Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

A karcagi Senor zenekart egész véletlen ismertem meg. Zenéjük egyből megfogott. Maga a csapat 1985 körül alakult, és idén újra összeállnak. Az elmúlt évek nehézségeiről, új dalokról és felvételekről, tervekről, a zenekar énekese, Perge Tibor beszélt.1985-re tehető az megalakulásunk , előtte is együtt játszottunk már egy más formációban, de a dalainkból már volt megírva, és akkoriban is divatos tehetségkutatón egy neves zenész  tanácsára bővítettük ki a triónkat , egy ötfős zenekarrá. Akkori zenekar tagjai Mátyus Sándor szólógitár, Perge Attila ritmusgitár, Bodnár Zoltán bassgitár, Perge Tibor ének, Balogh József dob. Ebben a felállásban játszottunk egészen 1991-ig, tagcsere nem volt, kizárólag  a katona időszak alatt vettük be Szatmári Pétert a bass gitáros posztra ,és jelenleg is ő kezeli a basszus gitárt, Bodnár Zoli  pár éve fiatalon sajnos elhunyt.  Működésünk alatt megjártuk azokat a lépcsőfokokat, amit akkor minden zenésznek, zenekarnak végig kellett járni. Voltak saját bulik, és sok előzenekaros  fellépés akkori nagyok előtt, akikre most is tisztelettel felnézünk! Szépen lassan haladtunk , fejlődtünk és egyre komolyabb helyekre sikerült eljutnunk, 89-ben vendégei voltunk Nagy Feró Garázs című rádió műsorának , ami akkor bizton állíthatom az ország leghallgatottabb műsora volt ,több millió hallgatóval, sajnos ez az  időszak  pont a katona időnkre esett, így nagyban gátolt minket a tovább lépésben! Leszerelésünk után szembesültünk azzal, hogy megváltoztak az igények, 90-es évek elején, minden általunk tisztelt magyar rock zenét játszó zenekar, átalakult, feloszlott, szüneteltette működését, sajnos nekünk is egyre kevesebb lehetőségünk volt, és mivel kinőttünk már az ifjú éveinkből és mindannyian már családot alapítottunk , úgy döntöttünk egy koncerttel elbúcsúzunk a közönségünktől a karcagi Múzeum Parkban és lezártuk kamasz éveink legcsodálatosabb részét!

Mit csináltatok a leállás után?  Volt tag, aki továbbra is aktívan zenélt más zenekarban?


A zenekarból kizárólag egy tag, Mátyus Sándor (szólógitár) maradt a zenei pályán.  A '90-es évek elején hangszerkereskedőként saját üzletet nyitott. E mellet több zenekarban is megfordult.  A környéken sok fiatal tanítványa volt és van a mai napig is!Minek köszönhető, hogy újra összeállt a Senor?

Igazából régóta terveztük az összeállást, de idő és más személyes problémák miatt nem sikerült összehoznunk.  A zenekaron belül sok dal a nevemhez fűződik és úgy gondoltuk , hogy ezek a dalok mai napig is aktuálisak. Valamint szerettük volna ezeket a dalokat újra élőben hallani, ezért Perge Attila barátommal a zenekarunk ritmusgitárosával úgy döntöttünk teszünk, egy próbát a zenekar összehozásával. Sajnos eredeti basszusgitárosunk Bodnár Zoltán már elhunyt, ezért felkértük Szatmári Pétert, hogy vállalja el újra a basszusgitározást Zoli helyett, mint ezt már megtette több alkalommal is katona ideje alatt. Fél év gyakorlás után kicsit összerázódtunk, és csatlakozott hozzánk eredeti szólógitárosunk Mátyus Sándor is. Régi tagjaink közül a dobosunk idő hiánya miatt nem tudta vállalni, ezért egy fiatal tehetség , Raj Ferenc került a dobok mögé. Zenekarunk kiegészült egy orgonistával Megyeri László személyében, akit sűrű külföldi elfoglaltsága miatt állandó jelleggel D. Nagy Ágnes helyettesít mindannyiunk örömére. Úgy terveztük, hogy bemutatkozásunkat emlékezetessé téve 20 év elteltével újra fellépünk itt Karcagon a méltán híres Lord zenekarral, mint oly sok évvel ezelőtt.

