Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Hogy mennyire ígéretes és ütõs a Dirty Dance új ötös fogata, ezt pénteken éjjel láthattuk/hallhattuk a Wigwamban. Elég nagy változáson ment keresztül a csapat az utóbbi hónapokban, hiszen tagcserék történtek, két új gitáros és egy dobos csatlakozott a régi tagokhoz. Viszont lelkesen és ügyesen járják a piszkos táncot az új tagok is, sikerült az indiánsátorban nagyon forró hangulatot teremteniük.

A Dirty Dance-ben a két régi tag: Csatai Gábor "Angyal" basszusgitáros és Juhász "Kicsi" Attila: énekes mellé csatlakozott Ábel Miki "Mikky" gitáros, Mészáros "Mészi" János: dobos és Almási "Alma" Gábor gitáros.

Kezdés éjfélkor

Pontban éjfélkor hangzott fel a zenekar intrója és rögtön egy pörgõs dallal, a Ne szalaszd el címûvel indították a programot. A lendületes kezdés után sem hagyták leülni a hangulatot, jól ismert õs-Dance dalokat és régebbi Dirty Dance nótákat is játszottak, persze nem teljes egészében hangról-hangra úgy, ahogy ezt eddig megszokhattuk a zenekartól, némelyik nóta kicsit gyorsabb lett. Természetesen alapjában nem változtattak a dalokon, csak mivel nincs két egyforma zenész, az új zenekari tagok friss ízt adnak ezeknek a témáknak azzal, hogy a saját egyéniségüket is beleviszik a zenébe, a megszólalásba.

Léggitározás és ugrás a dobos emelvényérõl

Alma a harmadik nótában megmutatta, hogy a gitározáson és vokálozáson kívül nagyon látványosan tud leugrani a dobos emelvényérõl – ezt a mutatványát koncert közben késõbb még láthattuk tõle. De a többiek is állandó mozgásban voltak a színpadon, folyamatos helycserék, összeállások, az énekes is tartotta a kapcsolatot az elõl állókkal, nekem ez nagyon szimpatikus. Az új dobos hihetetlen energikusan, látványosan és jókedvvel püfölte a bõröket. Körülbelül három dalonként mindig megajándékozta a közönséget a használt dobverõkkel, melyeket lelkesen igyekeztek elkapni, begyûjteni az elõl álló fiatalok. A lendületes Vad száj címû dal alatt vendégként az állandó segítség, - a zenekar roadja - robbant be a plusz látványként a színpadra, aki utolérhetetlen a léggitározásban. A saját számok mellett hallhattunk két Cult slágert is, a Wild Flower és a Lil Devil címû örökbecsûket. Ekkor már a színpad elõtti tánctér majdnem teljes egészében megindult az ugrálás, a táncolás.

Új dalok debütálása

Kaptunk egy kis ízelítõt a várható új albumról, hiszen két új dalt is bemutatott ezen az estén, amelyeket eddig még csak a próbateremben és a stúdióban játszottak. Itt volt a közönség elõtti nyilvános bemutatója a gyorsabb, tempósabb Hagyj békén és a középtempós motoros életérzést megfogalmazó Száguldás a szerelemért címû daloknak. Megtudtam a zenekartól, hogy a próbálások mellett már javában írják az új dalokat és rögzítik is, hiszen hamarosan új lemezzel szeretnének elõrukkolni. Teljesen jól fogadta a közönség az újdonságokat is. Régebbi Dirty-nóták jöttek ismét, hallhattuk Máté Péter Darabot a szívembõl címû klasszikusát feldolgozva, majd eljött a Végzet asszonya és ezzel véget ért a mûsoridõ.

Visszakövetelték õket

Természetesen nem hagyták a rajongók ennyiben, visszatapsolták, visszakövetelték õket. Nem kérették magukat sokáig, elõször Mészi, a dobos jelent meg, majd követték a többiek is. Ráadás blokkjukban két régebbi saját dallal és a Mötley Crüe Kickstart my Heart címû nagy slágerével, majd természetesen meghajlással zárták a pörgõs és fergeteges hangulatú koncertet. Nemcsak a zenekar, hanem a lelkes jelenlévõk is pörögtek és járták a piszkos táncot ezen az éjszakán.

Említést érdemel, hogy láthatóan a zenekar tagjai odafigyelnek színpadi megjelenésükre. A zenén kívül a külsõségekre, sõt a részletekre is ügyelnek. Öltözékükben sokkal egységesebbek, apró érdekes kiegészítõk övek, kesztyûk, kendõk, gitárheveder vonzották a tekinteteket, egyszóval nagyon jól mutattak a színpadon.

Elég frissnek mondható még ez a zenekari felállás és biztos vagyok benne, idõvel jobban össze fognak csiszolódni, a sok próba és fellépés során össze fognak érni a zenészek és valószínû, hogy még ennél is érettebb produkciót kapunk tõlük. Ezt azoknak írom, akik nem voltak ott ezen a koncerten, hogy ugyanitt a Wigwamban december 1-én ismét láthatjuk ismét a piszkos táncolókat, tehát akik most nem voltak itt, feltétlenül jöjjenek, ne hagyják ki õket!

Addig is a többi koncert idõpontját megtudhatjuk a zenekar honlapján: www.dirtydance.hu

Sok sikert kívánunk az új felállásban a zenekarnak!

- Hajós Maja -


Dirty Dance


Dirty Dance


Dirty Dance


Dirty Dance


Etus kolleganõnk


 


 


 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!