Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon


Első kérdésem egyből az, hogy amint rámentem a zenekar honlapjára, a kezdőlapon még mindig az áll, hogy megjelent az új lemez, március 4-től a boltokban... de ez a "reklám" már nem aktuális... miért nem változtattok ezen? Tovább nézve a honlapot, azt tapasztalom, hogy a többi rész sem frissült, olyan, mintha nem lenne a zenekar! Cáfolj meg kérlek!

A kritika jogos, de sajnos az utóbbi időben valóban nem volt érdemleges történés a zenekar háza táján. Mindeddig, hiszen időközben a felállást tekintve kicsit átalakult a csapat, ennek következményeképpen folyamatosan kötjük le a tavaszi koncert dátumokat és ez már önmagában is növelné az oldalunk tartalmi változásait, viszont pont a napokban készültünk el az első videóklipünkkel, a Joggal&Örömmel című dalunkra és ezzel együtt van csak igazán aktualitása a frissítéseknek is.

Ami viszont megnyugtató a nem frissülő weboldallal ellentétben, hogy egy fórum hozzászólásban azt írtátok, hogy a háttérben lázasan folynak a munkálatok... mire lehet számítani?

Igyekszünk személyesebb hangvétellel közelíteni a felőlünk érdeklődők felé. Az elmúlt évek alatt jó páran csatlakoztak a vendégkönyvünkhöz és itt mondhatni egy kis baráti közösség alakult ki. Így azt gondolom természetes, hogy elsősorban őket szólítjuk meg ezen a csatornán keresztül és ez talán az olykor idetévedőknek is szimpatikusabb lehet egy zenekar akik ilyen szempontból interaktívabban ápolják a kapcsolatot a közösségükkel.
De a kérdésedre is válaszolva, a háttérmunkálatok úgy értettük, hogy a lehető leghamarabb igyekszünk Danit felkészíteni a tavaszi koncert repertoárra.

Miért lépett ki a dobosotok, és mennyire volt nehéz egy másik dobost találni?

Nem lépett ki, csak "átalakult".
Komolyra fordítva a szót, régóta érlelődött már bennünk a dolog és döntenünk kellett, hogyan tovább, mert ez így összeférhetetlen volt az elképzeléseinkkel.
Matyinak sikerült az amiről mi gyerekkorunkban csak álmodni mertünk, főállású zenésszé avanzsálódott. Tehetségéből is adódóan számos nevesebb, jobban profitáló produkció kéri fel folyamatosan különböző élő és stúdiómunkákra egyaránt. Sajnos ebben a szakmában és ez jellemzően ebben az országban, anyagi téren is öngyilkosság lenne csak egy lovat megülni, pláne a mi esetünkben, hiszen a mi lovunk hosszú ideje csak a pénzt viszi, persze nem eredménytelenül, de sajnos ebből abrakra valót még mindig nem termel.
Másik dobos tekintetében pedig nem volt könnyű dolgunk, hiszen Matyi zenei alapjaival és vokál témáival nagyon magasra helyezte a mércét. Több jelöltünk is volt a poszt betöltésére és ezek közül sokan szívesen is vállalták volna, de az alapvető irányelvünk alapján, Dani volt számunkra a leginkább megfelelő. Fontos szempont volt a technikai tudás, a stúdió képes felszerelés, a fix anyagi forrást biztosító főállás, szállítmányozási lehetőségekkel rendelkezés, a jelölt kora, személye és legfőképpen elkötelezettsége a zenekar iránt.

Nem ma alakult a zenekar... mi az, ami miatt a jelenleg kialakult helyzetben (lassan nem érdemes lemezt kiadni, a koncertlehetőség egyenlő a nullával),Ti még mindig a zenélés mellett döntötök?

Közhelyesnek hangozhat, de a zene és egymás szeretetéből fakadóan csináljuk és hiszünk is benne. És azért nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy bármikor beüthet egy olyan dolog, személy vagy lehetőség, aki vagy ami komolyabban előre lendítheti a zenekart. Lehet, hogy ennek annyi esélye van, mint az ötösre a lottón, de ha nem játszuk meg, nem is nyerhetünk. Nem számítunk világkarrierre, de ha úgy alakul, hogy a Jó Isten ránk mosolyog, nem fordulunk el tőle.

Milyen negatív illetve pozitív tapasztalatokat gyűjtöttetek az elmúlt években?

Sajnos a negatívumok kapcsán lassan könyvet írhatnánk. Nem szívesen emelem ki, de amit mindenképpen meg kell említenem az a legtöbb "vendéglátóipari egységek" ismertebb nevükön klubbok és a zenekarok viszonyát, de ugyanakkor a kivételeknek pedig hatalmas tisztelet is jár, hogy nem elsősorban egy-egy koncerten akarnak meggazdagodni. Továbbá amivel nem mondok újat, de mindenképpen említésre méltó még az a "befutott" zenekarok haszonszerzése a kisebb zenekarok kárára, de valószínű mióta világ a világ ez azóta sajnos így van. Szerintem rossz szokás!!!

