Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Új fejezet a VS történetében: újabb kapuk nyíltak külföld felé!
Biztosan sokan egyetértenek velem, hogy a VS ma a magyar énekesnős metal színtér egyik meghatározó zenekara. Ha már nem a legnagyobb... ezt bizonyítja a külföldi rajongótáboruk léte is, noha itthon épphogy csak egy szűk réteg ismeri őket. Ennek ellenére szépen fut a VelvetSeal szekere, a legújabb hírek miatt faggattam ki ezúttal is Csabee-t.

KK: Szia! Örülök, hogy újra hallani felőletek, méghozzá ilyen jó híreket...! Akkor vágjunk a közepébe! Hogy sikerült a metalfest-es koncert? Profitáltatok valamit belőle?

Csabee: Szia, én is örülök, hogy újra beszélgethetünk! Metalfest? Igen, elég sokat profitáltunk belőle, és sok-sok tapasztalattal lettünk gazdagabbak. (bla-bla-bla..) Na jó, viccet félretéve, igen, mindenképp jó volt a koncert, nagy sikerünk volt, és rengetegen megismerhették a zenekart azok közül,akik nem feltétlen a mi rajongóinkként jöttek.

KK: Hallottam, hogy volt valami osztrák magazintól is egy nő... ő mit mondott, hogy tetszett neki a koncertetek?

Csabee: Neki nagyon tetszett! És igen, ő több újságnak is ír, és előre bejelentkezett, hogy szeretne velünk egy interjút készíteni a koncert után. Dáviddal az interjú alatt hoztuk a formánkat: szegénynek rendesen megdolgoztuk a rekeszizmait, remélem az interjún, amit készített, is átjön majd hogy nagyon jó hangulatban voltunk. A képeket - amiket készített - már láttuk, nagy forma a csaj az tuti!
Mint mondtam, több újság számára is publikál, webzine-eknek és papír magazinoknak is, így remélhetőleg több helyen is megjelenhet az interjú. Ja, és a Metalfestre visszatérve...

KK: Igen?

Csabee: Szóval, sokan megismerték most a zenekart azok közül, akik számára eddig nem jelentett sokat a VelvetSeal név, és nagy örömünkre rengeteg visszajelzést kapunk azóta is, hogy ez bizony meglepetésként érte őket. Mármint hogy végre itthon is hallanak ilyen zenét.

KK: Most már publikus az információ, miszerint leszerződtetek az egyik legnagyobb, énekesnős metál zenével foglalkozó management irodával. Erről mesélj egy picit, kérlek!

Csabee: Igen, így van. Nemrég végre visszaérkeztek az aláírt szerződések is. Leszerződtünk a 2WILD4 management irodával, ők egy olyan cég, akik az európai területen koncertszervezéssel és fesztiválszervezéssel foglalkoznak, elsősorban női énekessel operáló zenekarok számára. Elég vegyes a paletta, a holland death metal-tól a japán rock'n'roll-ig, mindenféle zenekar van a portfóliójukban, és nem egy óriási fesztiválra szerveznek fellépéseket is. Nagyon örültünk, hogy sikerült ezt a lehetőséget megragadni, bízunk abban hogy ez a lépés újabb, és talán nagyobb kapukat is megnyithat a zenekar számára...
A szervezésen kívül pedig olyan fesztiválok is fűződnek a cég nevéhez, mint az MFVF (Metal Female Voice Festival, Belgium) amely a saját fesztiválja a cégnek, ahol már évek óta olyan zenekarok lépnek fel, mint az
Epica, Doro, Tarja, Leave's Eyes és még rengeteg más nagy név.
Nagyon nagy sikerű fesztivál, talán ebben a műfajban a legnagyobb egész Európában!
De ezen kívül az idei Dokk'em Open Air-re, a Graspop Metal Meetingre is szerveznek, szóval ki tudja, mit hoz a jövő... Bízunk benne, mint mondtam, hogy ez új lehetőségeket és kapukat nyithat meg a zenekar számára.

