Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

2009.01.10.
Budapest,Dürer Kert

Még tavaly augusztusban voltam a Dürer kertben, egy szabadtéri Blind Myself koncerten. Most január van és ismét ellátogattam a helyre. A nagyterem adott helyet a VI.Stagediving fesztnek.6 zenekar, lemezbemutatók és megõrülés.
A nyitó banda a Stopyt volt. Annyira nem figyeltem õket, de két dolog feltûnt.
Az egyik, hogy a dob szerintem szarul szólt, a másik, hogy az énekesnek nagyon jó torka van! Körülbelül egy fél óra volt az õ mûsor idejük.

Egy gyors átszerelés után már a Szeg és a friss, Hazaértem címet viselõ lemezük uralta a Dürer nagyszínpadját. Nekem valamiért nem jött be ez a koncertjük. Igaz, nagyon rég voltam Szeg koncerten, akkor még a felállás is más volt. Az albumot még nem hallottam, lehet, ha meghallgatnám, segítene. No, de ez az én véleményem, a közönség elég jól érezte magát, ment is a pogó és a headbang. Mondanám, hogy gyors átszerelés következett, de akkor hazudnék.

A Casketgarden fellépése elõtt volt egy kis "tökölés". A death/trash pusztítás véleményem szerint egyáltalán nem szólt jól. A koncertrõl sem tudok eget rengetõ sorokat írni, mert nem ismerem a bandát, de viszont a "minden puncit várunk a pultnál" mondat a koncert végén az tetszett. Így kell ezt csinálni.

A székesfehérvári Cadaveres (akik már az új gitárossal léptek fel) rontotta a hallókészülékeket és a hallójáratokat. Szó szerint berobbantak a színpadra, itt már elég szép létszám uralkodott a deszkák elõtt. A régi slágerek mellett az Evilutionról (még meleg a lemez) is hangzottak el dalok. Volt egy rövid kis dobszóló is, amit én a youtube-ról láttam, mert az valahogy kimaradt. És nem tudom, hogy miért (nem, nem voltam berúgva). Hamar elrepült ez az egy óra, amit sajnálok is meg nem is. Azért sajnálom, mert jó volt látni és hallani élõben az új dalokat, és mert hatalmas bulit csináltak Körmiek.

Amiért viszont nem sajnálom, mert jött az est fény pontja (gondolom, nem voltam egyedül) a Watch My Dying. Sajnos az új album még csúszik, de viszont halhattunk róla ízelítõket. Másnap, aki kérdezte, hogy milyen volt a WMD, csak annyit mondtam, hogy gyilkos! Gyilkos, elmebeteg, profi! Már nagyon várom az albumot, remélem, a februári szegedi koncerten már meg tudom venni, de addig hallgatom a régebbieket. Amúgy bõ egy óra csúszás volt az estén, így bajai halászlé hardcore barátaim hajnal egy felé tudtak csak kezdeni. A közönség reakcióját nem igazán értem, hirtelen "kiürült" a terem.

Jó, azért megnéztük egy páran a Dózer. hu mûtétjét, de nem értem, hogy hova tûntek az emberek. Mindegy is. Én láttam õket, a többit meg leszarom.
Végre egy normális hangosítás mellett hallhattam õket megint, ami ugye sajnos elég ritka. Állni már alig bírtam a fáradtságtól, de az elején csak lötyögtem egy kicsit. Lötyögtem, mert elfértem. De Lacáék is hamar befejezték a koncertet. Mi meg hazafelé vettük az irányt, hulla fáradtan, de jó kedvvel. Ezúton is, köszi Reninek meg az apukájának a fuvart! A rendõrök meg majmok...

Összegzés:
Én nagyon jól éreztem magam, örülök, hogy elmentem erre a bulira. Nagyon várom a WMD új anyagát, addig pörögnek a régiek és a Powerground Válogatás cd is. A Szeg zenekart meg meghallgatom valahogy, hogy megismerjem ezt a lemezüket is. Képeket a www.baon.hu oldalon lehet megnézni. Hamarosan felkerülnek a szokásos helyre is. Illetve a youtube-n van jó pár videó (folyamatos feltöltés alatt vannak), amiket KisHoczky barátom készített. www.youtube.com/user/littlehoczky

-Csiga-

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!