Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon


Klip premier előtt... öklendezős metál? Vagy sima rock?  A kérdéseinkre Kázé, és Juró válaszol.

 

A zenekar, 2004-ben alakult.
Sajátos Rock stílus, ami a lágyabb rétege felé hajlik.
A zenekar jelenlegi felállása:
Kovács Zoltán (KáZé) - ének, gitár
Juhász Gábor (Juró) – szólógitár
György Dániel (Dönci) – bass
Urbán Gábor (Cuvek) – dob

A kérdésekre Kázé, és Juró válaszol.
Mivel még nem szerepeltetek az oldalon, kérlek, meséljetek kicsit a zenekarról. A kezdetekben milyen felindulásból alakultatok? Volt valami elérendő cél? Ha igen, akkor elértétek?


A kezdetekben mindenki más formációban zenélt. Mindegyikünk a zenekarával nagyobb részben feldolgozásokat játszott.  Persze közben születtek saját szerzemények. Aztán végül úgy gondoltuk, hogy mi lenne, ha összehoznánk egy olyan zenekart, amivel csakis kizárólag saját nótákat játszunk. Ekkor állt össze a Holtidő. A jelenlegi tagok közül Dani meg én voltunk benne. Később a dobos váltás következtében csatlakozott hozzánk Cuvek, majd nem sokkal utána Gyuri. Talán az egyetlen cél az volt, hogy azokat a számokat, amiket megírtunk, rendes stúdióban felvegyük magunknak, hogy jó minőségben hallgathassuk. Aztán valahogy tovább mozdultak a dolgok, aminek természetesen csak örülni tudtunk.

Muszáj megemlítenem a zenekarnevet. Én, amikor először hallottam rólatok egy ilyen halálmetál öklendezős dologra gondoltam. Hogy jött ez a név?

Furcsa, hogy ebből a szóból rögtön ilyenre asszociálnak, pusztán azért mert benne van az, hogy HOLT.  Hehe! Egyébként, a névválasztás úgy jött, hogy egy kocsmába iszogattunk egyik próba után és találgattuk, hogy mi is legyen a nevünk. Az akkori gitárosunk feldobta, hogy legyen a Holtpont, csakhogy az már létezett. Ekkor ugrott be a Holtidő. Jó pofának találtuk és így ez maradt.

Nagyon találó, és markáns szöveg jellemezi a zenéteket. Ki írja a dalokat? Kiből/Miből jönnek az ötletek?


A zenét közösen találjuk ki és rakjuk össze, a szövegekért viszont én vagyok a felelős (KáZé). Az ötletek sokszor spontán jönnek, hisz a mindennapokról szólnak. Nincsenek nagy megfejtések benne. Próbálom hétköznapi nyelven megírni és nem körülírva. Nekem valahogy ez jobban tetszik. Persze azért olykor - olykor nem árt a szavak mögé is nézni. Több-kevesebb sikerrel össze is szokott állni.

Gondoltátok volna, hogy olyan neves bandák, mint  a Road, a Rómeó Vérzik és a Tankcsapda között lesztek megemlítve?

Ez attól függ mi miatt hoznak kapcsolatba velük. Ha azt mondják, hogy olyat játszunk, mint az xy zenekar, akkor arra nem tudunk mit mondani. Valamilyen szinten ezzel számoltunk is. A spanyolviaszt nem mi találtuk fel. Ha viszont azért mert számolnak velünk olyannyira, hogy megemlítsenek közöttük, akkor persze ez nekünk nagy megtiszteltetés. Mert azon kívül, hogy nem áll tőlünk távol egyiküknek a zenéje sem, az mellett igen jó arcoknak is találjuk őket. Hála istennek volt hozzájuk szerencsénk turnék alkalmával.

2012 Februárjában új gitárosotok lett, Juró szerepében! Hozott valamiféle változást a csapatnak? Gondolok itt a hangzásra, új erőre… stb.