KK: Akkor mégis összejött nektek... Gratulálok!
És ha minden igaz, hamarosan megjelenik egy nemzetközi, dupla cédés válogatáslemez,
amelyen az egyik dalotok is helyet kap majd. Mesélted, hogy ez már a készülő új lemez egyik dala. Amennyit elmondhatsz róla, megosztod az olvasókkal?

Csabee: Ez a kiadó már régebben is bejelentkezett hozzánk, bár akkor még lemezkiadással annyira nem foglalkoztak, inkább csak válogatás lemezekkel. Azonban már akkor is szerették volna, ha felkerülünk egy korábbi válogatáslemezükre, de az akkor sajnos nem jött össze. Ugyanis épp más kiadókkal folytak a tárgyalások, akik nem örültek volna egy idő előtt "kiszivárgott" dalnak. Amikor idén év elején megkeresett minket ez a kiadó, hogy megint számítanának ránk a válogatáslemeznél, már boldogan mondtunk igen-t, de azzal a feltétellel, hogy egy teljesen új, eddig még sehol nem hallott dalt szeretnénk felrakni a lemezre, hiszen, bár az első VelvetSeal lemez még csak tavaly májusban jelent meg hivatalosan, mi már december óta az új lemezre készülünk, és ennek előfutáraként ki is választottunk egy dalt.
A válogatáslemezről annyit, hogy ha minden igaz - és miért ne lenne - akkor hamarosan pár héten belül kerül ki a boltokba világszerte, és 24 zenekar dalai szerepelnek rajta, kivétel nélkül mind a female fronted metal műfajából, csak egy párat említek, pl. Epica, Virus IV, Dama, Aperion, stb.
Elég színes lemez, a 24 zenekar szó szerint a világ minden tájáról képviselteti magát, kicsit olyan nekem, mint egy female fronted eurovíziós válogatás.

KK: Nekem is kicsit olyan, mivel állítom, hogy a felsoroltak közül az Epicán, és esetleg a Virus IV-on kívül számunkra ismeretlen zenekarok szerepelnek a válogatáson...
(a Virus IV a beautiful sin-es énekesnő Magali Luyten másik zenekara - a szerk.)

Csabee: Igen, de nem is itthonra készül a lemez...(nevet)
Rengeteg ismeretlen vagy ismert zenekar van a lemezen, amely amúgy nemes célt is szolgál, mert a lemez bevételei a mellrák elleni kutatásra mennek, így már igazoltan jótékony hatása is lesz a zenénknek, he-he!
Amúgy egyre több felkérést kapunk válogatáslemezeken való részvételre, természetesen mindegyiket nem áll módunkban elfogadni, de valószínűleg még további lemezeken is lehet majd a VelvetSeal nevével találkozni.

KK: Remélem is...

Csabee: Sajnos azt nem tudom, hogy itthon lehet-e majd kapni a lemezt, de kövessétek figyelemmel a zenekar weboldalát, mert mindenképpen jelezni fogjuk, ha kapható lesz, és bár korlátozott példányszámban, de nálunk is kapható lesz koncerteken, így aki szeretné, megvásárolhatja majd! Aki sajnos nem tud hozzájutni, az se búsuljon, mert erre a számra, ha minden igaz, egy videóklipet is tervezünk a közeljövőben forgatni, így ha a lemezen nem is, de klip formájában remélem, hamar eljuthat mindenkihez a második lemez előfutáraként számon tartott nóta.

KK: Még utoljára elárulnád a dal címét?

Csabee: Nem. Mi lesz akkor így a meglepetésből? Légy türelemmel...

KK: Köszi... Akkor nincs több kérdésem. A rajongók nevében is mondom: veletek vagyunk, és sok sikert továbbra is!

Csabee: Köszönöm a zenekar nevében is!

-Kárhozottak Királynője-

[2010. június]

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!