Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Üdvözöllek Benneteket a Rock Gyémántok online zenei magazin olvasói nevében.

Negyedik helyen végeztetek a Bandák Csatája elnevezésű tehetségkutatón. Milyen tapasztalatokat szereztetek? Mi volt a zsűri véleménye? Milyen tanácsokkal láttak el Benneteket?

Megismerhettünk más színvonalas zenekart, volt amelyik tetszett, volt amelyik kevésbé, bár az egyértelmű volt, hogy mindenki beleadott apait- anyait a muzsikálásba. A zsűri véleménye mindenféleképpen építő jellegű. Szerencsére pozitív kritikából többet kaptunk, de a hiányosságokra is felhívták a figyelmünket, és annak pótlására szólítottak fel, melynek mi próbálunk eleget tenni.

Külön díjként nyertetek egy videoklipet a Rock TV-től. Ez lesz az első profi klipetek? Mikor kezdődik a forgatás?

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Rock TV felajánlását, melyért nagyon hálásak vagyunk. Igen, ez lesz az első videoklipünk, melynek az előkészületei már folynak, s valószínűleg május elején meg is történik a felvétel.

Volt pár fellépésetek a Kalapács vendégeként. Miért döntöttetek úgy, hogy elszegődtök vendégzenekarnak? Nem terhelte ez meg túlságosan a zenekar kasszáját?

A Kalapács országszerte ismert zenekar, és úgy gondoltuk, előzenekarként szélesebb körű ismertségre, és nagyobb rutinra teszünk szert. A zenekar kasszáját pedig nem tudta megterhelni, mert az üres volt J. Komolyra véve a szót, nyílván nem keveset költöttünk üzemanyagra,sőt... Viszont tudjuk, ha el akarjuk érni a célunkat, ezt az áldozatot meg kell tenni.

Találkoztatok Nagy Feróval Tatabányán és Budapesten. Mi volt a véleménye a zenétekről?

Amikor a Wigwamban játszottunk a Beatrice előtt, akkor találkoztunk először Nagy Feróval. Szinte még le sem raktuk a gitárokat, már jött oda hozzánk a színpadra, és ezt mondta: "Srácok ez k..va jó volt, vegyük fel a kapcsolatot, gyertek el a rádióba, mert titeket reklámozni kell!"
Szerintünk ebben a mondatban benne van minden, tetszett neki. Fantasztikus érzés volt ez akkor. Eleget tettünk a meghívásnak, megtörtént az interjú a Roxxy rádióban,de Feró által eljutottunk a gödöllői Pelikán rádióba Répához is.

Az angolról magyarra váltottatok. Mi volt az oka, hogy angol szöveggel kezdtetek, illetve hogy most magyarra váltottatok.

Annak idején amikor a Nibiru lemezanyaga készült, még ment a hezitálás, hogy magyar vagy angol szövegűek legyenek a dalok. Megoszlottak a vélemények az akkori felállás között. Angolul jól hangzott, úgy éreztük a zenénk megkívánja ezt, és akár később külföldre is nyithatunk vele. Nem beszélve arról, hogy a rock nyelve az angol. Tudtuk, hogy jó magyar szöveget nagyon nehéz írni, így inkább a könnyebb megoldást választottuk. Mára már változtak a dolgok, a hallgatóság egy része, és több szakmabeli is javasolta, hogy: magyarul!!! A közönség is jobban át tudja érezni, és énekelni is. Átgondoltuk, váltottunk. Örömmel tölt el bennünket, hogy sok embernek tetszik a zenénk, és szeretnénk, hogy ha még több emberhez eljutna, de már magyarul. 4 dal már magyarul szól a koncerten, augusztusban pedig elkészítjük első nagylemezünket, amin magyar nyelvű lesz minden dal.

A fesztiváljelentkezések és beszavazások időszakát éljük. Mi a véleményetek ezekről a szavazásokról illetve a feltörekvő zenekarok esélyeiről a fesztiválokon.

A beszavazásos dolgokról nem tudunk nyilatkozni a jóízlés határain belül. Jó ha az emberek szeretnének valamit látni, de azt más módon kellene kezelni. Az az igazság, hogy az érték kezd semmivé lenni ebben az életben, és nagyon sok profi zenekar nem kap esélyt akár a fesztiválokon, akár a médiában.

-Boltsek Andrea-

[2010. április]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!