagy család lennénk, ahol mindenki tiszteli, szereti a másik embert. Hatalmas élmény volt ez nekünk.

Sorold fel, merre koncerteztek mostanában!

A nyári koncerteket a zenekar oldalain megtalálhatja mindenki.:-)

Köszönöm és sok sikert kívánok a továbbiakhoz!

www.losvegas.hu
www.facebook.com/losvegastheband


- TZ -

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!