Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon


Budapest, Schönherz Zoltán Kollégium

 

A budai Schönherz Zoltán kollégiumban - amely épület ELTÉ-s, BME-s hallgatóknak ad otthont a tanév során - minden évben megrendezik a Schönherz Qpa nevû rendezvénysorozatot. Ilyenkor megbolydul az élet a koliban, nem mintha egyébként olyan hétköznapi lenne ha-ha. Vetélkedõk, koncertek sorozata ez az idõszak, ráadásul ilyenkor a hallgatóknak dékáni szünet van, tehát nem áll fenn az a veszély sem, hogy az elõadások látogatottsága igencsak lecsökkenjen ha-ha. Szóval lényeg a lényeg: e buli alkalmából hívták meg a kecskeméti Hetedik Érzéket, és a sztárzenekarnak nyilvánított Sugarloafot koncertezni.
Nem ment minden bökkenõmentesen; a hangmérnök (kis túlzással lehet csak annak nevezni) hozzá nem értése folytán a Sugarloaf beállása három órásra sikeredett, az elõzenekarnak pedig csak elég rövid ideje maradt az elõkészületekre. Aztán végül csak elkezdõdött a mûsor, ekkorra már megtelt a terem különféle "Qpás" pólót viselõ egyetemistákkal. Igen lelkes közönséget alkottak, a Hetedik Érzék pedig nagy sikert alkotott, bár inkább a feldolgozásokkal, hiszen azokat mindenki ismeri. Azért a saját nóták is tetszettek, a zenekar nyár óta végre két új dalt is játszik, a Régi Fény, és az Ébredj! címut. Mind a kettõ igazi "Érzékes" hangulatú, úgy fest, hogy a zenekar végleg megtalálta a saját útját, stílusát, most már csak az album elkészítése van hátra ha-ha. Amit én igazán kíváncsian vártam, az a Sugarloaf volt, ugyanis annyi szépet és jót hallottam már róluk, de csak egy befutott slágerüket, a Nekem a Balatont ismertem. Erre a "hírnévre" rá is tett a felkonferáló emberke egy lapáttal, nagyvonalúan "csak" isteneknek nevezte õket, és elmondta, hogy a manager aki felfedezte õket és egyengeti pályájukat, egy nagyon tehetséges bandával teszi ezt. Az elsõ megdöbbenés azonban már a "sound-check-nél" megérkezett, ugyanis a régi énekes, helyét egy hölgy töltötte be, akinek úgy tûnt nem túl sok a zenei tapasztalata. Miután a koncert elkezdõdött, akkor már látszott, hogy enyhén fogalmaztam, mert (nem túlzok) a lányzó bár energikusan mozgott a színpadon, jó hangulatot teremtett, nem tudta a szöveget, a hangnemet nem találta el, ami többek között azért lehetett, mert olyan mély volt, hogy nem bírta kiénekelni, amit meg igen, abba a dobhártyája beleremegett az embernek. Gyakorlatilag "elkiabálta" a szövegeket. Azon kívül valahogy mintha nem alkottak volna egységet a bandában. Ahogy elnéztem, külön-külön jó zenészek lennének, pl. a dobos, a basszgitáros, a fúvósok...De együtt valahogy nem. Nagy csalódás volt nekem, bár lehet, hogy csak most nem voltak formában, hiszen ha valakit felkarol egy manager, akkor csak letettek valamit az asztalra...Vagy mégsem?

Angel

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!