A régi dalok kiadását, illetve újrafelvételét tervezitek?

A régi dalokat újra fel szeretnénk játszani. Nekünk, annak idején nem volt lehetőségünk stúdiófelvételt készíteni, de most ezt bepótoljuk. Már elkészült egy 5 dalból álló demó CD, amit saját célra épített házi stúdiónkban vettünk fel. Folyamatban van egy 12 dalt tartalmazó CD, amin régi dalok új megszólalásban hallhatóak, valamint helyet kap 1-2 új dal is.

És új dalok?

Új dalok vannak készülőben régi ötletek alapján. Úgy is lehet mondani, régi-új" dalok, de van már teljesen új dal is, ami igaz nagyon, lassan de elkészül.

Mit gondoltok, érdemes manapság zenélni, és pénzt ölni ebbe a műfajba?

Sokáig idő hiánya miatt nem játszhattunk együtt, de úgy gondoljuk, hogy mindenképpen érdemes zenélni. Nekünk ez mindig is örömöt okozott és csak akkor játszottunk együtt, ha önfeledten tudtunk örülni egymásnak és a zenének, ezért nem is tettük soha bevételfüggővé a zenekarunk működését.

Mint nem fiatal zenészek, mit szóltok a jelenlegi, hazai rock élethez?


Örömmel vesszük tudomásul hogy újra divatba jött az élő igényes rock zene. Nagyon sok fiatal és idősebb jó zenész van, akik újra megtalálták a közönséget és a közönség is megtalálta kedvenceit a  rock műfajon belül,újra  sok koncert és fesztivál van a pince bulitól a nagyszínpadig. A fiatalok kreatívak, ügyesek és a lényeg hogy saját dalokkal próbálkoznak,a régi nagyok pedig példamutatóan nyomják a Rock and Roll-t.

Mennyire sikerül koncerteket lekötni?

Ebben az évben jöttek felkérések, de egyéni problémák miatt ezeknek nem tudtunk mindig eleget tenni. Az idő nagy részét a műsorunk finomítására, csiszolására fordítottuk. Készülünk az első CD-nk felvételére. Decemberben viszont már le van kötve egy pár bulink. Természetesen várunk további felkéréseket és ezeknek megpróbálunk eleget is tenni. Lassan elkészül a honlapunk is, amin folyamatosan megtekinthetőek lesznek a jövő évi koncertdátumaink is.


Mondhatom nyugodtan, hogy öreg rókák vagytok a rockzenében… a mai friss csapatok közül, melyek azok, akikkel jóba vagytok, illetve tetszik Nektek?

Természetesen nagyon jó zenekarok vannak, de mivel sokáig nem zenéltünk így csak a szűkebb környezetünkben élőket ismerjük személyesen. Nagy örömmel tölt el, hogy vannak közöttük olyan zenészek, akik állításuk szerint, szűkebb hazánkban  Karcagon, a Senor koncertek hatására kezdtek el zenélni, akikből kiválóan felkészült zenészek lettek az idők során.

És a végén, mik a legközelebbi tervek?

Legközelebbi terveink közé tartozik lemezünk elkészítése és egy számunkra fontos évzáró koncert a karcagi IFI Clubban. Ez nekünk szent hely mert a '80-as években a Senor zenekar működése alatt ott volt a próbahelyünk és örömmel játszunk újra ott. Ebből az alkalomból meghívtunk néhány kedves régi jó barátunkat, akik néhány dal erejéig velünk együtt zenélnek a színpadon. Jövőre természetesen szeretnénk minél több helyszínre eljutni és bemutatni műsorunkat


-Rob-

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!