Ez idővel kiderül, mivel még most kezdjük „megszokni”egymást. Főként az új dalokra gondolok itt. Biztos, hogy valamivel másabb lesz mint eddig, mivel mindenkinek meg van a saját stílusa és nem vagyunk ellene, hogy ezt bele is tegye a zenébe. Másrészt meg bizonyos dolgokkal kísérletezgetni sem árt.pl hangzás vagy zenei ötletek. Mi is kíváncsiak vagyunk, hogy milyen dalok fognak születni. Viszont így izgalmasabb is a dolog:)

Juró, akkor itt az ideje, hogy kicsit mesélj te is! Úgy tudom évek óta nem tartottátok a kapcsolatot. Hogy jutott a füledbe a hír, hogy gitárost keresnek a srácok? Mi vett rá, hogy jelentkezz erre a feladatra?

Igen, jól tudod! Igazából a KáZét és a Cuveket már régebbről is ismertem, Cuvekkel régebben zenéltünk is együtt, de másfelé sodort minket az élet. Aztán pár hónappal ezelőtt egy lánnyal beszélgettem, aki nem mellesleg Holtidő rajongó és ő mondta nekem, hogy épp gitárost keres a zenekar. Még aznap éjszaka, amikor hazaértem dobtam is nekik egy üzenetet, a végeredményt meg már tudod :) Azt kevesen tudják, hogy még Gyuri előtt én is meg lettem keresve ezzel a felkéréssel, de akkor éppen két zenekarban is játszottam és így nem tudtam elvállalni, most viszont teljes erőbedobással tudok a zenekarra koncentrálni! Leginkább az motivált egyébként, hogy végre egy jól működő zenekarban zenélhessek, jó arcokkal, akik azért komolyan is veszik ezt az egészet. Nagyon jól érzem magam egyébként a zenekarban, jó velük lenni, sokat tanulok tőlük és remélem majd az új dalok is tetszeni fognak az embereknek, nagyon izgatott vagyok emiatt!

Nem akarom húzni a dolgot. Múlthéten feldobtatok a netre egy trailert miszerint jön az új klip. Hol készítettétek a felvételt? Már meg lévő és hallható szám lett filmesítve?

Így van. Június 16-án lesz a klip premier amit a Render médiával Balmazújvárosban a művelődési házban forgattuk le az második lemezünkön (Amíg szárny feszül)szereplő  Se földön se égen című számra. Igen mulatságosan és jókedvűen telt a fogatás, hogy miért is az az előzetesből kiderül.A jövőre nézve mit terveztek? Lemez, koncertek, több klip forgatása… stb.?

Minél több koncert, új dalok, új lemez. Elkezdtük az új dalok írását, valamint szeretnénk még egy klipet a második lemezhez. Ennek az ötlete már javarészt megvan, így már csak a kivitelezésen áll vagy bukik a dolog, mivel nem egy szokványos helyszínről van szó, de erről többet egyelőre nem mondhatok.

A nyáron hol láthat benneteket a közönség? Önálló turné van tervezve, vagy csak ilyen meghívásos tevékenység?

A nyáron, néhány fesztiválon voltunk és leszünk még láthatóak. Ott leszünk az Éter fesztiválon Salgótarjánba, a Hanyiparti fesztiválon Hevesvezekénybe illetve a Bor-rock fesztiválon Verpeléten. Ebben az időszakban a kinti programoké a főszerep. Majd őszre tervezzük a klub koncerteket és megpróbálunk minél több helyre eljutni.

2007-ben volt az I. Herédi Rockfesztivál. És az évek alatt egyre színvonalasabb eseménnyé vált. Megrendezésre kerül idén?

Legnagyobb sajnálatunkra nem tudtuk ez elmúlt két évben megrendezni. A válság elérte a rendezvényünket is mivel a támogatók javarésze nem tudott segíteni és mivel az elejétől fogva ingyenesek voltak a koncertek ezért ezt szerettük is volna megtartani. Teljes mértékben azért nem mondtunk le róla. Folyamatosan próbálkozunk, hogy újra megrendezhessük, mivel úgy vettük észre igény az lenne rá. Bízunk benne, hogy ez előbb-utóbb össze is jön.

Egy zenekari elérhetőséget dobjatok, ha valaki többet szeretne megtudni rólatok!


Megtalálnak a facebookon a Holtidő zenekar oldalán, valamint a honlapunkon www.holtido.hu -n.

Köszönöm szépen az interjút srácok! Minden jót! Sok sört, és sikert a nyárra és az elkövetkezendő évekre! ROKK!!!

Köszönjük az interjút és mindenkinek forró nyarat, hideg sört és sok koncertet kívánunk.!!!!

- KisPicuree -

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!