Mit érdemes tudni az Elviszlek magammal lemezről?

Ez a lemez bizonyos értelemben a zenekar életpályájának egy összefoglalója is lehetne, ebből eredően is lett annyira eklektikus, mint amilyen. A zenekar folyamatos megújulásával a dalok is folyton formálódtak, csiszolódtak. Aki meghallgatja, biztos, hogy talál magának és az aktuális hangulatának megfelelő nótát rajta még akkor is, ha esetleg nem igazán kedveli a rock zenét. Elgondolkodtató néhol misztifikált szövegvilág, kidolgozott hangszerelés és vokáltémák.

Hogy próbálnál meg röviden rábeszélni a lemezvásárlásra egy olyan rockzenét kedvelő embert, aki még sosem hallott Rólatok?

Elsősorban olyanoknak ajánlanám, akik szeretik a dallamos, vokálcentrikus, dalokban változatos rock zenét. Viszont azt gondolom éppen a színes repertoár miatt is sokkal szélesebb körökben is ki- ki megtalálhatja az ízléséhez mérten a magáét.

Egy korábbi interjúban az olvastam, hogy anno kaptatok előszerződést az Universaltól, ám azt visszamondtátok? Mi volt ennek az oka?

Igen a számos tehetségkutatós megmérettetésünk eredményeként többek között az Universal-os előszerződést kaptuk. Eleinte nagyon nagy lelkesedéssel álltunk eléjük, a szerződés aláírása után, önköltségre több demót is készítettünk, amit a kiadó folyton visszadobott mondván, hogy ez meg az már nem felel meg a mai trendeknek. Ezek mellet volt egy konkrét elképzelésük a zenekart illetően, hogy milyen irányba kéne a zenénket és az imidzsünket terelni, amivel mi nem tudtunk azonosulni.

A Hammer Records nem szólt bele a zenébe?

A Hammernek, pontosabban az EDGE Records-nak mi már kész master anyagot vittünk, így nyilván a nagyobb anyagi terhet is a zenekar vállalta magára a kiadás kapcsán, viszont ezáltal kompromisszumokat sem kellett kötnünk.

A következő lemezről mit érdemes tudni? Várható e valami drasztikusabb változás?

Egyenlőre nem gondolkodunk újabb nagylemezen. Készülnek az új dalok, amik talán kicsit egységesebbek lesznek, de szélsőségesebb változást nem tervezünk. Igyekszünk alkalmazkodni az új helyzethez, mely ezt az ágat az internet irányába mozgatja. A lemez eladásos történet egyre költségesebb, hiszen a kiadó már nem mer nagyobb anyagi kockázatot vállalni a kisebb zenekarok esetében. Terveink között szerepel az előbb említett internetes médián keresztül terjeszteni a következő hangzót saját kiadásban ami valószínűleg egy 5-6 számos EP lesz. Ha készül is belőle CD, az is csak szimbólikus példányszámban lesz elérhető. Aki nagyon igényt tart manapság is még a korongokra, azoknak is kielégíthessük az igényeit.

Mit szólsz ahhoz, hogy a Black Out újra együtt van Kowával? Mi a véleményed az előző énekesről?

Mivel számomra, számunkra a Black-Out mint példaképeink vannak előttünk, így természetesen nagyon örültünk a hírnek, hogy újra a régi felállásban játszanak.
Egyúttal részeméről sajnálom is Csordás Robi távozását, rendkívüli énekesi kvalitásokkal bír és szerintem egy nagyon jó lemezt sikerült összehozniuk a Szív diktállal.

A mai fiatal rockzenekarok közül kiket emelnél ki?

Több zenekarral is jó ill. baráti viszonyban vagyunk, ezek közül a Salvus, a Suburban Neon, a Hopika és a Bugz zenekarokat emelném ki.

Egyáltalán, van összetartás a fiatal zenekarok közt?

Azt gondolom, hogy sokkal inkább létezik ez a fogalmom az "underground" világban, mint a befutott zenekarok között. A barter koncerteket emelném ki elsősorban. Ezek az ismeretségek, például a fent említett zenekarok esetében a sok tehetségkutató versenyeken való részvétel miatt is alakultak ki. Ha másért nem is, ezért megéri ezeket végigcsinálni.

Végül: mikor lehet Veletek legközelebb a színpad előtt találkozni?

Az "új felállás" bemutatkozó bulija egy akusztikus, unFLÚGged koncert keretében Április 23.-án Biatorbágyon lesz. A tavaszi "hangos" koncert körutunkat melyre több helyszínen a Bugz zenekar is elkísér minket Egerben kezdjük Május elsejével, a kisebb országjárásunkat követően, legközelebb Budapesten Május 27.-én a Dürrer-kertben lépünk színpadra. Majd nyáron több kisebb fesztivál felkérésének is eleget teszünk.

http://www.flug.hu

-Rob-

[2010. április]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!