Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

 

2008.04.12. Szolnok, Olajcsarnok

 

Ismételten engem ért ama megtisztelõ feladat, hogy tudósítsak a Szolnokon történtekrõl.

Idõpont: 2008. április 12-e, péntek
Helyszín: Szolnok, Tiszaliget
Esemény: Pallai Produkciós Metálliget

Péntek reggel, Kecskemétrõl, vonattal indultunk társammal, a Baon fényképészével. Az út élményekben gazdag volt /egy kis sörözés, kuka nélküli Ceglédi vasútállomás/, majd egy kis idegenvezetéssel egybekötött városi sétát megtéve, minimális késéssel befutottunk.

Épp a Krízis együttes biztosította az alaphangulatot, a "Megadok mindent" címû számmal. A nemsokára megjelenõ nagylemezrõl is játszották az "Aki nincs velem" és a "Még nem jött el" címû számot. Koncertjük után elcsíptem az Angeleyez szólógitárosát, illetve a Krízis 2 tagját. Többszöri "heccelésükre", *nevet* gyorsírással egy rögtönzött mini interjút készítettem velük. Érdeklõdtem a múltjukról és az elképzelt jövõjükrõl. Az utóbbi zenekar háza táján videókliprõl és Nagylemezrõl meséltek, az Angeleyez pedig a 3. lemezt dobja idén piacra. A továbbiakban ezek hirdetése és minél több ütõs koncert a cél. A beszélgetés végén ittunk mindennek egészségére egy-egy sört, majd kivonultunk megnézni, ki lesz a következõ fellépõ.

A Replika nevû formátum vette át a stafétát. 5perc késéssel léptek színpadra, majd az "Átverés" számmal nyitva játszották még a "Tépd szét" az "Egyszer élünk" -et. A közönség ekkor már olyan 200fõ körül járt, a sör is szépen fogyott. Végül a "Melyik a nekem való" számmal zártak. Idõközben találkoztam a Roados fiúkkal, akik akkortájt érkeztek meg.

Hét óra után nem sokkal színpadra lépett a Moby Dick is, bár akkor épp a dohányzóban beszélgettem Gyurival és Tomival/Krízis/,illetve a biztonságiakkal, így sajnálatos módon nem tudom mely számokat játszották.

Bõ egy óra múlva a Pokolgép következett. Megtudtuk mi történt azzalal, "Aki másképp él" a Sajtok közt a rókát is megleltük és alap, hogy Mindhalálig rock&roll-lal szép az élet. Épp sört mentem venni, amikor ismerõs arcokkal futottam össze a pultnál. Pinyõ és Dávid /Pokolgép/, Laci és Tomi/Krízis/. Pinyõvel és Lacival végül egy közös képre is kerültünk, hála a Baonos „lesifotósnak”.

Negyed 10-kor kezdett a Depresszió. Volt szerencsém kezet fogni az együttes tagjaival, majd a koncertet pár fotóval is megörökítettem. A szokásos lendület jellemezte õket is, illetve a közönség sem hazudtolta meg magát. Hatalmas õrjöngés, eszeveszett pogó, és minden, ami egy hagyományos Depi koncertet jellemez. Minden albumukról volt egy kis ízelítõ: a "Lásd", a "Legyen a Föld", a "Néha" és társaik.

Utánuk az Ossian tomboltatta a népet, színpadra került a "Szívvel lélekkel" és az "Álarcosbál" is. Errõl is félig-meddig lemaradtam, ugyanis ebben az idõpontban álltam sorba a hot-dogosnál, illetve mentem megint dohányozni. Most gondolkoztam el azon, hogy le kéne szokni a dohányzásról és az evésrõl.

Éjfél elmúltával a Road következett. A Felfelé görbül-lel kezdtek, s elindult a zúzás. A régebbi albumokról is helyet kaptak muzsikák /Go, Jó hely, Nem kell más/, mégis a banda új albuma, az Aranylemez kapott központi szerepet. Visszataps után pedig mindenki, aki élt és mozgott, elutazhatott egy igazi Római vakációra. Most elõször volt az, hogy kordonon belül nézhettem végig egy koncertjüket, illetve, hogy utánuk én is voltam a színpadon. /Kellett az a papír, amin a számok sorrendje volt feltüntetve, és nekem kellett felmennem érte. Kis embernek nagy élmény/

Egy órakkor az Alvin és a Mókusokkal punkolhatott egy kicsit a közönség. Ezeken, a fesztiválokon Õk nem megszokottak, de reméljük, nem utoljára láthattuk õket itt. Azt ajánlják, hogy úgy éld az életed, hogy másnap, még Tükörbe tudj nézni, Viki szerint, ha megcsalják, õ bizony elvágja a nyakát az illetõnek. Egy óra alatt hallhattunk régit, újat, sõt a közönséget is megénekeltették a mikrofonba, ugyanis Viki leugrott a színpadról, és a kordon szélén állva énekeltette meg a bátrabbakat.

Utánuk következett a Kalapács zenekar. Sajnos a Kalapács gitárosa -Weisz Kicsi- nem tudott itt lenni, mert másik zenekarban is játszik. Mint tudjuk egy személy jelenléte egy idõben két helyen némiképp kivitelezhetetlen. Hallatszott a hangzáson is, hogy nem teljesen az igazi, de a közönséget ez cseppet sem izgatta. Tomboltak a koncert végéig.

Utánuk kezdett hangolni az Omen és Katona Fõnök László, vmint a Cool Head Clan... sajnos õket már nem tudtuk megvárni Fotós Barátommal, indult ugyanis hazafelé a vonatunk.

Elég sok Pallai produkciós fesztiválon vettem részt ahhoz, hogy legyen összehasonlítási alapom, de mindezek közül ez volt a legjobb. Jó volt a szervezés, a hangosítás, volt elég hely tombolni és még a sör ára is egész tûrhetõ volt. Köszönet mindazoknak akik lehetõvé tették ezt a tiszaligeti eseményt.

További koncertekben gazdag idõszakot kívánok és remélem mihamarabb találkozunk ugyanitt!

- Kárpáti Ildikó-


A fesztiválon készült fotók a http://www.baon.hu/index.php?apps=bulifoto címen érhetõk el!

Kontakt:

Pallai Produkcio - www.pallaiprodukcio.hu

 

Fotók: Nagy Rob - www.baon.hu

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!