Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon


Sziasztok!
Üdvözöllek Benneteket a Rockgyémántok Online Zenei magazin olvasói nevében.

Szia!

Az első kérdésem mint minden más tribute zenekar esetében: Miért pont Europe?

Nahi: Nekem tizenévesen kellett szembesülnöm a Europe mániával. A 80-as évek végén sokkal többet lehetett hallani őket mint az utóbbi években. Már akkor tetszett, de 2004-ben érett meg igazán a gondolat, hogy csinálni kéne egy europe tribute-ot. Akkor léptünk fel a Europe előzenekaraként a PECSA-ban az akkori zenekarommal és rögtön lepadlóztam mekkorák is a dalaik.

Johnny: Részemről nem sok emlék van, bár mindig is a rockzene volt a mindenem a klasszikus mellett, de azért volt jó pár olyan nótájuk,ami a 80-as évek házibulijai és klubdélutánjai állandó "jóhangulatfelelőse" volt.

Europe-Final Countdown. Szégyen-gyalázat, de én nem is ismerek más Europe nótát. (Andi! Ejj-ejj! - Rob szerk.) Viszont ez a kamaszkorom egyik kedvence volt. Mennyire ismerik Magyarországon a Europe zenéjét a koncertre járó fiatalok-idősek?

Nahi: A fiatalok nem annyira ismerik. Tényleg körülbelül Final countdown, Carrie-re korlátozódik a tudásuk. Akik annyi idősek mint mi, Jaj, azok jártasabbak a Europe berkekben. Célunk a fiatalabbaknak megmutatni, az idősebbeknek pedig eljátszani ezeket a dalokat.

Johnny: Szerintem inkább a fiatalok idősebb korosztálya, (mint a zenekar tagjai) akinek emlékezetes a Carrie is (az összebújós szép szám).

Fiatalok vagy Idősek? Kikből áll a közönségetek?

Nahi: Vegyes. De, hogy igazi Europe feeling legyen jöhetne még állandóra még vagy 20-30 fiatal lány.

Johnny: Vegyes szerencsére.

Alig féléves a zenekar. Azért az igény már lemérhető. Vevők erre a zenére az emberek?

Nahi: Mint mondtuk vegyes a közönség. Van aki ismeri és szereti a dalokat, van aki ismerkedik velük. A mi célunk, hogy minél többen szeressék meg.

Johnny: Itt is, mint minden egyes műfajban, meg kell találni az "értő" és "értékelő" közönséget. Egyre inkább tapasztaljuk, hogy az igényes rockzene eladható. Olyan ábrándok, mint akár egy MÜPA-s koncert, természetesen nincsenek, de ahol a rockra éhes közönség megfordul, ott a helyünk.

Van tudomásotok más Europe tribute zenekarról Magyarországon illetve Európában?

Nahi: Jelenleg nincs tudomásunk más Europe tribute-ról Magyarországon.

Johnny: Természetesen voltak szárnypróbálgatások, bulik, más felállásokban, amiből egyikünk-másikunk ugyanúgy kivette a részét, de jelenleg Magyarországon mi vagyunk az egyetlen (tudtommal). Olaszországban, ha jól tudom talán kettő van és ennyi.

Játszotok "rendes" zenekarban is. Mondanátok erről pár szót?

Nahi: Igen.Akad. Invaderkedem, bár most tagcserék és más elfoglaltságok miatt nem nagyon, A VRB-ben vagyok énekes poszton, a Morpheusban nyomom Könnyű Tamás énekes barátommal vállvetve és a Europe tribute mellett, Tamással és Johnnyval akusztikus projectelünk.

Johnny: Rendes, hahah! (nem félreértendő a kacaj!!!) Igen, de kisebb-nagyobb elánnal működik. Névszerint az egykori TNT zenekar egyik frontemberével, nem zárójelben persze INTI-vel egy latinpoprockfunky csapatban, kiváló zenészekkel, hatalmas örömmel és jókedvvel. Jelenleg más elfoglaltságok miatt is (mindenki részéről) picit ritkultak a fellépések, és ahogy már a Nahi is említette, egy Unplugged triót tolunk és egyre nagyobb az érdeklődés az iránt is. Főleg "ismert" dalokból áll a repertoárunk, mint Bon Jovi, Scorpions... .ez is rock, csak finoman.

Több lekötött koncertetek van Budapesten és a környékén. Vidékre is készültök?

Nahi: Készülünk, készülünk. Mindenhova ahol a nép szenved a rockhiánytól.

Johnny: Természetesen, és nem "csak" országon belül. Szeretnénk eljuttatni ezt a zenét minél több helyre, hogy akikben csak a "ja az a FinalCountdown-os zenekar" képe él is megismerje és megszeresse ezt a dallamvilágot. Hű de ezaztánegy összeszedett és komoly mondat.

Köszönöm az interjút

Mi is a lehetőséget!

-Boltsek Andrea-

[2010. április]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!