Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A Dharma zenekart 2007-ben ismerhettük meg. Azóta túl vannak egy stúdióalbumon, két kislemezen és számtalan koncerten. A nemzetközi vizekre is evező csapatban nemrég tagcsere zajlott le: Nicia és a zenekar útjai zenei és emberi nézeteltérések miatt elváltak, az énekes posztra Ritzel Ani került. Lássuk, mik a hírek a megújult zenekar háza táján!

Kezdjük a tavalyi Rockday's turnéval, ami egy monstre rendezvénysorozat lett volna, de végül elmaradt. Kaptatok valami kárpótlást?

Gergő: A mi esetünk kissé eltér a többi kárvallott zenekarhoz képest, ugyanis nekünk nem kifejezetten Rockdays-re szóló szerződésünk volt a szóban forgó szervező irodával, hanem egy 1 évre szóló koncert szervezése, aminek része lett volna ez is. Természetesen így mi is részese lettünk ennek a botránynak. Azt, hogy a főszervezővel most épp mi van, nem tudjuk, jó magyar szokás szerint felmarkolta a lóvét mindenkitől, aztán lelécelt. Sok zenekar, szponzor, fotós, hangosító stb. károsultja az ügynek. Legutóbb a rendőrség honlapján láttuk, hogy P. Antal úr körözés alatt áll… Persze minden rosszban van valami jó is. Lehet pont ezek a történések kellettek ahhoz, hogy a zenekaron belüli állóvizet kicsit felkavarjuk. Mivel a teljes őszi illetve téli programunk ugrott, ezért ráértünk kicsit átgondolni a dolgainkat.
Laci: Jó volt látni, hogy a  károsult zenekarok az esemény hatására összefogtak és próbáltak megoldást találni a helyzet mihamarabbi orvoslására és ez szerencsére részben sikerült is. Viszont sajnos olyan szakmabeli is akadt aki a történtek után  próbálta ezt a helyzetet tovább fokozni a „bölcs” hozzászólásaival, miközben korábban pl. az adott illető tanácsát is kértük a Rockday’s vállalkozással kapcsolatban, mivel tudtuk, hogy korábban szervezett már pár eseményt  P. úrral… De ezáltal legalább kiderült az is, hogy elismert koncertszervezők  / zenészek sem feltétlenül a tisztességes utat választják vagy lehet csak elég gyorsan felejtenek.

2011. év végén bejelentettétek Nicia távozását, idén már Ritzel Ani lépett a nyomába. Hogy esett a választás Anira?

Gergő: Több jelentkező is volt a posztra, illetve mi is nézelődtünk, hogy kit lehetne megkeresni egy ajánlattal:) Annyiban nem voltunk könnyű helyzetben, hogy nem tucat zenét játszunk, ez leszűkítette a dolgot,  illetve mi is magasra tettük a lécet, de amikor lejött Ani és elkezdtünk játszani egyből tudtuk, hogy működni fog a dolog.
Laci: Kiraktam a hirdetést egy közösségi oldalon is, a zenész ismerőseim közül Ani aznap jelentkezett is , pár nap múlva már a csepeli atombunkerban játszottunk. Miután a betanult Dharma dalokat sikeresen elsőre átfutottuk elővettünk spontán pár feldolgozást pl. Paramore-Decode, Evanescence-Bring Me To Life, Depeche Mode-Enjoy The Silence stb. majd kaptunk egy Gathering-Leaves ill. Kidneythieves acapellát is…Korábban  egyik dal sem szólalt meg olyan tisztán a teremben mint akkor, szóval nagyon nem kellett gondolkodnunk a hogyan továbbról, ill. az sem volt hátrány, hogy zongorázik, gitározik ill. zeneelméletben is otthon van, a Dharma énektémákat már lekottázva hozta.:)

Már több koncert volt az új felállással, többek között a Gothica! Hogy fogadott titeket a közönség?

Laci: A két utolsó pesti bulink igazából számunkra is egy nagyon jó és hasznos bemelegítés volt, hogy visszatértünk a világot jelentő deszkákra, mivel utoljára a nyári Székelyföldi Rock
Maratonon tudtunk fellépni… A visszajelzések szerencsére nagyon ígéretesek, a változással kapcsolatosan sem érkezett negatív kritika, ettől függetlenül  nem lehet kiszolgálni mindenki igényét, de nem is ezért zenélünk.:)

Lehet mondani, hogy van egy állandó közönségbázisotok Budapesten?

Laci : Az utolsó 1-1,5 év inaktív időszakának is köszönhetően sajnos nekünk is újra kellett kezdenünk a legtöbb dolgot, ennyi idő elegendő, hogy az emberek elfelejtsenek, főleg ebben a hihetetlen  zenei dömpingben, persze nem panaszkodom, mert zenekari összefogással hamar helyre lehet tenni a problémát. Most szerencsére folyamatosan kapjuk a megkereséseket, és van olyan is, hogy  régi rajongó kezdeményezi, szervezi a következő Dharma koncertet.

A 2010-es NRG kislemezzel egy indusztriálisabb irányt vettetek. Most merre tartotok?


Laci : Az NRG egy laza kis zenei kirándulás volt, ami az adott szétesett, bulis időszakot jól tükrözi. Mai füllel csak a Renfield’s Rehab nótát tudom meghallgatni, a többit is jó élőben eljátszani, de a lemezen „kicsit” túlzásba vittem a kütyüket.:) Az új lemeznél próbáljuk a rockos gitárok és az elektronika közötti arany középutat elérni, amit eddig sajnos egyik anyagunknál sem kaptunk el igazán. Szeretnék minél több filmzenei hatást, hangulatot is belevinni az anyagba, persze ezt majd pár év múlva tudom megítélni, hogy mennyiben sikerült elérni azt a hatást amit elképzeltem, megálmodtam. :)

Mik a zenekar céljai az idei évre?


Gergő: A legfontosabb, hogy újra „életre keljen” a zenekar. 2011-ben sajnos nem sok minden történt velünk, kicsit parkoló pályára kerültünk főleg a zenekaron belüli válság illetve a már említett szerencsétlen körülmények miatt. De most ez reményeink szerint változni fog. Ani beszállásával újra aktív, koncertező zenekar vagyunk. Na és persze ne feledkezzünk meg arról, hogy gőzerővel készül az új nagylemezünk. Kicsit talán csúszunk az eredeti tervhez képest, de a felvételek már kész vannak, reményeink szerint a végleges masterelt anyag még ebben a hónapban elkészül.

Végezetül az egyik legfontosabb kérdés: hol játszotok legközelebb?


Gergő: Úgy néz ki tavasszal több klub koncertünk is lesz, a honlapot érdemes nézegetni, a lekötött bulik egyből feltöltésre kerülnek. A vidéki helyszínnek különösen örülünk, egyrészt régen játszottunk Budapesten kívül, másrészt meg is kapjuk mindig, hogy főváros centrikusak vagyunk, de ez szerintem nemcsak a mi hibánk, a telefonszámaink vidéki klubok illetve koncert szervezők által is simán hívhatók :D

http://dharmamusic.hu/

- TZ -

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!