Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Kecskemét, Rock Cafe

Már február végén hatalmas intézkedések közepette szervezõdött egy nagynak ígérkezõ buli a Rock Cafe /régi nevén:La Fabrique új nevén RockBarlang / vaskos kõfalai közt. A tulaj lázas telefonálgatással,több órás,mindenre kiterjedõ beszélgetésben végül meggyõzte a Road zenekart,hogy ezen hely tökéletes lenne fellépés gyanánt. Megegyeztek az április 4.ei idõpontban.


Egy kisebb idõbeni ugrást követõen, elérkezett a Nagy Nap. A Fiúk már délután 5 órakkor megérkeztek, bepakoltak, körbenéztek, ittak-ettek, beszélgettek, viccelõdtek és minden egyéb mást is tettek, de hosszú lenne mindezt leírni. Hét órakor nyitott elviekben a Club kapuja, de már 20 perccel hamarabb szállingóztak befelé az emberek. A jegyár ezer magyar forint volt, ezen az áron három koncertet lehetett megnézni.


Technikai malõrökkel tarkított éjszakánkat fél kilenckor a Holtidõ nevezetû formátum nyitotta meg. A bandának némi történeti hátterét is taglalnám itt: Mint Holtidõ 2004-tõl létezik, a következõ évet már új dobossal indították, illetve ezen évben történt egy gitároscsere is. Elég sok tehetségkutatón részt vettek már-Salgótarján, Budapest, Kecskemét,stb.. - ezek közül többet meg is nyertek. Itt, 4-én este, zenéik közül az "Azért mert" a "Nem akarok jobbat" és az "Ébredj" is helyet kapott. Nagy tisztelõjük a Road zenekarnak, ezért külön öröm Nekik velük együtt turnézni.


Egy óra kõkemény zúzda után következett a Dharma nevû formátum. A zenekar 2007 januárjában alakult, majd májusban már 6 számmal büszkélkedhettek. Júniusban elkészült a demo-juk, októberben a lemezük, novemberben pedig mindezt nagyközönség elõtt is bemutathatták. Az énekes hölgy /Nicia/ fejfájással küszködött a fellépés elõtt, de a jó hangulat és a lelkes közönség feledtette vele ezt, a banda kihozta magából a maximumot. A visszatapsolást követõen még eljátszották a "Faces" címû számukat.


Tíz perc technikai szünet következett, majd egy könnyû hangpróba, beállás, és színpadon volt a Road. A tömeg együtt kántálta az együttes nevét, akkora tumultus alakult ki, amit már rég nem lehetett látni e Pince falai között. Kezdésként a "Felfelé görbül" címû szám volt hallható, hisz ez a kezdõ dala az Aranylemeznek, mellyel a fiúk már egy jó ideje Lemezbemutató-turnéznak.

 

Errõl az albumról volt még a "Go II." avagy a Visszahárom - melynek klipjét nemsokára sok-sok helyen lehet viszontlátni. Ültünk mi A Fûben is, mentünk vakációzni Rómába, tudjuk már,hogy Aki szabad annak mindent szabad, megtudtuk,hogy ki az "Isten barma",tárcsáztunk mi 39764-et. Persze elõkerültek a Második harapás album nagy slágerei is: A szív alatt és társaik. Bõ egy óra zenélés után következett a visszataps, vagyis a második felvonás. Léptünk 1000-szer, és kiderült, hogy Kecskemét egy Jó hely. Mindezekért persze köszönettel tartozunk a szervezõknek, de legfõképp a zenekarnak, aki hozta a szokásos formáját, és egy fergeteges estével ajándékozta meg a városiakat. Nekem még külön köszönet, hogy megkóstolhattam Az Ismerõs törkölypálinkáját, és megtudhattam, hogy a Nem kell más címû szám, kinek szól. Goya egyszerûen csak ennyit mondott: "-Mindig annak, aki magáénak érzi"

Összességében nagyon ütõsre sikeredett ez a három zenekaros Turnékoncert, szemmel láthatóan mindenki jól érezte magát!Ezen hármas felállást nem most láthattuk utoljára, hisz a turnénak közel sincs vége! További sikereket és minél nagyobb közönséget kívánok saját, és a rajongók nevében mindhárom zenekarnak, remélem, mihamarabb találkozunk!


- Kárpáti Ildikó-


A koncerten készült fotók a http://www.baon.hu/index.php?apps=bulifoto címen érhetõk el!

Kontakt:

Rock Cafe honlap - http://www.rockcafe.hu/ (amíg az új honlap el nem készül)
Holtidõ - http://www.holtido.extra.hu/
Dharma - http://www.dharma.extra.hu
Road - http://www.road.hu

 




Fotók: Nagy Rob - www.baon.hu

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!