Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A kiskunfélegyháziak és környékbeli embereknek(+a rengeteg zenekarnak) nem lesz ismeretlen a következő interjú alanyom,hiszen nem más ő mint Ónodi RockTár Árpi.

Először is gratulálni szeretnék, hiszen nem rég megházasodtál!

Köszönöm szépen a feleségem nevében is.

Kezdjük az elején aztán rátérünk a zenekarodra is. Létezik Kiskunfélegyházán egy Plain Rock nevezetű egyesület. Kérlek, mutasd be pár szóval, hogyan működtök,mik a feladataitok stb...

A Plain-Rock Egyesület két éve működik, kezdetben 10, jelenleg 20 taggal. A tagok zenészek a három hölgy kivételével, akik viszont rengeteget segítenek adminisztratív és egyéb szervezési kérdésekben. Közönségünk fele hölgyekből áll, így fontos, hogy női szemszögből is meghallgassunk javaslatokat és ne csak a mi szőrös, metálos agyunkkal döntsünk dolgokról.
Az egyesület feladata tömören és röviden: lokális szinten erős élőzenei közösség létrehozása mindkét térfélen, azaz jó zenekarok jó közönség előtt.
Részletesebben: a Rocktár koncertklub üzemeltetése, városi, fesztivál, motoros és egyéb rendezvények kitelepült hangosítása, helyi és környékbeli zenekarok fejlődésének elősegítése koncertszervezéssel, próbateremmel, technikai háttérrel. Az utánpótlás oktatása, hiszen jelenleg jazz- és rock gitár és dobtanítás is folyik a klubban, nyáron pedig szervezünk "rocktábort" általános iskolás gyerekeknek, ahol ismerkedhetnek a hangszerekkel, színpaddal, koncertélménnyel, zenekarokkal. Inkább a koncerteken tombolják ki magukat később, mint valami kétes helyen, hiszen te is tudod, hogy a rockerek jó arcok.

Szerintem aki ebben a rákenról gépezetben mozog,nagyon nem kell bemutatni, hazánk-nem túlzok-egyik legjobb klubját a RockTár,Élőzenei Bázist.
Mi volt az a pillanat, amikor úgy döntöttél,hogy létrehozol egy ilyen szórakozóhelyet?Hogyan kezdődött ez az egész?

Pillanat 1: amióta az eszemet tudom zavartak a vacak hangosítás miatt élvezhetetlen koncertek és klubok, ezért megfogadtam, hogy egyszer megpróbálom én is, hátha jobb lesz.
Pillanat 2: elkezdtem szervezni barátaimmal a "Harcosok Klubja" koncertsorozatot a helyi művelődési házban és fél év után önállósodni akartunk. Ekkor született meg az egyesület.
Pillanat 3: nyáron bemásztam az elhagyatott "Öreglaktanyába" (egykori honvédségi raktár-ezért Rocktár) és belezúgtam, szeptemberben pedig rengeteg munka után megnyitottunk.

Az első sikeres pillanat (nem feltétlenül az anyagiakra gondolok, sőt…), amikor tudtad, hogy na igen, beindultunk…?

A nyitókoncert a Subscribe-val. Az anyagiakat inkább hagyjuk, nem disco vagyunk, ha érted mire gondolok :) Non profitok vagyunk, a szabadidőnket áldozzuk a klubra. A másik nagy sikerünk viszont, hogy amióta vagyunk háromszorosára nőtt a működő félegyházi zenekarok száma, remélem van összefüggés.

Ha így belegondolok, nagyon nem is láttam még negatív megjegyzést sehol sem a helyet és szervezést illetően. Gondolom ez is ad egy plusz energiát. A zenekarok milyen véleménnyel vannak a RockTárról?

Eddig mindenki pozitívan állt hozzá. Mi is zenészek vagyunk, tudjuk mitől érzi jól magát az ember fellépőként. Apró figyelmességek, ami nem kerül pénzbe, valamint a jó hangtechnika, ami viszont rengetegbe kerül és állandóan amortizálódik.

A közelben nincs rock club, így nagyon nincs is konkurencia. De tudom,hogy egyszer volt egy aláírás gyűjtés a klubbért. Azóta minden rendben?

Sosem lesz rendben. Klasszikus magyar történet: az épület eddig a város mostohagyereke volt, most meg egyeseknek fáj rá a foga amióta végre jól belaktuk. De küzdünk érte nagy erőkkel, a közönség és a városvezetés nagy része mellettünk van, reméljük ez elég lesz a megmaradáshoz. Nekünk végül is szinte mindegy mire használják az épületet körülöttünk, nem zavarunk mi senkit, sőt inkább növeljük a város hírnevét, csak hagyják meg a klubunkat. Jelenleg decemberig van szerződésünk. A hosszabbításról augusztusban döntenek.

Hol lehet utolérni Titeket a neten (természetesen bonyolult lesz… hehe)

http://www.rocktar.hu , de elég sok koncertvideó, cikk, vélemény és fénykép kering már a világhálón a klubról az ilyen cimboráink jóvoltából, mint pl. te.

Térjünk rá a Black Sabbath tribute zenekarotokra a Black Szakadtra. Mutasd be kérlek, a tagokat,ki milyen hangszeren játszik, ki bírja a mulatást legtovább stb.

Black Szakadt: Juhász Imre - gitár, Kasza Pityu -basszus, Sulyok Bence -ének, Szepesi Peti - gitár, én meg verem a bőröket. Mindannyian el tudtuk eddig kenni a szánkat rendesen, ha arról volt szó.

Mióta létezik a zenekar?

2007 májusában volt az első koncertünk.

Legnagyobb sikerek az eddigiekben?

Hogy még mindig zenélünk és sok fiatal rajtunk keresztül ismerte meg a Sabbath-ot. Intravénás doomtörténet modern köntösben.

Csak feldolgozásokat játszotok, vagy vannak saját szerzemények is?

Két saját számot sikerült összedobnunk 3 év alatt, a jó munkához idő kell :) de tudunk egy csomó Sabbath-ot, ki gondolta volna, ugye?

Ha igen, akkor van-e valami hanganyagotok?

Ím a hanganyagok: http://www.myspace.com/blackszakadt

Köszi a válaszokat, ha valamit kihagytam volna, akkor írd le nyugodtan!

Énkössz! Mötááááál!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-Csiga-

[2010. március]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!