Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A Rock Gyémántok mindig is patronálta a kecskeméti zenekarokat, mondván a szerkesztők is a Hírös városban élnek. Így most egy újabb kecskeméti csapattal készítettünk interjút! Saját elmondásuk szerint Poppunk-Easycore-t játszanak.

 

 

Igazából csak annyit tudok rólatok, hogy kecskemétiek vagytok. Mutassátok be a zenekart pár mondattal: mit tartotok érdemes elmondani magatokról egy olyan embernek, aki még nem hallott rólatok.

Tavaly májusban alakultunk, Ádám (basszusgitár) és én (ének) már zenéltünk együtt régebben az I Don't Know zenekarban, de Simit (dob) és Fefét (gitár) akkor ismertük meg, szóval még össze kellett szoknunk. Akkor én még gitároztam az ének mellett, de később -hogy technikásabb legyen- csak az ének mellett döntöttem, és a gitár posztot Héjjas Luca vette át.
Próbálunk hangulatos koncerteket adni, és pörgős számokat írni.( A képről csak annyit, hogy a bal szélső srác, nem tagja a zenekarnak.)

Sokan utálják, ha egy zenekart betesznek egy skatulyába. Mégis valamilyen szinten szükség van erre. Ti minek neveznétek a zenéteket?

A hivatalos megnevezése Poppunk-Easycore, a hagyományos poppunkba rakunk pár metálosabb elemet mint pl. breakdown és hörgés. Az utóbbi még nem megy annyira jól, de csiszolgatok rajta.

Van-e már valamilyen stúdió felvételetek?


2011 októberében a Baby On The Woods basszusgitárosának stúdiójában vettünk fel egy 3 számos EP-t, amit "Let's Show Our Otherside" névre kereszteltünk (ez letölthető a soundcloud oldalunkról). Sajnos kissé összecsaptuk, nagyon szerettük volna már hallani.. De hál' istennek ebből tanultunk, most nyáron veszünk fel egy 5 számos EP-t a Nova Prospect zenekar stúdiójában, arra nagyon oda fogunk figyelni hogy minden a lehető legpontosabb legyen.

Ha zenéltek és koncerteztek, akkor nyilván valamilyen szinten komolyan gondoljátok a zenélést. Mik a terveitek, meddig akartok eljutni?

Az első évben arra törekedtünk, hogy összeszokjon a zenekar -ez szerencsére gyorsan és nagyon jól ment:)- és inkább Kecskeméten koncerteztünk. Ha kész lesz az új EP, mindenképp szeretnénk eljutni más városokba, akár egy túrné keretén belül, ha lehetséges. Angol szövegek vannak, populáris zene, ha külföldre hívnának azt sem utasítanánk vissza..:)

Mit tesztek azért, hogy sikeresek legyetek?

Elsősorban magunknak szeretnénk megfelelni, de fontosnak tartjuk hogy a hallgató mit vár el egy ilyen stílusú zenétől. Próbáljuk ezeket is figyelni a számok írásánál. Egyénileg beleadunk apait anyait, hogy saját magunkat fejlesszük -akár otthon, akár tanárnál. Elég sokat próbálunk, hogy a koncerteken is egy jó színvonalat tudjunk nyújtani, ez többnyire sikerül, de van még mit csiszolni.

Kecskemétnek régen komoly rockzenei élete volt. Ti kiket emelnétek ki a mostani kecskeméti zenekarok közül?


Akit kiemelnék, az a kerekegyházi Stubborn zenekar. Márciusban jelent meg a Grab The Key c. EP-jük, nagyon technikás a zene, és a koncerteken is meg tudják mozgatni az embereket:) Baráti viszonyban állunk, mi voltunk az egyik vendég az ep bemutatójukon, jó velük zenélni, nagyon rendesek!

Milyen a helyi zenekarokkal a kapcsolatotok? Van összetartás a zenészek közt?


Mindenképp van összetartás. Akiket mi már elég régóta ismerünk -az IDK által- az a Mad Dolls zenekar. A Nova Prosect is ajánlott már minket zenekaroknak, mert sajnos egy közös buli nem jött össze. Fentebb említettem a Stubborn, valamit a Baby On The Woods-os srácokat is ismerjük régről, most náluk folynak a próbák.

Van e már kialakult koncertközönségetek?

Természetesen többnyire barátok, ismerősök jönnek el, de minden koncerten akad pár ismeretlen arc, aki szerencsére jól érzi magát, és a következőn viszont látjuk.

Milyen zenekarok hatottak rátok, és kik a példaképek?

Fú, nagyon sok van.. Ádámnak és nekem gyerekkori kedvenc a Blink 182, de aki nagyon sok ihletet adott, ennek a stílusnak legnagyobb képviselője a Four Year Strong. A paletta elég széles, hallgatunk a deathcore-tól, metalcore-tól kezdve a poppunk-on át a dubstep-ig sok mindent.

Magánéletben mivel foglalkoztok?


Simon és Fefe Kecskeméten gimnazisták, Luca Székesfehérvárott tanul zeneiskolában. Ádám és én pedig dolgozunk. Ezenkívül szeretünk szabadidőnkben sportolni és egyéb művészettel kapcsolatos dolgokat csinálni pl. Ádám grafikus, Fefe pedig sikeres a vízilabdában, büszkék vagyunk rá/rájuk.

Augusztus elején elkezdjük az új EP-nk munkálatait. 5 számosra tervezzük, 'Heartbeats' címmel. 3 számot már játszottunk koncerteken, reméljük tetszeni fog nektek, és jó visszajelzéseket kapunk. Nyugodtan jelöljetek facebook-on, és kövessétek a zenekar eseményeit, nemsokára videókkal és studio update-ekkel fogunk jelentkezni.

Elérhetőség? (weboldal, facebook, stb)

http://www.facebook.com/syoband
http://www.soundcloud.com/show-your-otherside

-Rob-

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!