Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Szauna wc-bõl a guggolós tusolóba és a Machine Head avagy a 10. Hegyalja Fesztivál

0. nap

Reggel fél hét Szabadszállás-délután fél 1 Tokaj. Röviden és tömören az utazásról, aminek KisHoczky barátommal vágtunk neki.
6(!!!) óra várakozás a vip jegyekért, majd sok ideg, hogy van-e sátorhely a többiek körül vagy nincs. Volt.
A 0. napon sok minden igazából nem történt két sör és este 10kor már dögrovás.

1. nap

Vártuk, hogy végre elkezdõdjön az igazi fesztivál, koncertek, csajok, sörök (merthogy 4nap alatt nem ittam fél deci bort sem Tokajon, ez azért gáz).
DeWalt sátrat szemeltük ki, hogy az lesz mind végig a miénk, mondhatni, hogy a törzshelyünk.
Rögtön szemet szúrt a 4db xbox 360, ami a sátor végében volt elhelyezve. Nagyon durván meglepõdtem, hogy metal sátorba bemernek rakni ilyen videojátékokat (megnyugtatok minden "kockát", hogy a gépek túlélték a fesztivált). Az elsõ zenekar, amit láttuk az a Bedlam volt ugyebár NeckLevivel kiegészülve. Belenéztünk a Nagyszínpadon fellépõ Beatrice-be is, ami elég jó kis bulit nyomott. Sokáig nem idõztünk ott, vissza a DeWalt, és támadott a Death Angel egy fasza kis trash koncerttel. Utánuk a Kataklysm következett a maga kis tukó (vedd jó értelembe) mûsorával. Ezután gyors sör vétel, egy kis csúszást követõen már Gaobrék álltak a színpadon. A WMD volt az elsõ zenekar a fesztiválon, ahol be kellett, hogy menjek a darába, mert nem bírtam ki. Ha itt vagyok, mulatok ugyanis.
Sajnos a csúszás miatt, nem volt ráadás szám pedig a közönség nagyon szerette volna. De Gaobrék megköszönték és átadták a terepet a Keep of Kalessin-nek, amit a sátramból hallgattam végig.

2. nap

Ezen a napon a legtöbb idõt (ha az árnyékot kivesszük) akkor a Nagyszínpadnál töltöttük.
Nagyon izgatott voltam már a mai este miatt, hiszen nem más, mint a Machine Head volt a fõ-fõzenekar, nem csak a csütörtöki napon, hanem az egész fesztiválon!
Elsõ koncert a Fish volt, talán másfél számot néztem meg belõlük. Nem nagyon jött be, azt kell, hogy mondjam.
Majd egy kis Zorall, aztán egy kis Road. Itt kell megjegyeznem, hogy az énekesnek nagyon tetszett a fesztivál, amit Efottnak hívott, csak ezt nem a Hegyalján kellett volna, mondania ("Gyerünk Efott")! Ezen elõször csak bámultunk, utána szakadtunk. Baki, talán belefér, talán nem. Subscribe-ra elég nagy tömeg gyûlt össze a küzdõtéren, majd az utánuk lévõ Depressziónál is ott maradtak az arcok. Közben szép lassan szállingóztak a Machine Head fanok. Elkövetkezett a fél 11, felcsendült az intro majd a húrok közé csapott Robb Flynn és csapata. Fotózás közben csak bámultam a színpadra, hogy itt áll elõttem kb. 5méterre a Machine Head. Zsír! A legdurvább az a Descend the Shades of Night (full libabõr) és Davidian páros volt. Egyetlen negatívumot véltem felfedezni a koncert alatt, az a hangosítás. Szerencsére a 3-4. számra már helyre állt és hiba nélkül ment tovább a koncert. Sok mindent nem tudok írni, ezt látni kellett volna. Elég ennyi Robb szavaival élve, hogy "Amazing Hegyalja, amazing"!

3. nap

Sétálás közben hallgattuk az Alvin és a Mókusokat a Nagyszínpadról, de körülbelül ennyi is volt az õ koncertjük számunkra. Nem is szeretjük, meg nem is figyeltük, így nyilván nincs véleményem róluk.
Mangod Inc, annak ellenére, hogy a lemez nem tetszett ez a koncert valami nagyon nagy buli volt! Készítettünk egy videót is róluk, amit meg tudsz nézni a lenti címen! Kicsit késõbb jött a közös kedvencünk a Nyakficam. Anno januárban (ha jól emlékezem január volt) ott voltunk Api debütbuliján Kiskunfélegyházán (ugye mindenki tudja, hogy õ az énekes Pityesz helyett). A koncert közben/után kettõ dolog jutott eszünkbe. Kibaszottul összeforrt a csapat, valamint legközelebb Neck Spraint a Machine Head elé! Az utánuk következõ Testamentbe csak belenéztünk és készítettünk pár fotót, majd leragadtunk a pultnál (ahogy minden este…).

4. nap

Kissé nyúzott fejjel és "mindenemfájmindjártmeghalok" érzéssel keltem ki a szaunából (értsd sátor). Utolsó nap, utolsó mulatás. Szájról szájra terjedt, hogy vihar készülõdök, de igazából nem foglalkoztam vele. Sátorban nincs érték, minden nálam volt. A ruháimat meg a házamat, azt meg viheti. Körülbelül így voltam vele. Nagyon sokan összepakoltak és elmentek a fesztiválról (amit késõbb jól beszoptak, merthogy nem volt nagy vihar). Mi annyira izgultunk, hogy egybõl vettünk egy sört és leültünk egy helyre, amit épp nem bontottak. Hehe. Két óra csúszás, majd folytatódott tovább a fesztivál. Az elsõ zenekar ezen a napon a német Hatesphere volt, kicsit erõtlennek tûnt a buli, de bejött.
Ha a gondolataim nem csalnak, akkor az Ignite volt a következõ fellépõ, amire zsúfolásig megtelt a Dewalt sátor. Számomra nem tetszett a koncert, full erõtlen és full lapos volt. Így sörözéssel töltöttem el az idõt. Na de, Téglás Zoliék után jött a Blind Myself. Kérem szépen, így kell koncertezni. Szószerint berobbantak a színpadra és egy erõteljes koncertet nyomtak. Az elsõ számtól az utolsóig, akkora energia volt a levegõben, hogy szószerint megerõszakolt mindenkit. Kimerem jelenteni, hogy a Blind myself lealázta az Ignite-t (persze, ez csak az én véleményem)! A koncert után, már színpadon is volt a Superbutt. Vörös Andrisék is hatalmas koncertet nyújtottak, sajnos annyira sokan már nem voltak. Nálunk is a már megvolt a hangulat, így hát a táskáinkat a hátunk mögött hagyva bementünk mozgolódni egy kicsit. Volt szarfeszt éltetés, sörlocsolás meg minden, ami kell.
Számunkra ezzel a koncerttel zárult a Hegyalja Fesztivál (na jó nem teljesen, mert reggel 5kor még Tigris-re nyomták a többiek) és 9kor sikerült is visszatérnem a sátramhoz, ahol már KisHoczky várt, hogy mi a bré van.:)

Összegezve:

A vízhiányt és a tusolók számát elnézve, minden a legnagyobb rendben zajlott. Örülök, hogy ott lehettem.
Külön köszi Lóczinak, Balázsnak, Ivóséknak, és KisHoczkynak a kibaszott jó hangulatért!
Képeket és videókat itt tudtok nézni: http://www.concertphotos.hu
Mit nekem sör?

-Csiga-

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!